Ψηφίστε τον παίκτη-ευχάριστη έκπληξη της σεζόν! (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Ψηφίστε τον παίκτη-ευχάριστη έκπληξη της σεζόν! (poll & vids)

bet365

Υπάρχουν παίκτες που έχουν εκπλήξει ευχάριστα με τις εμφανίσεις τους στο ξεκίνημα του ΝΒΑ, αφού ελάχιστοι περίμεναν αυτήν την απόδοση στο παιχνίδι τους. Το gazzetta.gr σας δίνει την ευκαιρία να ψηφίσετε αυτόν που κάνει τον μεγαλύτερο... κρότο.

Eίναι ωραίο να αρχίσεις… καυτός τη σεζόν. Είναι ακόμα καλύτερο να ξεχειλίζει η αυτοπεποίθηση σου στο παιχνίδι σου και να αποτελείς μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ΝΒΑ

Φέτος ορισμένοι παίκτες δείχνουν να έχουν μονίμως το πόδι στο… γκάζι και κάνουν... παπάδες σε κάποια ματς. Ακόμα και οι περισσότεροι ειδήμονες του ΝΒΑ δεν περίμεναν να βλέπουν αυτά τα φανταστικά πράγματα.

Πάμε να δούμε 10 περιπτώσεις που μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα στο ξεκίνημα της σεζόν και στο τέλος μπορείτε να ψηφίσετε τον κορυφαίο

Joe Ingles (13.8 πόντους, 4.2 ασίστ, 4.8 ριμπάουντ, 40% τρίποντα)

Σίγουρα ο Αυστραλός είναι ο X-Factor των Τζαζ. Ο τύπος ξέρει να χρησιμοποιεί το μυαλό του στο παρκέ με τον καλύτερο τρόπο. Κανείς δεν μιλάει για αυτόν, αλλά αυτός κάνει τα πάντα. Μπορεί να μοιράσει ασίστ, να… εκτελέσει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, να κατεβάσει ριμπάουντ και να κερδίσει εύκολα φάουλ για να πάει στη γραμμή των βολών.

Μπορεί πριν μια εβδομάδα να ήταν ακόμα πιο ανεβασμένα τα νούμερα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τώρα πάει πίσω. Μετρά 13.8 πόντους ανά ματς, 4.2 ασίστ, 4.8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο ανά ματς, ενώ σουτάρει με 40% τρίποντα

De’Aaron Fox (19 πόντοι, 7.8 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ)

Δεν ήταν ιδιαίτερα καλός πέρυσι, αλλά φέτος έχει βαλθεί να τρέλανε κόσμο. Έμαθε πολλά από την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ και πλέον αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη των Κινγκς, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με ρεκόρ 6-3.

Ο Φόξ κατάφερε να γίνει ο 2ος παίκτης στην ιστορία της λίγκας μετά τον ΛεΜπρόν, ο οποίος έχει 30+ πόντους, 15+ ασίστ και 10+ ριμπάουντ σε ένα ματς, ενώ δεν έχει πατήσει τα 21 του χρόνια.

Oι μέσοι όροι δικαιολογούν τον ντόρο, καθώς η… αλεπού μετρά 19 πόντους, 7.8 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 50%. Εκρηκτικός παίκτης που αν ανοίξει τα τούρμπο, την έβαψες.

Taurean Prince (15.4 πόντους, 5.1 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ)

Πάμε τώρα και σε μία εκ των πιο… άοσμων, άχρωμων και αντιεμπορικών ομάδων της λίγκας, των Χοκς. Λίγο πολύ τον κύριο Τρέι Γιανγκ, τον περιμέναμε.

Όμως τον Πρινς ελάχιστοι τον πίστευαν. Μαζί με τον Γιανγκ,είναι οι πιο αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση. Προσπαθεί πολύ στο παρκέ σε μια ομάδα που στερείται ποιότητας, αλλά καταφέρνει να σκοράρει 15.4 πόντους, να καταβάσει 5.1 ριμπάουντ και να μοιράσει 3.2 ασίστ ανά ματς.

Trae Young (19.1 πόντους, 7.9 ασίστ, 32% τρίποντα)

Όπως είπαμε και πιο πάνω τον Τρέι Γιανγκ τον περιμέναμε. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν περίμεναν, είναι να ανταποκριθεί τόσο γρήγορα στους ρυθμούς και τις συνθήκες αγώνα ΝΒΑ.

Ο Τρέι ντριμπλάρει υπέροχα, σουτάρει από όπου θέλει και έγινε ο πρώτος rookie μετά τον Στεφ Κάρι που σκοράρει 30 πόντους και δίνει 10 ασίστ σε ένα παιχνίδι. Πρώτος σκόρερ με 19.1 πόντους ανά παιχνίδι και 7.9 ασίστ. Ποιος είπε πως είναι μόνο σουτέρ ο άνθρωπος; Κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και σίγουρα ο Κάρι θα είναι περήφανος για αυτόν.

Caris LeVert (20 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και 33% τρίποντα)

Είναι δύσκολο να κάτσεις να παρακολουθήσεις έναν ολόκληρο αγώνα των Νετς. Φέτος όμως υπάρχει ένας τύπος που αξίζει την προσοχή σου. Ο Κάρις ΛεΒέρτ έχει εκπλήξει ευχάριστα τους πάντες, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν δείξει κάτι που να δικαιολογεί, αυτά τα ωραία που παρουσιάζει φέτος.

Τον Ράσελ περίμεναν στο Μπρούκλιν, όμως ο Κάρις ΛεΒέρτ είναι πρώτος σκόρερ με 20 πόντους μέσο όρο, έχει 4.6 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Οι Νετς είναι υποφερτοί μέχρι στιγμής και αυτό οφείλεται στον φόργουορντ που έχει… εκτοξευτεί.

Tim Hardaway Jr (25.1 πόντοι, 3.2 ασίστ, 3.3 ριμπάουντ και 40% τρίποντα)

Ξεκίνησε εκπληκτικά και το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο. Το ταλέντο δεν του λείπει, αλλά πρέπει επιτέλους να το δείξει και αυτή θα είναι η μεγάλη του ευκαιρία.

Ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι και απόντος του Πορζίνγκις, είναι ο ηγέτης των Νικς. Δύσκολο να είσαι παίκτης αυτής της ομάδας, αφού δεν στεριώνει άνθρωπος. Με 25.1 πόντους, 3.2 ασίστ, 3.3 ριμπάουντ μέσο όρο και 40% στα σουτ τριών πόντων δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος.

Nikola Mirotic (22.4 πόντοι,10.9 ριμπάουντ και 36% τρίποντα)

Μπήκε στη λίγκα με πολλές αποθεωτικές κριτικές να τον ακολουθούν, αλλά στους Μπουλς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και έτσι έγινε ανταλλαγή, πηγαίνοντας στου Πέλικανς.

Στη Νέα Ορλεάνη φαίνεται πως βρήκε την… Ιθάκη του. Ο «Threekola» έχτισε πάνω στο τελείωμα της περσινής σεζόν με την ομάδα του Ντέιβις και συνεχίζει να εντυπωσιάζει υπο τις οδηγίες του Άλβιν Τζέντρι. Έχει εκπληκτικά νούμερα. Μετρά 22.4 πόντους και 10.9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Δεν είναι και άσχημα. Φοβερός τριποντέρ που έχει την ικανότητα να ανεβάσει το 36% που σουτάρει τώρα.

Kemba Walker (28 πόντοι, 5.8 ασίστ, 4.3 ριμπάουντ και 40% τρίποντα)

Ο Κέμπα είναι ο απόλυτος ηγέτης των Χόρνετς εδώ και πολλά χρόνια, κάνοντας απίστευτα πράγματα πάνω στο παρκέ. Όμως φέτος το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ο... διαβολάκος της Σάρλοτ από την πρεμιέρα έδειξε τις προθέσεις (41 πόντους) και ξεπέρασε την καλύτερη επίδοση παίκτη των «σφηκών» σε πρεμιέρα, η οποία άνηκε στον Ντελ Κάρι.

Oι Χόρνετς βρίσκονται στο 5-5 χάρη σε αυτόν, καθώς τα νούμερα του είναι εκπληκτικά. Κάνει τη σεζόν της ζωής του με 28 πόντους, 5.8 ασίστ και 4.3 ριμπάουντ. Χωρίς τον Κέμπα, οι... σφήκες θα ήταν μια ομάδα που θα... βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις της Ανατολής. O γοργοπόδαρος γκαρντ είναι έκτος σκόρερ της λίγκας.

Ζach LaVine (26.6 πόντοι, 3.8 ασίστ και 5.1 ριμπάουντ)

Όλοι περίμεναν να δουν πως θα παίξει ο ΛαΒίν τη φετινή σεζόν και ο star των Μπουλς δεν ήθελε να τους απογοητεύσει. Σε μια ομάδα με έλλειψη ποιότητας αν εξαιρέσει κάποιος τους Μάρκανεν (που δεν παίζει φέτος) και Νταν, ο Ζακ είναι μια... όαση μια αχτίδα φωτός. Σε ορισμένα ματς παλεύει μόνος του κόντρα σε πολύ καλύτερες ομάδες από το Σικάγο και τους... βγάζει το λάδι.

Έχει τους καλύτερους μέσους όρους της καριέρας του σε πόντους (26.6), ασίστ (3.8) και ριμπάουντ (5.1) και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, προσπαθώντας να μαζέψει αυτά που δεν... σώζονται με τίποτα στους Μπουλς. Είναι κρίμα που είναι σε μια τόσο μέτρια ομάδα, καθώς οι εποχές του Τζόρνταν και στη συνέχεια του Ρόουζ είναι περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.

Tobias Harris (21.2 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 39% τρίποντα)

Άλλος ένας παίκτης που βελτιώνεται συνεχώς. Ο Χάρις είναι πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ των Κλίπερς, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει με ρεκόρ 5-4 και δείχνουν ικανοί να παλέψουν ως το τέλος για μια θέση στα playoffs. Πολύ υποτιμημένος παίκτης που προσφέρει στον επιθετικό τομέα και έχει έφεση στο ριμπάουντ.

Μέχρι στιγμής έχει 21.2 πόντους και 8.3 ριμπάουντ, δείχνοντας ικανός να διατηρήσει τα νούμερα του. Σίγουρα ο καλός του φίλος Μπόμπαν Μαριάνοβιτς θα συνεχίσει να του φτιάχνει το κέφι με τα αστεία video και τους χορούς του. Ο Τομπάιας είναι το πρόσωπο των Κλίπερς φέτος μαζί με τον Λου Ουίλιαμς και Γκαλινάρι.

πηγή: fadeawayworld

* Aπό τη λίστα λείπει ο Μπλέικ Γκρίφιν γιατί έχει παίξει σε 5 Αll Star Game και γενικότερα είναι άλλο επίπεδο, άλλη κατηγορία από τους παραπάνω κυρίους (ίσως μόνο ο Κέμπα μπορεί να τον κοιτάξει στα... μάτια). Παρόλα αυτά η χρονιά του είναι εκπληκτική.

 

NBA Τελευταία Νέα