Οι Ιταλοί ακόμα πονούν από το σκάνδαλο του 2002 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι Ιταλοί ακόμα πονούν από το σκάνδαλο του 2002 (vid)

bet365

Πέρασαν 15 χρόνια, αλλά κάθε ανάμνηση από εκείνο το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα στο Μουντιάλ του 2002, προκαλεί πόνο και ένα τρομερά οδυνηρό αίσθημα αδικίας στους Ιταλούς...

Το όνομα του Μπάιρον Μορένο από το Εκουαδόρ, ούτε που θέλουν να το ξαναδιαβάσουν ή να το ακούσουν στη γειτονική μας χώρα...

Όσα τους έκανε στο παιχνίδι με τους Νοτιοκορεάτες, στο τελευταίο ματς του ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 (που διεξήχθη σε Κορέα και Ιαπωνία), αποτελούν λόγο που διαταράσσει την ψυχική ηρεμία των οπαδών της «σκουάντρα ατζούρα».

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Καμερούν – Χιλή, αν ο Βάργκας σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Έχει αναφερθεί στον διεθνή Τύπο ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκείνη η αναμέτρηση της 18ης Ιουνίου του 2002, σήμανε τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τα γκρουπ της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, με τους Νοτιοκορεάτες να παίρνουν ένα... χεράκι βοηθείας από τον διαιτητή, για να επικρατήσουν με το τελικό 2-1.

Ο ρέφερι εκείνου του αγώνα, ήταν άνθρωπος που έφτασε να καταλήξει στη φυλακή για είκοσι μήνες από τη στιγμή που βρέθηκαν πάνω του έξι κιλά ηρωίνης!

Η «Corriere dello Sport», πριν από μερικά χρόνια όταν και είχε πρωτοξεσπάσει το θέμα με τη διαφθορά στις τάξεις της FIFA, είχε αναφέρει ότι «η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε σκοπό να βοηθήσει τις Κορέα και Ιαπωνία το 2002, λόγω του ότι φιλοξένησαν αυτές το Παγκόσμιο Κύπελλο» και το κείμενο της ιταλικής εφημερίδας στάθηκε, τότε, και στο γεγονός πως όπως με τον Μορένο, έτσι είχαν παράπονα και οι Ισπανοί από τον Γκαμάλ Αλ - Γκαντούρ από την Αίγυπτο για το ματς με τους Κορεάτες.

Και οι δύο διαιτητές, ήταν επιλογές του τότε αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ που βρέθηκε ανάμεσα στους κατηγορούμενους για το κύκλωμα της διαφθοράς...

Στο ματς της 18ης Ιουνίου του 2002, λοιπόν, το πέναλτι που κέρδισαν οι διοργανωτές στα πρώτα λεπτά, ένα πέναλτι στον Τότι που αντ' αυτού υποδείχθηκε «θέατρο» στον Capitano και σήμανε την αποβολή του, αλλά κι ένα καθαρό γκολ του Τομάζι που δεν μέτρησε λανθασμένα για οφσάιντ, αποτέλεσαν την... ώθηση που προσπαθούσε να δώσει ο Μπάιρον Μορένο στους Κορεάτες.

Για την ιστορία, η «σκουάντρα ατζούρα» είχε προηγηθεί με γκολ του Μπόμπο Βιερί, προτού οι οικοδεσπότες ισοφαρίσουν λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας και πάρουν το ματς στην παράταση με το τελικό 2-1.

Θυμηθείτε όσα συνέβησαν στο παιχνίδι:

 

Τελευταία Νέα