Euro 2012: Η επίδειξη δύναμης της Ισπανίας (pics & vid)

Euro 2012: Η επίδειξη δύναμης της Ισπανίας (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 4 χρόνια απ’ τον θρίαμβο της Ισπανίας, όταν επικράτησε άνετα με 4-0 της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2012, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης κι έγινε η πρώτη ομάδα με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις σε Εuro και Μουντιάλ.

Οι «φούριας ρόχας» είχαν πάρει φόρα και δεν σταματούσαν με τίποτα! Με τη Μπαρτσελόνα να «μεσουρανεί» και τον Ντελ Μπόσκε να έχει καταφέρει να μεταφέρει το πνεύμα και την κυριαρχία του «tiki-taka» στην Εθνική, η Ισπανία έφτασε ως τον τελικό του Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Οι «ατζούρι» του Τσέζαρε Πραντέλι προσπάθησαν, όμως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο ρυθμό της καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας της εποχής.

Με πρωταγωνιστές τους ίδιους με αυτούς του Μουντιάλ του 2010 και του Euro 2008, αμφότερες νικηφόρες διοργανώσεις, οι Ισπανοί επέβαλλαν εξαρχής το δικό τους τέμπο στο ματς. Ο Πραντέλι είχε σχεδιάσει μια αμυντική αντιμετώπιση, όμως η Ιταλία δεν μπορούσε να περιορίσει τον Ινιέστα και τον Τσάβι, που δημιουργούσαν διαρκώς φάσεις.

Με σκόρερ τους Σίλβα (14’), Ζόρντι Άλμπα (41’), Τόρες (84’) και Μάτα (86’), οι «φούριας ρόχας» έφτασαν σε μια εύκολη νίκη, κάνοντας επίδειξη δύναμη στους ψυχωμένους πλην «λίγους» απέναντι τους Ιταλούς διεθνείς. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους πρώτους να πανηγυρίζουν την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση Euro και τρίτη σερί κούπα μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο ενδιάμεσα, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία.

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Ινιέστα (87’), Τσάβι, Φάμπρεγας (75’), Αλόνσο, Ράμος, Μπουσκέτς, Αρμπελόα, Άλμπα, Σίλβα (59’) / Πέδρο (59’), Τόρες (75’), Μάτα (87’)

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι (21’), Αμπάτε, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι, Κασάνο (46’), Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (57’), Μπονούτσι, Πίρλο / Μότα (57’), Μπαλτσαρέτι (21’), Ντι Νατάλε (46’)

Θυμηθείτε τα highlights:

 

Τελευταία Νέα