Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ, σαν σήμερα, στο Ζάγκρεμπ το 2010

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ, σαν σήμερα, στο Ζάγκρεμπ το 2010

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ, σαν σήμερα, στο Ζάγκρεμπ το 2010

bet365

Στον ΠΑΟΚ αρκούσε μια ισοπαλία, ωστόσο με το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη «σφράγιζε» την πρόκριση για πρώτη φορά στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ στο παγωμένο Ζάγκρεμπ!

Ο «Δικέφαλος» βρέθηκε πριν από επτά χρόνια, σαν σήμερα, στην κροατική πρωτεύουσα με στόχο να συνεχίσει το υπερήφανο ευρωπαϊκό ταξίδι εκείνης της σεζόν (2010-11), που περιελάβανε τις συγκλονιστικές μονομαχίες με τον Αγιαξ, την ιστορική πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και τη νίκη επί της πανίσχυρης Βιγιαρεάλ (τερμάτισε πρώτη στον όμιλο) μέσα στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» του Μάκη Χάβου πήγαν στο Ζάγκρεμπ χωρίς τον κόσμο τους, μετά την συμφωνία των δύο ομάδων, αλλά με την επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό στο λεωφορείο των Ελληνων συνοδών της ομάδας να σημαδεύει την αναμέτρηση 24 ώρες πριν από το πρώτο σφύριγμα του Αγγλου ρέφερι Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που τότε έκανε τα πρώτα του ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ηθελαν μόλις έναν βαθμό για να περάσουν ως δεύτεροι στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, από την ασίστ του Στέφανου Αθανασιάδη, στο 60ο λεπτό πέτυχαν ένα σπουδαίο «διπλό» μέσα στο «Μάξιμιρ».

Από εκείνη την ομάδα οι μόνοι που συνεχίζουν επτά χρόνια μετά στον ΠΑΟΚ είναι ο Αντρέ Βιείρίνια και ο Στέλιος Μαλεζάς.

Ντίναμό Ζάγκρεμπ (Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Καλέγιο (59’ Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Ετο (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπάντελ, Μπάρμπαριτς, Μπεκιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (82' Φιλομένο).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα