NBA: Λέικερς, Μπακς ή κάποιος άλλος θα είναι ο πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν; (poll)

Αντωνία Σπανού
NBA: Λέικερς, Μπακς ή κάποιος άλλος θα είναι ο πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν; (poll)

bet365

Η διακοπή του πρωταθλήματος του ΝΒΑ δίνει την ευκαιρία σε όλους να πάρουν μια ανάσα, πριν το τελικό στάδιο της σεζόν, με το gazzetta.gr να σας καλεί να κάνετε τις εκτιμήσεις σας για το ποια ομάδα θα φτάσει μέχρι τον τίτλο.

Η διακοπή για το All Star Game έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες του ΝΒΑ να πάρουν μια... ανάσα, να ανασυνταχθούν και να μπουν δυνατά στο τελευταίο στάδιο της φετινής συναρπαστικής σεζόν. Μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλά, οι πρωταγωνιστές είναι συγκεκριμένοι και οι ομάδες θέλουν να φτιάξουν τα δεδομένα τους, πριν μπουν στα playoffs και ξεκινήσουν οι μεγάλες «μάχες».

Μιλγουόκι και Λος Άντζελες θα ήθελαν να το... πιάσουν από εκεί που το αφήσουν, να συνεχίσουν δυναμικά και να φτάσουν πρώτοι στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Από εκεί και πέρα αρκετές ομάδες έχουν δείξει πως έχουν την δυναμική και σίγουρα στα κρίσιμα θα προσπαθήσουν να πάρουν αυτό που τους ανήκει από την... πίτα του ΝΒΑ.

Το gazzetta.gr σας βάζει στο παιχνίδι και σας καλεί να επιλέξετε τον φετινό πρωταθλητή, με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

  • ΛΕΙΚΕΡΣ - ΜΠΑΚΣ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Οι Λέικερς οδηγούν την κούρσα στην Δύση και οι Μπακς εκείνη της Ανατολής, με τις δύο ομάδες να έχουν δείξει ότι είναι πολύ μεγάλα φαβορί για τον φετινό τίτλο.

Το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ το έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα «Ελάφια» και το ερώτημα που γεννάται είναι αν είναι ικανοί οι Μπακς να βγουν αποφασισμένοι στα playoffs και να δείξουν όσα δείχνουν και μέσα στην σεζόν. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που στην κανονική διάρκεια προελαύνουν με τον Έλληνα σταρ να τους οδηγεί και όλοι μαζί να δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο.

Οι Μπακς είναι δεμένη ομάδα, «πλήρωσαν» την απειρία τους πέρυσι και φέτος δεν θέλουν να κάνουν τα ίδια λάθη. Στα playoffs θα κριθούν όλα και πλέον αυτό το έχουν εμπεδώσει για τα καλά.

Από την άλλη είναι οι Λέικερς, που με την έλευση του Άντονι Ντέιβις και τις αλλαγές του καλοκαιριού είναι... άλλη ομάδα, αφήνοντας για τα καλά πίσω τους την περσινή τραγική σεζόν. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς βρήκε την βοήθεια που αναζητούσε και «λάμπει» μέσα στο σύνολο του, ο AD νιώθει άνετα και ταιριάζει μαζί του, ενώ όλοι έχουν τον ρόλο τους και συνολικά έχουν ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Στοιχηματικά είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, με τους Μπακς να τους ακολουθούν στην λίστα και τις δύο ομάδες να κουβαλούν θέλοντας και μη τον τίτλο του φαβορί.

  • ΚΛΙΠΕΡΣ, ΡΟΚΕΤΣ, ΡΑΠΤΟΡΣ, ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΙΑ 4ΑΔΑ... ΦΩΤΙΑ

Ακριβώς κάτω από τους δύο πρωτοπόρους υπάρχουν 4 ομάδες που είναι σίγουρα ικανές για όλα. Μπορεί να πηγαίνουν στο υψηλό επίπεδο των δύο πρώτων, κυρίως από θέμα σταθερότητας, αλλά έχουν δείξει ότι είναι αδύνατον κάποιος να τους υποτιμήσει και να τους αφήσει εκτός από τα φαβορί.

Οι Κλίπερς, που έκαναν μερικές από τις εντυπωσιακές κινήσεις το καλοκαίρι, ψάχνουν ακόμα τον σωστό συνδυασμό των δύο ηγετών τους, με τους Λέοναρντ και Τζορτζ να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Παρά τις δυσκολίες όμως, όταν παίζουν μαζί δείχνουν δυναμική, με τον Λέοναρντ κυρίως να κρατά το υψηλό του επίπεδο και να οδηγεί την ομάδα του.

Κάπου εκεί είναι και οι Ρόκετς, οι οποίοι έχουν το μεγαλύτερο ερωτηματικό δίπλα τους. Χάρντεν και Ουέστμπρουκ αφήνουν στην άκρη όσα γράφτηκαν το καλοκαίρι και συνεργάζονται με επιτυχία, αλλά το πείραμα που τους θέλει χωρίς ψηλό στο ρόστερ προκαλεί απορίες στο κατά πόσο μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Λίγο πιο κάτω βρίσκουμε τους πρωταθλητές Ράπτορς, που επειδή αποδυναμώθηκαν, πολλοί δεν τους έβαζαν στα φαβορί, αλλά έκαναν λάθος. Οι Καναδοί έκαναν το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας τους με 15 νίκες, συνεργάζονται εξαιρετικά, βγάζουν διάθεση στο παρκέ και κερδίζουν όποιον βρουν μπροστά τους. Μπορεί να τους λείπουν κομμάτια από την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα, όμως κρατούν την δυναμική τους και όποιος τους υποτιμήσει θα κάνει λάθος.

Άλλη ομάδα που δεν μπορεί να λείπει από το poll τίτλου είναι οι Σέλτικς. Η Βοστόνη «ξεφορτώθηκε» το φορτίο του Ίρβινγκ, φέτος οι ρόλοι μοιράστηκαν καλύτερα και μέσα στο παρκέ εντυπωσιάζουν. Μετά από πολλά χρόνια φαίνονται ικανοί να φτάσουν μέχρι το τέλος και κυρίως να «χτυπήσουν» τους Μπακς, Ουόκερ και Τέιτουμ οδηγούν την ομάδα τους και κανείς δεν μπορεί να τους βγάλει από το... κάδρο.

  • ΧΙΤ, ΝΑΓΚΕΤΣ, ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΚΑΙ ΣΙΞΕΡΣ ΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Η 10άδα των ομάδων που μπαίνουν στην συζήτηση τίτλος, ολοκληρώνεται με 4 ομάδες, που άλλες έχουν περισσότερες και άλλες λιγότερες πιθανότητες. Οι Χιτ «έσκασαν» από το πουθενά και κάνουν μια θεότρελη σεζόν. Το ταλέντο και η φρεσκάδα συνδυάζονται τέλεια και δείχνουν ικανοί για το πιο... τρελό σενάριο. Το Μαϊάμι μπαίνει στην κουβέντα και μάλιστα φαίνεται να μένει εκεί για τα καλά.

Κάπου εκεί είναι και οι Νάγκετς που έχουν ξεπεράσει την αρχική κρίση στην οποία βρέθηκαν, βρίσκονται φυσικά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Δύσης και αυτό μιλάει από μόνο του. Το Ντένβερ κατάφερε να ανακάμψει, δείχνει την δυναμική που έδειξε και πέρυσι και θέλει φέτος να πάει ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά και γιατί όχι μέχρι το τέλος.

Οι Σίξερς από την πλευρά τους πρέπει να αλλάξουν πολλά αν θέλουν να βρεθούν στους διεκδικητές. Περνούν παρατεταμένη κρίση, ο Εμπίντ δεν είναι καλός και έχει μπει σε... κόντρα με το κοινό της ίδιας του της ομάδας, ενώ οι συνεχόμενες ήττες έφεραν ακόμα περισσότερη γκρίνια. Οι Σίξερς από φαβορί έχουν πέσει στην 5 θέση της βαθμολογίας και αν δεν αλλάξουν τις εμφανίσεις τους θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα στα playoffs.

Στα στοιχήματα, όπως και στον κόσμο δειλά δειλά ακούγεται και το όνομα των Μάβερικς, κυρίως εξαιτίας του εξαιρετικού Λούκα Ντόντσιτς που τους οδηγεί. Με την απουσία του νεαρού Σλοβένου βρήκε χώρο να λάμψει και ο Πορζίνγκις και αν δυο τους καταφέρουν να συνδυάσουν καλές εμφανίσεις, δεν θα είναι καθόλου εύκολο για όποιον βρουν μπροστά τους στα playoffs.

  • ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Κυρίως στην Δύση οι ομάδες που παλεύουν να μείνουν στην 8άδα ή να μπουν σε αυτήν φαίνονται ικανές για... όλα. Οι Τζαζ «βγάζουν μάτια» και φιγουράρουν στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ και οι Θάντερ με τους Γκρίζλις έχουν δείξει ότι έχουν το ταλέντο και την διάθεση να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη.

Από την άλλη στην Ανατολή τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα, αφού Πέισερς, Νετς και Μάτζικ συμπληρώνουν την 8άδα, χωρίς όμως να αποτελούν φαβορί για κάτι παραπάνω.

Όλα μπορούν να αλλάξουν και όλα είναι ανοιχτά, αλλά οι ομάδες προετοιμάζονται για την τελική ευθεία και σας καλούμε να επιλέξετε ποιος θα περάσει στο δάχτυλο του το πολυπόθητο δαχτυλίδι...

 

NBA Τελευταία Νέα