ΛεΜπρον και Τζόρνταν οι δύο και μοναδικοί με απόλυτες σεζόν! (pics)

Αντωνία Σπανού
ΛεΜπρον και Τζόρνταν οι δύο και μοναδικοί με απόλυτες σεζόν! (pics)

bet365

ΛεΜπρον Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν είναι οι δύο μοναδικοί παίκτες που τα έχουν σαρώσει όλα δύο συνεχόμενες σεζόν και ο «Βασιλιάς» θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά στην κούρσα.

Η «μάχη» μεταξύ των ΛεΜπρον και Τζόρνταν είναι διαχρονική, πάντα στην μόδα και όχι άδικα.

Οι δύο τους έχουν κυριαρχήσει στο άθλημα, έχουν σαρώσει τους τίτλους και παλεύουν για το 1-2 του κορυφαίου που έχει παίξει ποτέ μπάσκετ. Μόνο οι δυο τους έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν δύο συνεχόμενες σεζόν από την αρχή μέχρι το τέλος κατακτώντας το βραβείο του MVP, παίρνοντας το πρωτάθλημα και το βραβείο του MVP των Τελικών.

MJ και «Βασιλιάς» είναι οι μόνοι δύο που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο, είναι οι δύο κορυφαίοι και με τον ΛεΜπρον να παίζει ακόμα θέλει όλους εκείνους τους τίτλους που θα τον κάνουν να βγει μπροστά σε αυτή την κούρσα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά το φετινό βραβείο MVP θα το ήθελε ο ηγέτης του Λος Άντζελες, με την ψηφοφορία να έχει ανοίξει και τον ΛεΜπρον να είναι φαβορί, μαζί βέβαια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έχει βάλει... πλώρη για το back to back. Ο Τζέιμς ήθελε έτσι κι αλλιώς να συνεχιστεί αυτή η σεζόν, αφού στα 35 του χρόνια τα περιθώρια έχουν στενέψει και μια ευκαιρία για τίτλο φαντάζει μοναδική.

Ο ΛεΜπρον είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να ξεπεράσει τον Τζόρνταν, αλλά γυρίζοντας τον χρόνο πίσω βλέπουμε πόσο μεγάλο δρόμο έχει ήδη διανύσει. Το fadewawywolrd.net παρουσιάζει τις δύο μυθικές σεζόν των δύο... μύθων.

ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ - 1991, 1992

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Τζόρνταν είναι ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας και φυσικά έχουν πολύ καλές δικαιολογίες γι' αυτό. Έχει κερδίσει 5 βραβεία MVP, 6 πρωταθλήματα , 6 MVP Τελικών, 10 φόρες έχει βγει πρώτος σκόρερ και έχει και ένα βραβείο του καλύτερου αμυντικού της λίγκας. Μια από τις καλύτερες του σεζόν ήταν εκείνη του 1990-91 που είχε 31.5 πόντους κατά μέσο όρο, 6 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ, 2.7 κλεψίματα, 1 μπλοκ ανά παιχνίδι και 53% στα σουτ. Έπαιξε 82 παιχνίδια και οδήγησε τους Μπουλς σε μια σεζόν με 61 νίκες και γι' αυτό πήρε και το MVP. Στα playoffs εκείνης της σεζόν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός με την κανονική διάρκεια και αυτός είναι ο λόγος που κέρδισε και εκεί το MVP.

Η μία χρονιά δεν ήταν αρκετή και ο Μάικλ Τζόρνταν είπε να την... επαναλάβει. Την επόμενη σεζόν είχε κατά μέσο όρο 30.1 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ, 2.3 κλεψίματα και 0.9 μπλοκ με 51% στα σουτ. Οι Μπουλς κέρδισαν 67 παιχνίδια, έκανε το back to back, ενώ συνέχισε το ίδιο δυνατά και στα playoffs, όπου οι «Ταύροι» πήραν τον τίτλο και ο MJ σάρωσε κερδίζοντας και πάλι το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ - 2012, 2013

Η δεκαετία μεταξύ 2010 και 2020 ανήκει ολοκληρωτικά στον ΛεΜπρον Τζέιμς, αφού κατάφερε και έλαμψε. Ξεπέρασε την κριτική, έκλεισε τα αυτιά του στις φωνές και απάντησε μέσα στο παρκέ. Μετά τους χαμένους τελικούς της σεζόν 2009-10, την επόμενη φρόντισε να τα αλλάξει όλα. Είχε 27.1 πόντους, 7.9 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ, 1.9 κλεψίματα και 53%, με τους Χιτ να τελειώνουν την σεζόν με ρεκόρ 46-20 και τον «Βασιλιά» να βγαίνει MVP. Στους Τελικούς βρήκαν απέναντι τους τους Θάντερ και ο ΛεΜπρον δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ήταν εξαιρετικός και μαζί με τον τίτλο, πήρε και το MVP των Τελικών.

Μόλις πήρε την... γλύκα από τα τρόπαια ήθελε και άλλα και τα κατάφερε. Την επόμενη σεζόν μπήκε και πάλι με το πόδι... κολλημένο στα γκάζι και είχε 26.8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ, 1.7 κλεψίματα, ενώ τέλειωσε την σεζόν με 56/40/75 ποσοστά και η ομάδα του έφτασε τις 66 νίκες. Οι Τελικοί κόντρα στους Σπερς ήταν δύσκολοι, αλλά ο «Βασιλιάς» ήταν εκεί με κορυφαίες εμφανίσεις για να φτάσει η ομάδα του μέχρι τον τίτλο και ο ίδιος σε μια ακόμα προσωπική διάκριση.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα