Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Η Χασάν κέρδιζε και σκόνταψε 30 μέτρα πριν το τέλος, χρυσό η Τσεγκάι (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Χασάν σκοντάφτει

bet365

Απίστευτο φινάλε στον τελικό των 10.000 μέτρων, με την Σιφάν Χασάν να είναι πρώτη 30 μέτρα πριν το τέλος και να…σκοντάφτει, για να κάνει η Αιθιοπία το 1-2-3!

Απίθανο φινάλε στον τελικό των 10.000 μέτρων, με την Σιφάν Χασάν να είναι πρώτη 30 μέτρα πριν τον τερματισμό, αλλά να πέφτει κάτω από την υπερένταση και τα… σπρωξίματα με την Τσεγκάι, για να μείνει τελικά εκτός μεταλλίων!

Οπως αναμενόταν ο αγώνας πήγε στην τακτική με αργό τέμπο, με την Χασάν να μένει στα πρώτα 3 χλμ πίσω τελευταία στο προπορευόμενο γκρουπ, κατά την συνήθη τακτική της. Το ίδιο έκανε και η Τσεγκάι, που μετά το 4χλμ άρχισε να ανεβαίνει στην πρώτη 5αδα.

Στο 8ο χιλιόμετρο άρχισε σιγά σιγά να πλησιάζει η Χασάν, για να πιέσει τις Γκίντι, Ταγιέ και Τσεγκάι, που μαζί με δύο Κενυάτισσες οδηγούσαν την κούρσα. Μπαίνοντας στο τελευταίο 600αρι, η Ολλανδέζα ξεκίνησε το παρατεταμένο σπριντ, με ένα γκρουπ 10 αθλητριών να δίνει μάχη.

Στην τελευταία στροφή η Χασάν βγήκε στην εξωτερική για την επίθεση και πέρασε μπροστά 300 μέτρα πριν το τέλος. Οι 3 από την Αιθιοπία άρχισαν να την καταδιώκουν και στην τελική ευθεία η Χασάν έδινε μάχη με την Τσεγκάι. Η Χασάν όμως 40 μέτρα πριν τον τερματισμό παραπάτησε, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίων! Η Χασάν έπαιξε με την φωτιά, αφού έριξε μερικές αγκωνιές στην Τσεγκάι, στο όριο της ακύρωσής της, αλλά τελικά η πτώση της, τελείωσε τις όποιες ελπίδες είχε για μετάλλιο. H Γκίντι πήγε προς το μέρος της να δει πως είναι, με την Χασάν να έχει ματώσει στον αγκώνα, αλλά να χαμογελά.

Η Τσεγκάι πήρε το χρυσό με χρόνο 31.27.18, με την Γκίντι να είναι δεύτερη με 31.28.16 και την Ταγιέ τρίτη με 31.28.31, για να γίνει το 1-2-3 για την Αιθιοπία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα