Ντρισμπιώτη: «Όταν είμαι έτοιμη και καλά προπονημένη δεν φοβάμαι»

Newsroom
Ντρισμπιώτη: «Όταν είμαι έτοιμη και καλά προπονημένη δεν φοβάμαι»

bet365

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, με την 38χρονη πρωταθλήτρια και τις άλλες αθλήτριες της εθνικής ομάδας βάδην να αναχωρούν την Πέμπτη για την Ιταλία, εστιάζοντας πλέον την προετοιμασία τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μαζί με το τελευταίοι γκρουπ της ελληνικής αποστολής που μετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, επέστρεψε στην Αθήνα την Τρίτη (26/7).

Η 38χρονη πρωταθλήτρια, που κατέκτησε την 4η θέση στα 35 χλμ. βάδην, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η Ντρισμπιώτη αναφερόμενη στον αγώνα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είπε: «Ήμουν καλά, σε πολύ καλή κατάσταση, παρόλα αυτά έφευγε πολύ γρήγορα η κούρσα. Ήταν πέρα από τα δικά μου δεδομένα, ήταν γρήγορη.

Δεν ήξερα αν θα αντέξω, πιστεύω δεν θα τα κατάφερνα αν αποφάσιζα να ακολουθήσω από την αρχή το γρήγορο ρυθμό. Δε θα είχα την ταχύτητα στο τέλος, θα ήμουν όπως οι Ισπανίδες, που υποχώρησαν. Τα τελευταία χρόνια κάνω έξυπνες κούρσες και καταφέρνω να είμαι δυνατή στο τέλος. Κάτι που δεν έκανα παλαιότερα».

Η πίεση σε μια τέτοια διοργάνωση είναι μεγάλη, ωστόσο η Ντρισμπιώτη είχε κάνει όσα έπρεπε πριν, ώστε να έχει την απαιτούμενη αγωνιστική αυτοπεποίθηση. «Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ. Ήξερα πως ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Η προετοιμασία ήταν πολύ δύσκολη, βγήκε όλη ευτυχώς με επιτυχία. Όταν είμαι έτοιμη και πολύ καλά προπονημένη δεν φοβάμαι. Οπότε ήξερα πως μπορώ να συναγωνιστώ τις αθλήτριες αυτές σίγουρα, όχι να είμαι στην τετράδα, δεν τον περίμενα, σίγουρα να είμαι στην οχτάδα».

Η αθλήτρια έχει μπροστά της, την πρόκληση του Μονάχου εκεί όπου θα αγωνιστεί και πάλι στα 35χλ. βάδην. «Όλα μετράνε τώρα. Η ξεκούραση, η αποκατάσταση, η προετοιμασία. Είμαι ενθουσιασμένη, πάμε να συνεχίσουμε τη προετοιμασία μας. Την Πέμπτη φεύγουμε για την Ιταλία. Πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Θεωρώ πως δεν είναι κάτι που δε θα μου βγει τώρα. Έχουν γίνει όλα σωστά, έχω φορμαριστεί, έχω βάλει τα χιλιόμετρά μου και τώρα πάμε να τελειώνουμε την προετοιμασία. Πιστεύω θα είμαστε καλά, πάντα θέτουμε υψηλούς στόχους, αυτό θα κάνουμε και τώρα».

Η Ελληνίδα βαδίστρια με τη στάση ζωής της αποτελεί παράδειγμα και για τους νεότερους, ώστε να μην τα παρατάνε. «Μακάρι να εμπνέονται τα νέα παιδιά και να τολμάνε, γιατί κι εγώ έχω τολμήσει έχω ξεφύγει από όλα μου τα δεδομένα για να κάνω αυτό που κάνω τώρα. Βέβαια έχω ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν, διότι αν δεν με στήριζαν για να μπορώ να λείπω όλο αυτό τον καιρό, δεν θα μπορούσα να κάνε όσα κάνω και να ήμουν τώρα εδώ. Με στήριξη όλα γίνονται».


Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ναπολέων Κεφαλόπουλος, δήλωσε για την παρουσία της αθλήτριας του στη διοργάνωση: «Το πρώτο μέρος μιας διαδρομής που θα ολοκληρωθεί στο ευρωπαϊκό σε τρεις εβδομάδες κι εκεί θα βγει το οριστικό συμπέρασμα της δουλειάς που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οπότε ευελπιστούμε για ένα ανάλογο φινάλε. Η επιτυχία στο Όρεγκον, ήταν σπουδαία, ωστόσο η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί μετά τον τερματισμό στο 35άρι στο ευρωπαϊκό».

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα. «Ο αγώνας στο Όρεγκον ήταν αγώνας χωρίς παρεμβολές ούτε από τις καιρικές συνθήκες, ούτε από τύχη, ούτε από κριτές. Οι καλές αθλήτριες ήταν αυτές που κράτησαν ανεμπόδιστα το ρυθμό τους και κέρδισαν με σειρά κατάταξης, οι καλύτερες. Υπήρχε πλάνο για την Αντιγόνη, ωστόσο τα πλάνα είναι αρχικές σκέψεις που διαμορφώνονται στη διάρκεια του αγώνα.

Βγήκαμε εκτός πλάνων, διότι ο ρυθμός ήταν εξαιρετικά γρήγορος και έπρεπε ή να κόψουμε ή μείνουμε εκεί. Πήραμε το ρίσκο να μείνουμε με το δεύτερο γκρουπ, μια απόφαση που της έδωσε την τέταρτη θέση με ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ, που συμβαίνει να είναι και πανελλήνιο».

κεφαλοπουλος

Αναφορικά με το θα μπορέσει η αθλήτρια να είναι έτοιμη στο Μόναχο , σχολίασε: «Θεωρώ ότι θα είναι έτοιμη. Για αυτό και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ έχει προβλεφθεί σε δύο ημέρες να αναχωρήσουμε για την Ιταλία, για να κάνει αποκατάσταση και από εκεί απευθείας θα πάμε στο Μόναχο. Υπήρξε σοβαρός προγραμματισμός, που βοηθήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και αυτό μας δημιουργεί μια μεγαλύτερη υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Η Ντρισμπιώτη όπως και οι Κυριακή Φιλτισάκου και Έφη Κουρκουτσάκη, στο Μόναχο θα συμμετάσχουν στα 35χλμ. βάδην, ενώ η Χριστίνα Παπαδοπούλου στα 20χλμ. βάδην.

Την εθνική μας ομάδα υποδέχθηκε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, ο ειδικός γραμματέας του, Παναγιώτης Δημάκος.

Εκεί ήταν και οι άνθρωποι του σωματείου της, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, η πρόεδρ΄πς του και παλιά πρωταθλήτρια του βάδην, Χριστίνα Δέσκου και ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Χαλάτσης.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα