Η μέρα που (ξανά) συστήθηκε ο… «φονιάς» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Η μέρα που (ξανά) συστήθηκε ο… «φονιάς» (vid)

bet365

Στις 19 Δεκεμβρίου του 1982 ο Χρήστος Δημόπουλος, μ’ ένα ακόμη χατ τρικ επί της ΑΕΚ, συστήθηκε για δεύτερη φορά στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας ως ο… «φονιάς»!

Εξι μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην Τούμπα, που λόγω κρύου και ενός εκνευριστικού χιονόνερου δεν συγκεντρώσε πάνω από 12 με 13 χιλιάδες κόσμο (10.468 τα δηλωθέντα εισιτήρια), παρότι η Ένωση πήγε στη Θεσσαλονίκη ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ύστερα από τις πρώτες εννιά αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κάπου στη μέση της βαθμολογίας φρόντισε όμως και προσγείωσε ανώμαλα την ομάδα του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, που φύσει και λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, συνέχισε να παίζει φουλ επίθεση, ακόμη κι όταν το σκορ είχε γίνει 2-0 από τον Γιώργο Κωστίκο στο ξεκίνημα (50’) του β’ μέρους.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό ο Γιώργος Κούδας, ενώ μετά το 2-0, ανέλαβε δράση ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος έφτασε στο χατ τρικ (61', 70', 85') και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ.

Είχε προηγηθεί το χατ τρικ του «φονιά», στη νίκη με 6-1 για το κύπελλο το Φεβρουάριο του 1982, που εκείνη την περίοδο, μαζί με ένα φιλικό, είχε φτάσει τα 11 γκολ εναντίον της ΑΕΚ!

Εκείνο το 5-0 παραμένει μέχρι σήμερα μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χέερ): Φούρτουλα, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ (78' Βασιλάκος), Γκουερίνο, Δημόπουλος, Κούδας (76' Γεωργόπουλος), Κωστίκος.

ΑΕΚ (Τσαϊκόφσκι): Αρβανίτης, Παραπραστανίτης, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Μανωλάς, Νικολούδης, Αρδίζογλου (46’ Κόλεφ), Μπαλλής (62’ Στυλιανόπουλος), Βλάχος, Ράντονίτς, Δίντσικος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα