Σανς: Έχουν... ανεξόφλητο γραμμάτιο από την εποχή Νας-Αμάρε! (pics & vids)

Σανς: Έχουν... ανεξόφλητο γραμμάτιο από την εποχή Νας-Αμάρε! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σανς: Έχουν... ανεξόφλητο γραμμάτιο από την εποχή Νας-Αμάρε! (pics & vids)

bet365

Οι Σανς... πετάνε φέτος και το gazzetta.gr γράφει για την αρμάδα των Μπούκερ-Πολ που ονειρεύονται να κάνουν ότι δεν μπόρεσαν να πετύχει το φοβερό δίδυμο Νας και Αμάρε.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Όταν οι Σανς ανακοίνωναν την απόκτηση του Κρις Πολ πριν λίγους μήνες, οι φίλαθλοι της ομάδας έδειχναν αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα. Ωστόσο λίγοι θα περίμεναν πως στα μέσα Μάρτη θα είναι δεύτεροι στη Δύση και θα έχουν κλειδώσει κατά κάποιο τρόπο την είσοδο στα playoffs.

Το gazzetta.gr στέκεται στην εξαιρετική ομάδα του Μπούκερ και του Πολ και θυμίζει την χαμένη ευκαιρία των Νας και Αμάρε σε μια από τις πιο fun to watch ομάδες της ιστορίας.

Τρένο με ρεκόρ 17-3 στα τελευταία 20 ματς

Αναμφίβολα οι Σανς είναι η πιο καυτή ομάδα του ΝΒΑ από τη... φούσκα και μετά.

Το Φοίνιξ στο play-in tournament της φούσκας έκανε ρεκόρ 8-0, όμως δεν μπόρεσε να μπει στα playoffs.

Παρόλα αυτά τη φετινή σεζόν το έπιασε από εκεί που το άφησε πέρυσι και εντυπωσιάζει.

Αυτή τη στιγμή οι Σανς είναι η ομάδα με το 2ο καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ και κυνηγούν τους Τζαζ, σε μια ονειρική σεζόν.

Το σύνολο του Μόντι Ουίλιαμς έχει 17 νίκες και 3 ήττες στα τελευταία 20 ματς για πρώτη φορά μετά το 2010. Αυτή είναι και η τελευταία σεζόν που το Φοίνιξ έπαιξε στην postseason.

Παίρνει αυτό που άξιζε η ποιότητα του

Ήταν κρίμα για τον Μπούκερ να μην έχει παίξει σε playoffs, αφού ήταν σε μια μετριότατη ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο φέτος οι Σανς κάνουν φοβερά πράγματα, με τον ηγέτη τους να βγαίνει μπροστά. Άλλωστε είχε προειδοποιήσει από πέρυσι στη φούσκα, όταν πήγε να βάλει μόνος του το Φοίνιξ στα playoffs..

O Nτέβιν είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στη λίγκα και δεν σταματά να το δείχνει. Μέχρι στιγμής έχει και η σεζόν που κάνουν οι Σανς έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του παρέα με τον Κρις Πολ.

Πρόσφατα τρέλανε κόσμο στο ματς με τη Μινεσότα, όπου σκόραρε 40+ πόντους σε 3 δωδεκάλεπτα για 4η φορά στην καριέρα του. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των Σανς την τελευταία 25ετία το έχουν κάνει μόλις 2 φορές.

Ο Μπούκερ είναι παίκτης που θέλει τη μπάλα στα δύσκολα και το έχει δείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πριν λίγο καιρό εκτέλεσε τους Μάβερικς, αφού τους... σκότωσε με νικητήριο τρίποντο.

Ο ηγέτης του Φοίνιξ πέτυχε το 5ο του go ahead FG (καλάθι που δίνει προβάδισμα) τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα. Μόνο ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έχει παραπάνω τέτοια καλάθια από τη σεζόν 2015-16 μέχρι σήμερα.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε πει πέρυσι: «Είναι σπουδαίο να βλέπω τον Μπουκ και το Φοίνιξ να παίζουν καλά, αλλά φίλε φύγε από εκεί. Δεν του κάνει καλό, δεν βοηθάει την καριέρα του. Θέλω ο άνθρωπος μου να πάει κάπου όπου θα παίξει σπουδαίο μπάσκετ όλη την ώρα και θα νικάει».

Ίσως πλέον ο Ντέβιν να αισθάνεται δικαιωμένος που έμεινε!

O Point God των Σανς

Ο Μπούκερ κάνει απίθανα ματς, όμως ο άνθρωπος που άλλαξε επίπεδο την ομάδα είναι ο floor general που ακούει στο όνομα Κρις Πολ. Ο άνθρωπος που παίρνει το τίποτα και το μετατρέπει σε χρυσάφι. Οι Σανς αγνοούσαν τα playoffs από τη σεζόν 2010-11 και μετά, ενώ από το 2016 μέχρι το 2019 είχαν το χειρότερο ρεκόρ στη Δύση.

Η έλευση του Πολ γέμισε με προσδοκίες την ομάδα και ο σπουδαίος floor general δεν τους απογοήτευσε. Ο Πολ μετρά μέχρι στιγμής 16.1 πόντους, 8.8 ασίστ και 39% στα τρίποντα, αλλά το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που κατευθύνει και ηρεμεί το παιχνίδι του Φοίνιξ.

Με τον CP3 οι Σανς έχουν έναν φοβερό ενορχηστρωτή στο παρκέ. Επίσης έτσι φαίνεται καλύτερα ο Μπούκερ και ξέρει πως στα κρίσιμα υπάρχει και άλλη επιλογή για τους Σανς. Ο CP3 έχει απελευθερώσει τον Μπούκερ που πλέον νιώθει πιο άνετος και σίγουρος στα δύσκολα, αφού έχει έναν point guard κλάσης δίπλα του. Ο Πολ είναι ένας Point God και το δείχνει σε όλες τις ομάδες που έχει παίξει στην καριέρα του.

Φυσικά εκτός του Μπούκερ και του Πολ, υπάρχουν και άλλα σημαντικά γρανάζια στη... μηχανή του Μόντι Ουίλιαμς. Ο Κράουντερ που είναι 3 & D specialist και συνεισφέρει σε άμυνα και επίθεση, ο ανεβασμένος φέτος Μπρίτζες των 13.8 πόντων, το «θηρίο» της ρακέτας Έιτον με 14.4 πόντους και 13.2 ριμπάουντ μέσο όρο, αλλά και τους Σάριτς και Τζόνσον.

Να το... κάνουν και για εκείνη την ομαδάρα των Νας-Αμάρε

Τι να πει κανείς για τους Σανς του Νας και του Αμάρε. Το θέαμα και η επίθεση στα καλύτερα τους. Οι ήλιοι ήταν σίγουρα μία από τις πιο fun to watch ομάδες όλων των εποχών. Το σύνολο του Μάικ Ντ’Αντόνι της διετίας 2004-06 ήταν απίθανο. Δίδυμο από άλλο πλανήτη με Νας και Αμάρε να σκορπούν τρόμο στους αντιπάλους. Από κοντά και οι Σον Μάριον, Κουέντιν Ρίτσαρντσον και Τζό Τζόνσον που έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάει η ομάδα σε δύο σερί τελικούς Δύσης το 2005 και το 2006.

Ίδια κατάληξη από Σπερς και Μάβερικς. Έχασαν και από τους. Ένα χρόνο μετά το Φοίνιξ συναντιέται στους ημιτελικούς Δύσης με το Σαν Αντόνιο και στο Game 3 γίνονται περίεργα πραγματάκια κατά των Σανς από την πλευρά των διαιτητών (Τιμ Ντόναχι) σε ένα ματς που μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές… σκιές!

Το Φοίνιξ δεν τα παρατάει, κάνει υπομονή μέχρι το 2010, τότε που επιστρέφει σε τελικούς Δύσης. Αυτό θα είναι και το τέλος εποχής μιας φοβερής ομάδας. Το κύκνειο άσμα των φοβερών ήλιων που πλέον καθοδηγούνταν από τον Τζέντρι. Οι Λέικερς με τον ηγέτη Κόμπι να τους οδηγεί, θα εκτελέσουν τους Σανς του Αμάρε, του Νας, του Ρίτσαρντσον, του Φράι και του Γκραντ Χιλ και θα στεναχωρήσουν τον κόσμο που λάτρευε το μπάσκετ που πρέσβευε εκείνη η ομάδα.

Φέτος οι Σανς με μπροστάρηδες τους Μπούκερ και Πολ θέλουν να γράψουν ιστορία και να... ξεχρεώσουν το ανεξόφλητο γραμμάτειο που άφησε εκείνη η ομαδάρα, γιατί όχι με το να πάρουν ένα ανέλπιστο πρωτάθλημα κόντρα στα προγνωστικά.

cover photo: Κώστας Τόπας

 

NBA Τελευταία Νέα