Ρόκετς: Ο Χάρντεν που άφησε... καμένη γη και η τελευταία ελπίδα! (pic & vid)

Ρόκετς: Ο Χάρντεν που άφησε... καμένη γη και η τελευταία ελπίδα! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Ρόκετς: Ο Χάρντεν που άφησε... καμένη γη και η τελευταία ελπίδα! (pic & vid)

bet365

Οι Ρόκετς πέρασαν σε μια νέα εποχή μετά την αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν, μπαίνοντας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που έχουν ανάγκη να κερδίσουν όλα τα... στοιχήματα στο ρόστερ τους.
bwin - ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! |21+

Ο Τζέιμς Χάρντεν βρισκόταν στο Χιούστον από το 2012. Πλέον όμως φορά τη φανέλα των Νετς, αφήνοντας τους Ρόκετς να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο και να... απογαλακτιστούν από το παιχνίδι του.

Ο Μούσιας άφησε... καμένη γη στο Χιούστον, κάτι που συμβαίνει σε κάθε ομάδα που χάνει τον σταρ της.

Χάνεται ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον για την ομάδα, η οποία πρέπει να βρει νέες σταθερές για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική.

Το gazzetta.gr στέκεται στη νέα εποχή του Χιούστον και στα... στοιχήματα που είναι αναγκαίο να βγουν για να έχουν μια αξιοπρεπή σεζόν.

Ο Μούσιας έφυγε, τίποτα δεν είναι το ίδιο

O Xάρντεν ήταν ο άνθρωπος που έκανε τα πράγματα να κινούνται στην επίθεση των Ρόκετς. Έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι της ομάδας και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων, σε σημείο που πολλές φορές το παράκανε με τον ατομισμό του.

Το isolation έδινε και έπαιρνε, ωστόσο αυτό το στυλ οδήγησε την ομάδα σε συνεχόμενες παρουσίες στα playoffs από το 2013 μέχρι και πέρυσι.

Μπορεί ποτέ να μην έφτασαν τελικούς ΝΒΑ, ωστόσο πάντα βρισκόντουσαν στην postseason και διεκδικούσαν πράγματα. Μάλιστα σε 2 περιπτώσεις έφτασαν σε τελικούς Δύσης, αλλά εκεί αποκλείστηκαν από τους απίθανους Ουόριορς του Κάρι.

Πριν έρθει ο Χάρντεν, το Χιούστον μετρούσε 3 σερί σεζόν χωρίς playoffs.

Η φυγή του Μούσια δημιουργεί νέες συνθήκες στην πόλη. Αφήνει πίσω του... καμένη γη, αφού πάντα όταν φεύγει ο ηγέτης, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Έρχεται ο... μαρασμός, χάνεται το ενδιαφέρον για την ομάδα από το κοινό του ΝΒΑ και βγαίνει λίγο από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σκεφτείτε τι περνούσε το Κλίβελαντ, τις φορές που έφυγε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Πάντως υπάρχει μια ελπίδα στον πλανήτη του Χιούστον.

Η τελευταία ελπίδα

Αν δει κάποιος το ρόστερ των Ρόκετς και το συγκρίνει με άλλα στη Δύση, θα καταλάβει πως οι ρουκέτες έχουν λίγες ελπίδες για playoffs.

Πρώτα απ' όλα υπάρχουν 2 πολύ χρήσιμοι παίκτες που ξέρουν καλά την ομάδα, όπως ο Τάκερ και ο Γκόρντον, για τους οποίους όμως υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα πως ήθελαν να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Ειδικά ο Τάκερ δεν δίστασε να το δείξει πολλές φορές. Εκτός από τους 2 παραπάνω κύριους, σημεία αναφοράς στην ομάδα είναι οι Γουντ, Ολαντίπο, Κάζινς και Ουόλ

Η... εκτόξευση του Γουντ, το διδυμο του Κεντάκι και ο φευγάτος Ολαντίπο

Το καλύτερο που έχει συμβεί φέτος στους Ρόκετς είναι ο Κρίστιαν Γουντ.

Τον εμπιστεύτηκαν στη free agency και μέχρι στιγμής δείχνει να τους δικαιώνει.

Ο Κρίστιαν διαθέτει εξαιρετικές κινήσεις στη ρακέτα, ενώ έχει καλό χειρισμό μπάλας για τη θέση που παίζει. Είναι 20ος σκόρερ με 23.5 πόντους μέσο όρο και 10ος ριμπάουντερ με 10.8 ανά παιχνίδι.

Ο Κάζινς σίγουρα δεν θυμίζει τον παίκτη του Σακραμέντο και της Νέας Ορλεάνης, ωστόσο με τη φοβερή εμφάνιση του στη νίκη με το Ντάλας, έδωσε και πάλι ελπίδα στους φιλάθλους των ρουκετών.

Ο έτερος απόφοιτος του Κεντάκι, Τζον Ουόλ ψάχνει μια νέα περιπέτεια στο Χιούστον, αφού έμεινε πολύ καιρό στα πιτς στην Ουάσινγκτον, εκεί που είχε πιάσει ταβάνι και τα κατάφερε όλα όσα μπορούσε. Στα καλά του ήταν ο πιο γρήγορος παίκτης στη λίγκα.

Οι 2 τους θα πρέπει να ανέβουν αρκετά, αν οι Ρόκετς θέλουν να έχουν ελπίδα για να διεκδικήσουν μια θέση στην postseason.

Τέλος υπάρχει και η περίπτωση Ολαντίπο, όπου αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και από άλλη βάση.

Ο Dipo μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο Μαϊάμι. Άρα απλά το Χιούστον είναι ένα μικρό... διάλειμμα στην καριέρα του.

Δεν βλέπει την ομάδα, κοιτάζοντας το μέλλον και είναι μια λύση μερικών μηνών. Πάντως ο Βίκτορ κάνει καλή χρονιά με 20.6 πόντους και 4.7 ασίστ, με τους Ρόκετς να θέλουν να τον αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Για τους Ρόκετς είναι αναγκαίο η 6άδα Κάζινς-Γουντ-Ουόλ-Ολαντίπο-Τάκερ-Γκόρντον να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της στο παρκέ για να... σωθεί η σεζόν και να τελειώσει με αξιοπρέπεια.

 

NBA Τελευταία Νέα