Οι παικταράδες που αποσύρθηκαν σε λάθος ομάδες! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι παικταράδες που αποσύρθηκαν σε λάθος ομάδες! (pics)

bet365

Πολλές φορές σπουδαίοι παίκτες του ΝΒΑ δεν αποσύρονται με την φανέλα της ομάδας που μεγαλούργησαν και ξεχωρίζουν 10 περιπτώσεις που αποτελούν τα πιο τρανά παραδείγματα.

Κάποιοι παίκτες δίνουν τα πάντα σε μια ομάδα, μια κοινωνία, μια πόλη και γίνονται αγαπημένα πρόσωπα, είδωλα για αυτόν τον οργανισμό. Σε πολλές περιπτώσεις το γήπεδο της ομάδας τους είναι το δεύτερο σπίτι τους.

Αυτό γιατί πέρασαν πολλά χρόνια σε ένα franchise και έφτασαν στο απόγειο της δόξας τους ή επειδή πανηγύρισαν έστω ένα πρωτάθλημα με την συγκεκριμένη ομάδα ή ακόμα καλύτερα, αν φανέλα τους αποσύρεται με σκοπό να αναγνωρισθούν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα πρόσφεραν στον αθλητικό οργανισμό.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Αρκετοί παίκτες όμως που ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις δεν αποσύρονται ως παίκτες της ομάδας που μεγαλούργησαν είτε επειδή αυτή θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, είτε επειδή χαλούν οι σχέσεις με κάποιους ανθρώπους του franschise είτε πολύ απλά δεν συνεισφέρουν με τον ίδιο τρόπο που συνήθιζαν να το κάνουν παλιότερα.

Το fadeawayworld συγκέντρωσε 10 χαρακτηριστικότερα παραδείγματα που έδωσαν και την ψυχή τους για μια ομάδα, αλλά δεν ήταν γραφτό να αποσυρθούν, φορώντας τη φανέλα της.

Walt Frazier (Nικς 1967-77, Kαβς 1977-80)

O Φρέιζιερ είναι ο κύριος λόγος που οι Νικς κέρδισαν τα πρωταθλήματα του 1970 και του 1973. Ήταν ο απόλυτος ηγέτης, ο point guard που έκανε τα πράγματα να δουλεύουν αρμονικά στο Μεγάλο Μήλο.

Παρόλα αυτά πέρασε τα 3 τελευταία χρόνια της καριέρας του στους Καβαλίερς, μετρώντας 15 εμφανίσεις στις 2 τελευταίες σεζόν. Οι Νικς απέσυραν τη φανέλα του, αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε να αποσυρθεί ως Knick.

Bob Cousy (Σέλτικς 1950-63, Ρόγιαλς 1969-70)

Στην εποχή του οι Σέλτικς ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της λίγκας και έφτιαξαν την σπουδαιότερη δυναστεία όλων των εποχών. Έπαιξε για 13 σεζόν στη Βοστώνη και πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα, όντας ο βασικός point guard.

Σε μια κίνηση που παραξένεψε πολλούς αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση μετά από 6 χρόνια και να παίξει σε 7 ματς για τος Σινσινάτι Ρόγιαλς το 1970. Τότε ήταν παίκτης-προπονητής.

Gary Payton (Σούπερσονικς 1990-2003, Μπακς 2003, Λέικερς 2003-04, Σέλτικς 2004-05, Χιτ 2005-07)

Το «γάντι» του ΝΒΑ συγκαταλέγεται στα κορυφαία αμυντικά point guards όλων των εποχών. Οδήγησε τους Σούπερσονικς μαζί με τον Κεμπ σε πολλές συμμετοχές σε playoffs και μια φορά σε τελικούς. Όμως η αδυναμία να πάρει ένα δαχτυλίδι, τον έκανε να το ψάξει κάπου αλλού.

Ο Πέιτον έπαιξε σε Μπακς, Λέικερς και Σέλτικς, πριν τελικά φτάσει στη Γη της Επαγγελίας με τους Χιτ του Ουέιντ και του Σακίλ. Πάντως τα καλύτερα του χρόνια τα πέρασε στο Σιατλ, εκεί όπου έμεινε για 12 σεζόν

Dominique Wilkins (Xoκς 1982-1994, Κλίπερς 1994, Σέλτικς 1994-95, Παναθηναϊκός 1995-95, Σπερς 1996-97, Φορτιτούντο 1997-98, Μάτζικ 1998-1999)

Τον θαυμάσαμε στα μέρη μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Human Highlight Film θεωρείται ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες όλων των εποχών και φυσικά εκ των σπουδαιότερων dunkers. O κύριος αυτός έβαλε την Ατλάντα στο χάρτη στα 80s.

Δεν αποσύρθηκε με τη φανέλα των Χοκς, καθώς στο ΝΒΑ πέρασε από Κλίπερς, Σέλτικς, Σπερς και έκλεισε την καριέρα του στους Μάτζικ. Έπαιξε για 17 σεζόν στο ΝΒΑ.

Patrick Ewing (Nικς 1985-00, Σούπερσονικς 2000-01, Μάτζικ 2001-02)

Θεωρείται κατά πολλούς ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία των Νικς. Έμεινε για 16 σεζόν στη Νέα Υόρκη και έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ 2 φορές χωρίς να καταφέρει να πάρει τον τίτλο. Έχει πολλά ρεκόρ με τη φανέλα των Νικς, ωστόσο δεν έμελλε να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του ομάδα.

Πήγε για μια σεζόν στο Σιάτλ προτού παίξει για τελευταία φορά στην καριέρα του στο Ορλάντο. Το 2002 έπαιξε μόλις 4 φορές βασικός με τους Μάτζικ, μετρώντας λιγότερο από 10 πόντους ανά ματς.

Robert Parish (Ουόριορς 1976-80, Σελτικς 1980-94, Χόρνετς 1994-96, Μπουλς 1996-97)

Ρόμπερτ Παρις ή αλλιως The Chief. Ένας από τους θρύλους των Σέλτικς, Πήρε 4 δαχτυλίδια στη Βοστώνη, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στους Ουόριορς το 1976.

Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη φανέλα με τα δύο μηδενικά δεν κατάφερε να αποσυρθεί στους Σέλτικς, καθώς πήγε στους Μπουλς και τελικά έβαλε τέλος στον μύθο του στους Μπουλς. Βέβαια οι Κέλτες απέσυραν τη φανέλα του για να τον τιμήσουν για τη προσφορά του.

Steve Nash (Σανς 1996-98, Μάβερικς 1998-04, Σανς 2004-12, Λέικερς 2012-15)

Mετά τον Μπάρκλεϊ, ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία των Σανς. Μεγαλούργησε στην… έρημο της Αριζόνα, οδηγώντας τους ήλιους πολλές φορές στα playoffs και παίζοντας μπάσκετ που συνάρπαζε τα πλήθη μαζί με τον Αμάρε Στούντεμαϊρ. Με τους Σανς βγήκε 2 φορές MVP και σε 5 περιπτώσεις κορυφαίος πασέρ της λίγκας.

Σπουδαία ματς έκανε και στο Ντάλας, ενώ μετά τη δεύτερη θητεία του στους Σανς, επέλεξε να πάει στους Λέικερς του Κόμπι για να καταφέρει να πάρει πρωτάθλημα. Οι συχνοί τραυματισμοί δεν τον βοήθησαν να το πράξει και σίγουρα ήταν ένας παίκτης που δικαιούταν έστω ένα πρωτάθλημα. Και σίγουρα αν τον ρωτούσες θα επέλεγε να το πάρει με τους Σανς του Ντ’Αντόνι.

Karl Malone (Τζαζ 1985-03, Λέικερς 2003-04)

Αναμφίβολα μέσα στο TOP 20 των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών. Στα καλά του ήταν ασταμάτητος σκόρερ που παρέα με τον Στόκτον οδήγησαν τους Τζαζ σε 2 τελικούς ΝΒΑ, άλλά είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στους Μπουλς του Τζόρνταν

Κυνήγησε με λύσσα το δαχτυλίδι που τόσο άξιζε, αφού μετακόμισε στους Λέικερς, συνθέτοντας μια τρομακτική ομάδα μαζί με τους Κόμπι, Σακίλ και Πέιτον. Παρόλα αυτά το πέιραμα δεν πέτυχε και έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί ως παίκτης των λιμνανθρώπων μετά από 18 χρόνια στη Γιούτα και 2 τίτλους ΜVP μαζί της.

Hakeem Olajuwon (Ρόκετς 1984-01, Ράπτορς 2001-02)

Ξεκάθαρα ο πιο ταλαντούχος σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Επιθετικό «υπερόπλο» με απίστευτο footwork και κινήσεις που θα ζήλευαν ακόμα και… μπαλαρίνες! Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως παραμελούσε την άμυνα, εκεί όπου έκανε θραύση με τα μπλοκ (ίσως ο κορυφαίος της ιστορίας), όντας ένας εκ των σπουδαιότερων rim protectors.

Πήρε 2 δαχτυλιδάκια με τους Ρόκετς, όμως λίγοι θυμούνται πως τελείωσε την καριέρα του ως παίκτης των Ράπτορς τo 2002. Σίγουρα οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να μην είχε φύγει ποτέ από το Χιούστον.

Michael Jordan (Μπουλς 1984-93, Μπουλς 1995-98, Oυίζαρντς 2001-03)

Και φτάνουμε και στον σπουδαιότερο παίκτη όλων των εποχών. Τι να πεις για τον Τζόρνταν των 6 πρωταθλημάτων, των 6 βραβειών MVP σε τελικούς και των 14 συμμετοχών σε All Star Game. O Air που αναδείχθηκε 10 φορές scoring champion έγραψε ιστορία με τους Μπουλς, αλλά τελικά αποσύρθηκε ως παίκτης των Ουίζαρντς σε μια απόφαση που… πόνεσε πολλούς.

Το να τον βλέπεις να μην φοράει την φανέλα των «ταύρων» αλλά εκείνη των «μάγων» ήταν πάντα παράξενο. Έδωσε τα πάντα στους Μπουλς των 90s, την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ και οι λάτρεις του αθλήματος δεν θα ήθελαν να τον δουν να αποσύρεται με τη φανέλα κάποιου άλλου franchise.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα