O «Λα Μπομπα...ρδιστής» της Εθνικής Ελλάδας! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
O «Λα Μπομπα...ρδιστής» της Εθνικής Ελλάδας! (vids)

bet365

To gazzetta.gr θυμάται τα 12 παιχνίδια του Χουάν Κάρλος Ναβάρο κόντρα στην Εθνική Ελλάδας, εκ των οποίων τα περισσότερα τα είχε μετατρέψει σε... one man show μετρώντας παράλληλα 11 νίκες και μόλις μία ήττα!

Η φράση «πελατειακή σχέση» στον αθλητισμό χρησιμοποιείται κατά κόρον μέσα στις παρέες και γενικά στις... καφενειακές -κι όχι μόνο- συζητήσεις. Ότι η μία ομάδα έχει δημιουργήσει «πελατειακή σχέση» με την άλλη ή ότι ένας παίκτης έχει κάνει «πελάτες» κάποιους άλλους. Στην περίπτωση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και της Εθνικής μας ομάδας, καλώς ή κακώς, η εν λόγω φράση βρίσκεται την απόλυτη εφαρμογή της!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο συγκρότημα της Ισπανίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει 12 φορές την ελληνική ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά υπέρ του ίδιου και των «φούριας ρόχας». Συγκεκριμένα μέτρησε 11 νίκες και μόλις μία ήττα, ενώ τα περισσότερα από τα παιχνίδια ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ. Η μία και μοναδική φορά που έφυγε ηττημένος από το παρκέ ήταν στο πλαίσιο ενός διεθνούς τουρνουά που είχε διεξαχθεί στην Ισπανία τις παραμονές του Eurobasket του Βελιγραδίου, με την (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) Ελλάδα να κερδίζει με 88-80. Όλες τις άλλες φορές ήταν ο μεγάλος νικητής στις αναμετρήσεις κόντρα στην «γαλανόλευκη».

Θα έλεγε κανείς ότι ο «Λα Μπόμπα» ήταν «δήμιος» της Εθνικής μας αφού σε αυτά τα 12 παιχνίδια κόντρα στην ελληνική ομάδα μέτρησε κατά μέσο όρο 17,1 πόντους έχοντας 52,6% στα δίποντα (30/57), 46,7% στα τρίποντα (29/62) και 80,5% στις βολές (58/70). To career-high του το πέτυχε στα προκριματικά του Eurobasket της Σουηδίας και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Λεόν στις 25/1/2003. Σε εκείνο το ματς είχε πετύχει 30 πόντους με 5/8 δίποντα 3/7 τρίποντα και 11/12 βολές. Εξίσου ασταμάτητος ήταν και στον ημιτελικό του Eurobasket 2007 στην Ισπανία όπου είχε 23 πόντους με 5/6 τρίποντα!

 

Τελευταία Νέα