Στη NOVA μέχρι το 2023 η Euroleague

Στη NOVA μέχρι το 2023 η Euroleague

Στη NOVA μέχρι το 2023 η Euroleague

Η Euroleague επέλεξε να μην κάνει διαγωνισμό στην Ελλάδα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τριετίας 2020-2023 και προτίμησε να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση με τη NOVA, φτάνοντας σε συμφωνία μαζί της για την επέκταση του μεταξύ τους συμβολαίου. 

Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, η Euroleague προτίμησε να αφήσει εκτός της διαδικασίας διαπραγμάτευσης την CosmoteTV, κάνοντας την επιλογή να μην διερευνήσει το ενδεχόμενο αύξησης των εσόδων της από την ελληνική αγορά, προς όφελος των ομάδων που συμμετέχουν, μέσα από έναν διαγωνισμό στον οποίο λογικά θα συμμετείχε η μεγαλύτερη ελληνική συνδρομητική τηλεόραση.

Το αντίτιμο της συμφωνίας για την 3ετή επέκταση του συμβολαίου της NOVA με την Euroleague δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Euroleague πήρε θέση στο θέμα του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπήρχαν προτάσεις από αρκετά κανάλια και η NOVΑ παρουσίασε ξανά την καλύτερη προσφορά» καταρρίπτοντας ουσιαστικά το επιχείρημα ότι «λόγω της πρακτικής της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υψηλότερη ελληνική προσφορά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Novasports παραμένει η ελληνική έδρα της EuroLeague μέχρι το 2023.

Η Novasports, ο κάτοχος δικαιωμάτων της Turkish Airlines EuroLeague και του 7DAYS EuroCup στην Ελλάδα και την Κύπρο, θα παραμείνει η χώρα που θα φιλοξενεί τις κορυφαίες διοργανώσεις του μπάσκετ στην Ευρώπη και μέσα στην επόμενη δεκαετία μετά την υπογραφή τριετούς επέκτασης του συμβολαίου. Η Novasports είχε ένα ακόμα χρόνο τα δικαιώματα και με τη νέα συμφωνία θα μεταδίδει τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-23.

Η Novasports, η οποία διατίθεται αποκλειστικά μέσω της Νova, του κορυφαίου πάροχου υπηρεσιών πακέτων οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με την Euroleague για σχεδόν δύο δεκαετίες: «Τα κανάλια Novasports συνεχίζουν να πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα στις μεταδόσεις και να προσφέρουν στους φίλους του μπάσκετ μια εντυπωσιακή εμπειρία» δήλωσε ο ο Τζόρντι Μπερτομέου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague ενώ συνέχισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που είχαμε μια τόσο μακρά και εποικοδομητική σχέση με τα κανάλια Novasports. Είμαστε πολύ πιο ευτυχείς που γνωρίζουμε ότι μπορούμε να υπολογίσουμε σε αυτούς ως συνεργάτη μας για άλλα τρία χρόνια».

Για λογαριασμό της Nova, η Κατερίνα Κασκανιώτη, Εκτελεστική Διευθυντής, δήλωσε: «Έχοντας συνεργαστεί με την EuroLeague εδώ και πολλά χρόνια και έχοντας βιώσει το ισχυρό πνεύμα και τη συνεχή καινοτομία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, αισθανόμαστε να έχουμε μια πολύ φυσική σχέση . Διατηρούμε την υπόσχεσή μας να προσφέρουμε premium περιεχόμενο που εκτιμούν οι πελάτες μας. Ως εκ τούτου, όχι μόνο θα μείνουμε στην EuroLeague, αλλά θα είναι η έδρα του καλύτερου περιεχομένου από στον αθλητισμό, των ταινιών κορυφαίας ποιότητας, των σειρών και της ψυχαγωγίας για το ελληνικό κοινό».

Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι παθιασμένοι με το μπάσκετ και με τις δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Ολυμπιακό. Με τον Προμηθέα Πάτρας στο EuroCup αυτή τη σεζόν, οι θεατές της Novasports μπορούν να υπολογίζουν σε τέσσερις βραδιές κάθε εβδομάδα με live EuroLeague όπως επίσης και με τη δράση EuroCup κατά τη διάρκεια της σεζόν.»