Ρέτζι Μίλερ: Το ιστορικό «choke» και το trash talking με τον Σπάικ Λι (vid)

Ρέτζι Μίλερ: Το ιστορικό «choke» και το trash talking με τον Σπάικ Λι (vid)

bet365

Συμπληρώνονται 28 χρόνια από τη βραδιά που ο Ρέτζι Μίλερ «απαντούσε» στις προκλήσεις του Σπάικ Λι στο «Madison Square Garden», παραδίδοντας μια μοναδική παράσταση!

Από τη μία υπήρχε ο Ρέτζι Μίλερ. Ο φυσικός ηγέτης των Ιντιάνα Πέισερς ο οποίος προσπαθούσε να στείλει την ομάδα του στους τελικούς του ΝΒΑ. Από την άλλη, ο Σπάικ Λι. Ο διάσημος σκηνοθέτης του Hollywood και ο πιο... πιστός φίλος των Νικς! Τι έκανε τότε ο Σπάικ Λι; Δεν σταματούσε να προκαλεί τον Ρέτζι Μίλερ, ο οποίος εκτός του ότι ήταν «μετρ» του «trash talking», ήθελε να αποδείξει ότι μπορούσε να «απαντήσει» και μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Όπως και έκανε το βράδυ της 1ης Ιουνίου 1994! Ήταν ο 5ος τελικός της Ανατολικής Περιφέρειας στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης μεταξύ των Νικς και των Πέισερς. Το σκορ στο 2-2 και ο νικητής θα έπαιρνε το προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς του ΝΒΑ. Η κόντρα των Σπάικ Λι με τον Ρέτζι Μίλερ είχε «ανάψει» για τα καλά, με τον σταρ της Ιντιάνα να... πεισμώνει και να παίρνει «φωτιά» στην τελευταία περίοδο!

Συγκεκριμένα σημείωσε 25 από τους 39 πόντους του (8/15 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 5/6 βολές) σ' εκείνο το διάστημα και οδήγησε την Ιντιάνα στη νίκη με 93-86! Στο 4ο δωδεκάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν 35-16 για τους Πέισερς με τον Μίλερ να ρίχνει την... χαριστική βολή στον Σπάικ Λι. Τον κοίταξε στα μάτια, του έδειξε τέσσερα δάχτυλα και το χαρακτηριστικό «choke» θέλοντας να τονίσει ότι οι Νικς «πνίγονται» στην τελευταία περίοδο!

Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν ίδια για τους Πέισερς, αφού οι Νικς επικράτησαν στην Ιντιανάπολις με 98-91 και στο 7ο ματς πήραν το εισιτήριο για τους ΝΒΑ Finals με 94-90!

 

NBA Τελευταία Νέα