Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1 - 4 στην Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1 - 4 στην Λεωφόρο

bet365

Σαν σήμερα το 2001, ο Ολυμπιακός άλωσε τη Λεωφόρο με 1-4 και έκανε τον κόσμο του να τραγουδά «Νικολάκη ξανά έλα, ξανά έλα να μας δείξεις τη φανέλα». Το gazzetta.gr θυμίζει!

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να ξεχάσουν το 1-4 της Λεωφόρου και την... πλάκα στο Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή έφτανε... χαλαρά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι «πράσινοι» κυνηγούσαν πλέον μόνο το Κύπελλο.

Το 1-1 του ΟΑΚΑ τους έδινε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε ισοφαρίσει και έκανε άπαντες στην ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη να ελπίζουν στην πρόκριση.

Μέχρι την ρεβάνς, ωστόσο, η ήττα από την Στουρμ Γκρατς φέρνει την απόλυση του Ελληνα τεχνικού και έτσι στο δεύτερο ματς, στον πάγκο του «τριφυλλιού» είναι ο Στράτος Αποστολάκης.

Οι εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» είχαν πράσινο και κόκκινο χρώμα, δεδομένης της παρουσίας φίλων και των δύο ομάδων.

Πριν τη σέντρα οι μεν φίλοι του Παναθηναϊκού έλεγαν «τι θα κάνουμε χωρίς Χέντρικσεν, Ολισαντέμπε και Μπόατενγκ;», ενώ οι του Ολυμπιακού δεν θα έβλεπαν τον Τζόρτζεβιτς.

Ο Λουτσιάνο είναι σε... δαιμονιώδη μέρα και ξεκινά το ματς με μια μαγική ασίστ στον Αλεξανδρή. Γράφεται το 0-1 και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνο κάνει το 0-2 με τρομερή εκτέλεση φάουλ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι. Ο Μπασινάς βλέπει τον Ελευθερόπουλο να αποκρούει αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Λυμπερόπουλος μειώνει σε 1-2.

Η συνέχεια... ερυθρόλευκη. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ανατρέπεται, ο Γεωργάτος εκτελεί, κάνει το 1-3 και δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες τους να δείξουν όλοι μαζί το όνομά τους. Ό,τι είχε κάνει, δηλαδή, ο «Λύμπε» στο 1-1 του ΟΑΚΑ.

Το.. κερασάκι στην τούρτα το βάζει ο Ζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος με ένα πλασέ αντιπροσωπευτικό της κλάσης του διαμορφώνει το τελικό σκορ και έτσι γράφεται στην ιστορία ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ντέρμπι των δύο «αιωνίων», που βάφτηκε ερυθρόλευκο.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Κουτσουρές, (26' Σόουζα), Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας, Σεϊταρίδης (74' Γκαλέτο), Μπασινάς, Καραγκούνης, Βλάοβιτς, Βαζέχα (64' Σίγκουρντσον), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος (46' Πατσατζόγλου), Λουτσιάνο (75' Πουρσανίδης), Νινιάδης, Γεωργάτος, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (82' Αλβες).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα