Η σεζόν που μπορεί να... σώσει την καριέρα τους! (pics)

Νίκος Καρφής
Η σεζόν που μπορεί να... σώσει την καριέρα τους! (pics)

bet365

Μπήκαν στο ΝΒΑ με την ταμπέλα του μεγάλου ταλέντου, αλλά κάπου στην πορεία έχασαν τον... δρόμο τους. Για αυτούς τους παίκτες η φετινή σεζόν αποτελεί μία από τις τελευταίες τους ευκαιρίες!

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Γερμανία - Γαλλία, αν o Μ'Μπαπέ σκοράρει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στο πέρασμα των χρόνων, πολλοί παίκτες... γέννησαν μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον τους στο ΝΒΑ, αλλά στην πορεία κάπου το... έχασαν. Παίκτες σαν στον Άντονι Μπένετ και τον Τζιμέρ Φρεντέτ δεν μπόρεσαν ποτέ να αντέξουν το απαιτητικό ΝΒΑ και έτσι έφυγαν για άλλες πολιτείες.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι όμως που απογοήτευσαν πολύ κόσμο, αλλά ακόμα βρίσκονται στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, γνωρίζοντας πολύ καλά πως φέτος ίσως είναι η τελευταία τους ευκαιρία να... σώσουν την καριέρα τους. Μπορεί να μην τους... έχουν πάρει τα χρόνια, αλλά τα όσα έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό, τους βάζουν σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Πάμε να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα

Jahlil Okafor

Ο Όκαφορ απέρριψε προτάσεις από την Κίνα, αφού είναι πεπεισμένος να αποδείξει πως ανήκει στο ΝΒΑ και μπορεί να κάνει μια ομάδα να βασίζεται σε αυτόν. Το καλοκαίρι υπέγραψε με τους Πέλικανς και πλέον καλείται να αποδείξει πολλά.

Πρώην Νο.3 του draft που απέτυχε να γίνει σημείο αναφοράς για τους Σιξερς, ενώ σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνα του. Δεν τον πήραν και τα χρόνια, αλλά οι «πελεκάνοι» θα είναι ένα τεστ για αυτόν για να βάλει τη καριέρα του σε τάξη. Λέτε ο Άντονι Ντέιβις να τον βοηθήσει;

Michael Carter-Williams

Τo 2014 πήρε το βραβείο του rookie της σεζόν για τα όσα έκανε με την φανέλα των Σίξερς.. Αλλά όσα περνούσαν τα χρόνια... ψαχνόταν στο παρκέ, χάνοντας την αυτοπεποίθηση του και την ικανότητα του στο σκοράρισμα.

Δεν θυμίζει σε τίποτα τον γκαρντ της Φιλαδέλφεια, αφού κάποιες φορές χάνει ακόμα και ελεύθερα lay up. Στο Χιούστον θα βρει μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και έτσι η αποστολή του θα είναι πολύ δύσκολη.

Ο Μάικ Ντ' Αντόνι θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να ξαναεμφανίσει τα καλά του στοιχεία που έκαναν τον κόσμο να παραμιλά στην πρώτη του χρονιά. Οι Ρόκετς διαθέτουν μεγάλη ποιότητα και είναι σίγουρο πως δεν θα είναι εύκολο για τον MCW.

Sam Dekker

Την σεζόν 2016-17 ο Ντέκερ άφησε υποσχέσεις στους Ρόκετς, βοηθώντας τους στο σκοράρισμα, όταν ερχόταν από τον πάγκο. Στους Κλίπερς πολλοί πίστεψαν πως είχε παραπάνω ευκαιρίες να λάμψει, αλλά ο χρόνος του έπεσε όπως και τα νούμερα του. Πέρυσι μέτρησε 4.2 πόντους σε μόλις 12.1 λεπτά ανά ματς.

Αθλητικός παίκτης και τιμιότατος σουτέρ που χρειάζεται εμπιστοσύνη από την ομάδα για να αποδώσει. Στους ανανεωμένους Καβς, μετά τη φυγή ΛεΜπρόν θα έχει τον χώρο να αποδείξει την αξία του.

Mario Hezonja

Ένας από τους πιο ταλαντούχους μη Αμερικανούς παίκτες του ΝΒΑ, αλλά η έλλειψη ικανοποιητικού χρόνου συμμετοχής αυτά τα χρόνια, δεν τον βοήθησε να αναπτυχθεί. Πολλές φορές προσπαθεί να κάνει παραπάνω πράγματα στην επίθεση από αυτά που μπορεί για να δείξει το ταλέντο του.

Οι Μάτζικ τον πίστεψαν τους τελευταίους μήνες της regular season και πλέον καλείται να αποδείξει πως ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο, παίζοντας με τους Νικς. Αν αποτύχει ξανά να βρει κάποιο ρόλο στην ομάδα, τότε πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Μην ξεχνάμε πως λατρεύει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Emmanuel Mudiay

Κάποτε ο Μουντιέ θεωρούταν από πολλούς το κορυφαίο point guard της... τάξης του. Είχε την ταχύτητα, την δύναμη και το ταλέντο να γίνει γκαρντ πρώτης γραμμής.

Αλλά το τραγικό σουτ που έχει σε συνδυασμό με την έλλειψη κινήσεων όταν δεν έχει την μπάλα, τον κράτησαν πίσω και άλλοι πρώην συμπαίκτες του στους Νάγκετς, όπως οι Μάρεϊ και Xάρις, ανέβηκαν στην ιεραρχία της θέσης.

Πλέον βρίσκεται στους Νικς και υπό τις οδηγίες του Φιζντέιλ ελπίζει να επαναφέρει την καριέρα του στο σωστό δρόμο.

Trey Burke

Μεγάλο ταλέντο που κατά τη διάρκεια της καριέρας του δεν μας έδειξε όσα θα μπορούσε. Εκεί όπου έδειξε να χάνει το... τρένο ήρθε το τέλος της περσινής σεζόν, στην οποία έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τους Νικς.

Στο σύλλογο της Νέας Υόκρης ο Μπερκ θα έχει ανταγωνισμό στη θέση «1», αλλά σε κανένα σημείο οι Μουντιέ και Ντιλίκινα δεν τον... φοβίζουν. Επιθετικά είναι καλύτερος τους και στο χέρι του είναι να πάρει φανέλα βασικού, αφήνοντας πίσω του οριστικά τα ματς της... G-League.

Nerlens Noel

O Νέρλενς Νοέλ πήρε μια από τις χειρότερες αποφάσεις των τελευταίων χρόνων στη λίγκα και αρνήθηκε 4ετές συμβόλαιο με τους Μάβερικς αξίας 70 εκατ. Δολαρίων. Ένα χρόνο μετά πήρε μονοετές 2 εκατ. δολαρίων. Τι να πει κανείς;

Kάποτε έκανε θραύση ως rim protector στους Σίξερς, αλλά κάποιοι τραυματισμοί και η έλλειψη πειθαρχία που τον χαρακτηρίζει, του έβαλαν σε κίνδυνο την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Αν δεν εντυπωσιάσει φέτος στους Θάντερ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτόν.

Nik Stauskas

Mπορεί να είναι ακόμη 24 ετών, ωστόσο άλλα περίμεναν από αυτόν στο ΝΒΑ. Ο Νικ επιλέχθηκε στο Νο.8 του draft του 2014 από τους Kινγκς, ως ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ στο ΝCAA.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε να κερδίσει τη φανέλα του βασικού σε κάποια ομάδα της λίγκας. Ασταθέστατος αμυντικά και σίγουρα όχι αυτό που πίστευαν πως θα δουν τόσο οι Κινγκς όσο και οι Σίξερς όσον αφορά την ικανότητα του στο τρίποντο.

Στους Μπλέιζερς καλείται να αποδείξει πως είναι ένας καλός σουτέρ και να βοηθήσει την ομάδα των Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ να βρει ένα σημείο αναφοράς έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Πέρυσι είχε μόλις 4.4 πόντους ανά ματς.

Stanley Johnson

Τον επέλεξαν οι Πίστονς στο Νο.8 του draft του 2015, αλλά μάλλον η καριέρα του δεν έχει πάει όπως ήλπιζαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες, μετρώντας 7 πόντους ανά αγώνα.

Καλός αμυντικός, αλλά κάκιστος σουτέρ (δεν κάνει και κάτι για να βελτιωθεί). Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι restricted free agent και αν δεν αλλάξει την απόδοση του πάνω στο παρκέ, δεν θα μακροημερεύσει στη λίγκα.

Στο Ντιτρόιτ θα είναι ο μοναδικός «καθαρός» small forward φέτος και σίγουρα θα πάρει τις ευκαιρίες του από τον κόουτς Κέισι.

πηγή: fadeawayworld

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα