Μάχουτσικ: «Δεν θέλω να δω Ρώσους δολοφόνους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Newsroom
Μάχουτσικ: «Δεν θέλω να δω Ρώσους δολοφόνους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα»

bet365

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τους Ρώσους από το Όρεγκον, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος. «Οι Ρώσοι δολοφόνοι δεν έχουν θέση εδώ» είπε η 21χρονη Ουκρανή, που είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο ύψος.

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ για τους Ρώσους από τον Όρεγκον, παραμονές του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που ξεκινά την Παρασκευή (15/7). Η 21χρονη Ουκρανή άλτρια του ύψους, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ήταν ξεκάθαρη αναφορικά με τον αποκλεισμό των Ρώσων από τη διοργάνωση.

«Οι Ρώσοι δολοφόνοι δεν έχουν θέση εδώ, δεν θέλω να δω δολοφόνους εδώ» είπε η Μάχουτσικ. Μια από τις κύριες αντίπαλές της θα ήταν η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μαρίγια Λασίτσκενε, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

«Πριν από τις 24 Φεβρουαρίου (την ημερομηνία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία), είχαμε καλές σχέσεις και μιλούσαμε», είπε η Μάχουτσικ και πρόσθεσε: «Αλλά εκείνη η ημέρα, άλλαξε τα πάντα. Γιατί σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί μας. Και μετά έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ζητώντας να αγωνισθεί. Δεν θέλω να βλέπω δολοφόνους. Γιατί αυτός ο πόλεμος έχει σκοτώσει πολλούς από τους αθλητές μας».

ΜΑΧΟΥΤΣΙΚ


Να σημειωθεί, ότι η Ουκρανή πρωταθλήτρια, ταξίδεψε τον Μάρτιο για το παγκόσμιο κλειστού, στο Βελιγράδι, φεύγοντας από τη γενέτειρά της, το Ντνίπρο της ανατολικής με αυτοκίνητο. Μια εμπειρία που έζησε σε κατάσταση «απόλυτου πανικού», όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Τρεις ημέρες στο αυτοκίνητο. Ήταν το μεγαλύτερο τριήμερο της ζωής μου» όπως είπε.

Έφθασε στο Βελιγράδι και έγινε πρωταθλήτρια κόσμου στον κλειστό στίβο. Την απονομή του χρυσού μεταλλίου έκανε ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, παραδίδοντάς της παράλληλα χειρόγραφη επιστολή, με «ευχαριστίες και θαυμασμό».

Τώρα η Μάχουτσικ, 3η στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, βρίσκεται στο Γιουτζίν με το τίτλο του φαβορί. Έχει την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο με 2.03μ., πριν από τρία χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από τη Μαρίγια Λασίτσκενε.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα