Μια μάγκικη βραδιά του ΠΑΟΚ στο βόρειο Λονδίνο (pics & vid)

Μια μάγκικη βραδιά του ΠΑΟΚ στο βόρειο Λονδίνο (pics & vid)

bet365

Η βραδιά της 30ης Νοεμβρίου του 2011, όταν ο ΠΑΟΚ (ξανά) έγραφε στο Λονδίνο ιστορία και (υπ)έγραφε απέναντι στην Τότεναμ την πρόκριση του στις 32 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν από έξι χρόνια περπατούσες στην περιοχή του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», έλεγες «Zisis Vryzas» και σε σήκωναν στα χέρια! Οι οπαδοί της Τότεναμ δεν ξεχνούσαν τον αποκλεισμό της μισητής Αρσεναλ δεκατέσσερα χρόνια νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ και υποδέχθηκαν «μετ’ Βαϊων και κλάδων» τους περίπου 3.000 Ελληνες.

Το ίδιο και η ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο, που πίστευε ότι ακόμη και με τον αναπληρωματικό Χάρι Κέιν θα μπορούσε να κερδίσει την ελληνική ομάδα, αλλά στο 15ο λεπτό οι δύο μεγάλοι φωτεινοί πίνακες του γηπέδου έδειχναν «Τότεναμ 0 - ΠΑΟΚ 2» και ελάχιστοι πίστευαν στα μάτια τους…

Οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στο Λονδίνο χωρίς το πιο μεγάλο όνομά τους, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, που ένα μήνα μετά πωλήθηκε στη γερμανική Βόλφσμπουργκ, ο Λάζλο Μπόλονι δε δίστασε να εμπιστευτεί στο αρχικό σχήμα έναν 18χρονο, τότε, τον Κώστα Σταφυλίδη και είδε το δίδυμο Γκαρσία και Κοντρέρας να παραδίδει μαθήματα αυταπάρνησης στο χορτάρι.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Γεωργιάδη ο Ρουμάνος προπονητής βρήκε τον αντικαταστάτη του Βιεϊρίνια. Και τι αντικαταστάτη! Στην καλύτερη ποδοσφαιρική βραδιά του ο Σερραίος ποδοσφαιριστής, που ακόμη και σήμερα έχει να λέει για εκείνο το παιχνίδι, μοίρασε δύο «πάρε βάλε» ασίστ σε Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Η άδικη πέρα για πέρα αποβολή του Σταφυλίδη από τον Ολλανδό ρέφερι Μπας Νιχάουζ στο 37' και το γκολ-πέναλτι από τον Λούκας Μόντριτς φάνηκε προς στιγμή να αλλάζουν στις ισορροπίες μέσα στο χορτάρι.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας έφυγε με φορείο από το γήπεδο. Θυσιάστηκε για να μη περάσει η μπάλα τη γραμμή. Στο τέλος της βραδιάς είχε σηκωθεί στο ένα πόδι και πανηγύριζε σαν μικρό παιδί τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, την ίδια στιγμή που Αντεμπαγιόρ αναρωτιόταν «αλήθεια, πως θα περάσουμε τώρα στην επόμενη φάση», καθώς η Τότεναμ περίμενε νίκη του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν. Στην Τούμπα ήρθε το… βολικό 1-1, ο «Δικέφαλος» πέρασε πρώτος και καλύτερος και οι «Spurs» έμειναν με την… όρεξη.

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69'), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67'), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71'), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81'), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84'), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62'), Αθανασιάδης.


Tottenham PAOK 1-2 highlights

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα