Θάντερ: Μάζεψαν picks για... μια ζωή και ετοιμάζονται να πατήσουν τη σκανδάλη! (pics)

Θάντερ: Μάζεψαν picks για... μια ζωή και ετοιμάζονται να πατήσουν τη σκανδάλη! (pics)

Νίκος Καρφής
Θάντερ: Μάζεψαν picks για... μια ζωή και ετοιμάζονται να πατήσουν τη σκανδάλη! (pics)

bet365

Oι Θάντερ έχουν μαζέψει αμέτρητα draft picks και το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που έχει αρκετές επιλογές για να... πυροβολήσει, φέρνοντας σταρ στην Οκλαχόμα στο μέλλον.

Από τότε που ανέλαβε GM των Θάντερ ο Σαμ Πρέστι έχει κάνει δουλίτσα.

Με τις ενέργειες του η Οκλαχόμα έχει πάρει στα χέρια της 27 μελλοντικά picks στην καλύτερη περίπτωση.

Επιπλέον η ανταλλαγή του Στίβεν Άνταμς στους Πέλικανς μπορεί να αποδυνάμωσε την ομάδα, όμως επέτρεψε στην Οκλαχόμα να γράψει ιστορία, αφού εξοικονόμησε 27.5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο trade exception είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών.

Το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που έχει όλα τα εφόδια για να τραβήξει τη... σκανδάλη στο μέλλον με όλα αυτά τα draft picks, προσελκύωντας σταρ.

Έχει μαζέψει αμέτρητα μελλοντικά picks

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχουν οι Θάντερ στα χέρια τους αυτή τη στιγμή.

Αρχικά με τις ενέργειες του Πρέστι πήραν τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού στο Νο.17 και έστειλαν τον Ρούμπιο στους Σανς για να καταλήξει στους Τίμπεργουλβς, ελευθερώνοντας χώρο. Επίσης απέκτησαν τον Τσέχο γκαρντ Κρέιτσι στο Νο.37, ενώ πήραν και την μεγάλη ελπίδα της Τουρκίας Ομέρ Γιουρτσεβέν ως undrafted.

Για το draft του 2021 έχουν το pick των Χιτ στον πρώτο γύρο, των Ουόριορς στον πρώτο γύρο και τη δυνατότητα να ανταλλάξουν το pick τους με τους Ρόκετς εκτός και αν αφορά TOP 4.

Για το draft του 2022 έχουν πικ πρώτου γύρου αν είναι μέσα στο TOP 14, το pick πρώτου γύρου των Κλίπερς και των pick πρώτου γύρου των Σανς αν είναι εκτός TOP 13.

Πάμε και στο draft του 2023. Μπορούν να κάνουν τράμπα το pick τους με εκείνο των Κλίπερς, έχουν το pick των Χιτ αν είναι εκτός TOP 15 και των Σανς αν είναι εκτός TOP 11.

Στο draft της επόμενης σεζόν έχουν φυσικά το pick πρώτου γύρου, το pick πρώτου γύρου των Κλίπερς, των Ρόκετς αν είναι εκτός TOP 5, το pick των Χιτ αν είναι εκτός TOP 15 και των Σανς αν είναι εκτός TOP 9. Eπιπλέον το pick των Χόρνετς στον δεύτερο γύρο.

Για το draft του 2025, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το καλύτερο pick μεταξύ Λέικερς και Ρόκετς, το pick πρώτου γύρου των Σίξερς, των Χιτ αν είναι εκτός TOP 15 και το pick πρώτου γύρου των Σανς. Τέλος και το pick δευτέρου γύρου των Χοκς.

Για το draft του 2026, εκτός από το δικό τους pick πρώτου γύρου, έχουν των Ρόκετς αν είναι εκτός TOP 5, το pick πρώτου γύρου των Κλίπερς, αλλά και των Χιτ.

Τέλος για το draft του 2027, εκτός από τα δικά τους picks πρώτου και δεύτερου γύρου, έχουν και pick 2ου γύρου των Πέισερς.

To depth chart των Θάντερ

Αν δει κάποιος το ρόστερ των Θάντερ θα καταλάβει πως έχουν αποδυναμωθεί. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αν θέλουν να χτίσουν για το μέλλον, αφού τα πολλά picks που απέκτησαν θυσίασαν κάποιου βασικούς παίκτες όπως ο Άνταμς και ο Κρις Πολ, ενώ έφυγε ο Σρέντερ με ανταλλαγή για τους Λέικερς, αλλά και ο Γκαλινάρι ως ελεύθερος. Με άλλα λόγια η Οκλαχόμα άλλαξε σχεδόν όλους τους βασικούς εκτός από τον Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ. Πάνω στον Σάι θέλουν να... χτίσουν και να δημιουργήσουν σιγά-σιγά ένα καλό σύνολο με το... βλέμμα στο μέλλον.

A LOT can change in a year (VN Design)

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

Πάμε όμως να δούμε το depth chart των Θάντερ, δηλαδή τις επιλογές που θα έχουν σε κάθε θέση.

Βασική πεντάδα με τα τωρινά δεδομένα θα είναι οι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Χαμίντου Ντιάλο (πρώην νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων), Λούγκουεντζ Ντορτ που έκανε καλές εμφανίσεις στα περσινά playoffs, Nτάριους Μπάζλεϊ και Αλ Χόρφορντ.

Βέβαια μπορεί να μην μείνει για πολύ στην Οκλαχόμα ο Αλ, αφού θέλουν να ελευθερώσουν και άλλο χώρο. Άλλη λύσεις για τη θέση του σέντερ είναι οι Μουσκάλα, αφού ο Πουαριέ λογικά θα πάει στους Σίξερς ως μέρος της ανταλλαγής του Χόρφορντ.

Καλή λύση στο «1» και το «2» ο έμπειρος Τζορτζ Χιλ, ενώ ο Αρίζα μπορεί να μπει τόσο στο «3» όσο και στο «4». Στο rotation των περιφερειακών φυσικά θα είναι Τζάστιν και Φρανκ Τζάκσον, αλλά και ο πρωταθλητής του NCAA με τη Virginia, Τάι Τζερόμ.

Δεν γίνεται να μην σταθούμε στον Ποκουσέφκσι, για τον οποίο οι Θάντερ θυσίασαν 2 picks και τον Ρούμπιο. Στην Οκλαχόμα θα βρίσκεται και ο γνώριμος μας από την Εuroleague και τη Βιλερμπάν, Τεό Μαλεντόν.

Δείτε αναλυτικά το depth chart στην φωτογραφία του ESPN

Θα έρθει η... ώρα που θα πατήσουν σκανδάλη για σταρ

Ωραία τα picks, αλλά ο Πρέστι δεν τα μαζεύει για... πλάκα. Ο GM των Θάντερ έχει σχέδιο. Θέλει να έχει το πάνω χέρι και να διαθέτει πολλά assets στα χέρια του όταν θα διαπραγματεύεται ανταλλαγές στο μέλλον. Όπως είπαμε και παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το 2027, η Οκλαχόμα θα έχει 27 picks στο draft δικά της. Πάρα πολλά και φυσικά δεν πρόκειται να τα κρατήσει όλα.

Αρκετά από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθεί η ομάδα και να κλείσουν οι... τρύπες στο ρόστερ. Φυσικά οι Θάντερ είναι με το... δάχτυλο στη σκανδάλη, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα... πυροβολήσουν για μια μεγάλη ανταλλαγή. Μιλάμε για έναν σταρ που θα έρθει στην Οκλαχόμα για να την ανεβάσει επίπεδο και να μπει δίπλα στον Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ, βοηθώντας τον με την κλάση και την εμπερία του.

Οι Θάντερ θα προσπαθήσουν στο μέλλον να φέρουν έναν και γιατί όχι και 2 και 3 σταρ στην Οκλαχόμα και με... 27 draft picks στα χέρια μπορούν να είναι αισιόδοξοι πως δεν θα δυσκολευτούν.

Είναι μια πόλη που την τελευταία δεκαετία ξέρει από σούπερσταρ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ομάδαρα αποτελούμενη από Ντουράντ, Χάρντεν και Ουέστμπρουκ; Στη συνέχεια όταν έφυγαν οι Χάρντεν και Ντουράντ, ήρθε ο Πολ Τζορτζ για να συνθέσει δίδυμο με τον Russ. Και πέρυσι είχαν στο ρόστερ τον σπουδαίο Κρις Πολ που τους έβαλε στα playoffs και λίγο έλειψε να τους οδηγήσει και στον 2ο γύρο.

Η Οκλαχόμα έχει draft picks για μια... ζωή και όλοι ανυπομονούν για τη στιγμή που θα αποφασίσει ο Πρέστι να πατήσει τη... σκανδάλη!

Photo Credits: Κώστας Τόπας

 

NBA Τελευταία Νέα