Όταν ο Σκότι Πίπεν έπαιξε στην Ευρώπη (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Όταν ο Σκότι Πίπεν έπαιξε στην Ευρώπη (vids)

bet365

Ο Σκότι Πίπεν συμπληρώνει 50 έτη ζωής και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο στις ημέρες που ο “Ινδιάνος” έπαιξε μπάσκετ στα παρκέ της Ευρώπης.

Οι περισσότεροι θυμούνται τους Σικάγο Μπουλς της δεκαετίας του 90’ λόγω των όσων έκανε στο παρκέ ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο κορυφαίος όλων. Ο Air, όμως, δεν ήταν μόνος του. Στο πλευρό του υπήρχαν σπουδαίοι παίκτες κι ένας εξ αυτών είναι ο Σκότι Πίπεν.

Ο “Ινδιάνος” έχει φορέσει 6 δαχτυλίδια, είναι 7 φορές All Star, είδε τη φανέλα του να αποσύρεται τόσο στο Arkansas όσο και στους Σικάγο Μπουλς, ενώ μπήκε και στο Hall of Fame. Σπουδαίος παίκτης. Θρύλος για το παγκόσμιο μπάσκετ και σήμερα (25/09) γιορτάζει τα γενέθλια του. Ο Σκότι Πίπεν γίνεται 50 ετών και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο στο 2008, όταν ο “Ινδιάνος” έβαλε ξανά τα μπασκετικά του και πάτησε ξανά παρκέ.

Μόνο που αυτή φορά δεν το έκανε στο NBA. Βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε ένα ιστορικό γεγονός. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού παρά το γεγονός ότι τα χρόνια είχαν περάσει, ήταν τιμή για το σκανδιναβικό μπάσκετ το γεγονός ότι ένας 6 φορές Πρωταθλητής Κόσμου έπαιξε εκεί, έστω και για… περιορισμένες εμφανίσεις.

Η ιστορία εξελίχθηκε τον Ιανουάριο του 2008. Ήδη από το 2007 ο Πίπεν είχε εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει. Τόνιζε πως ήταν σε θέση να βοηθήσει μία ομάδα που θα πήγαινε για τον τίτλο στο ΝΒΑ. Δεν τα κατάφερε αλλά τελικά επέστρεψε. Είχε φτάσει τα 42 αλλά αποφάσισε να πατήσει ξανά παρκέ κι έτσι έκανε ένα… tour στη Σκανδιναβία.

Αρχικά έπαιξε στη φινλανδική Torpan Pojat. Στο πρώτο του ματς η ομάδα του επικράτησε της Porvoo με 93-81 κι ο Πίπεν μέτρησε 12 πόντους. Ακολούθησε ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη Χόνκα με 98-85. Ο “Ινδιάνος” τελείωσε το ματς με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σουηδία για το τρίτο του παιχνίδι στη Σκανδιναβία. Έβαλε τη φανέλα των Sundsvall Dragons και σε 30 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην Akropol μέτρησε 21 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Εντάξει. Το επίπεδο ήταν χαμηλό αλλά ο Πίπεν το ξέρει καλά το μπασκετάκι και το απέδειξε ξανά!

 

NBA Τελευταία Νέα