Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο Μίλτος, η Κατερίνα, η Αντιγόνη και τα άλλα παιδιά

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο Μίλτος, η Κατερίνα, η Αντιγόνη και τα άλλα παιδιά

bet365

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ξεκινά, με τα βλέμματα να πέφτουν λογικά πάνω στον Μίλτο Τεντόγλου και την Κατερίνα Στεφανίδη, με την ελληνική ομάδα να έχει και ένα «κρυφό χαρτί» για έκπληξη στο βάδην.

Οι 19 ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που ξεκινά σήμερα (15/7) στο Ορεγκον, είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός στην εποχή αυτή. Ομως, ο αριθμός δε λέει απολύτως τίποτα αν περιοριστεί απλά στην συμμετοχή.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού υπάρχει ένα… υπερόπλο που λέγεται Μίλτος Τεντόγλου και φυσικά, μεταξύ άλλων, υπάρχει η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής.

Με βάση το πως έχει κυλήσει η φετινή χρονιά και με δεδομένη την απουσία των Ρώσων αθλητών, οι πιθανότητες διάκρισης σε ορισμένα αγωνίσματα, ανεβαίνει σημαντικά.
Προφανώς θα είναι έκπληξη μεγατόνων αν απουσιάζει ο Τεντόλγου από το βάθρο, καθώς πάει για το χρυσό, ενώ και η Στεφανίδη, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνισμα, έχει τις πιθανότητές της, αρκεί να ξεπεράσει τον φετινό της εαυτό.

Με μία γρήγορη ματιά μπορεί να δει κανείς ότι υπάρχουν τρεις άνδρες και 3 γυναίκες που μπορούν να καταλήξουν ψηλά στην κατάταξη ή ακόμη και να κάνουν την έκπληξη, ωστόσο -κακά τα ψέματα- προσδοκίες υπάρχουν μόνο από τον Τεντόγλου που πάει για ένα ιστορικό quintuple.

Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να περιμένουμε από τους Ελληνες αθλητές...

ΑΝΔΡΕΣ

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

Τεντογλου

Ο Τεντόγλου θα είναι έκπληξη αν χάσει και το χρυσό. Με τον Ετσεβαρία εκτός, τον Τζαμαϊκανό Γκέιλ να πηγαίνει τραυματίας και τους Αμερικανούς εξαφανισμένους, μοναδικοί επίφοβοι για τον Ελληνα άλτη είναι οι Εχάμερ και Μόντλερ, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να τον κερδίσουν φέτος, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Εκτίμηση: 1η-2η θέση

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ)

Δεν διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του το τελευταίο δίμηνο αν και φέτος έχει κάνει 5,81μ. Λογικά θα είναι στον τελικό του αγωνίσματος, παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει φέτος. Το να φτάσει όμως στα ίδια επίπεδα που ήταν πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με βάση την εικόνα του είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Εκτίμηση: 6η-12η θέση στον τελικό

Αναστάσιος Λατιφλάρι (σφαιροβολία)

Ο ένας από τους δύο σφαιροβόλους της Ελλάδας που πήγε με πρόσκληση στο Ορεγκον. Αντικειμενικά στόχος του θα είναι να ρίξει μία καλή βολή καθώς είναι απίθανο να ρίξει 21 μέτρα για να μπει στον τελικό.

Εκτίμηση: 25η-33η θέση

Νικόλας Σκαρβέλης (σφαιροβολία)

Ο Σκαρβέλης πάει με την χειρότερη επίδοση από τους 33 αθλητές (19,70μ.) και όπως και στην περίπτωση Λατιφλάρι, θέλει να έχει μια καλή παρουσία στον προκριματικό.

Εκτίμηση: 25η-33η θέση

Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία)

Φραντζεσκακης

Ενα από τα κρυφά χαρτιά της ελληνικής αποστολής. Ο νεαρός Φραντζεσκάκης, αν ξεπεράσει το άγχος του προκριματικού, θα είναι στον τελικό άνετα. Μια βολή πάνω από τα 75 μέτρα θα αρκεί λογικά και την έχει κάνει σε όλους τους αγώνες του. Από τους αθλητές που εκτιμούμε ότι θα τα πάει πολύ καλά και περιμένουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Εκτίμηση: 4η-8η θέση

Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία)

Ο έτερος σφυροβόλος, Μιχάλης Αναστασάκης, έχει κι αυτός πιθανότητες να μπει στον τελικό. Με 77,30μ. έχει την 16η καλύτερη επίδοση από τους 32 αθλητές και αν ρίξει κοντά στην επίδοσή του στον προκριματικό, θα έχει σοβαρές πιθανότητες να μπει τελικό. Είναι από τα ερωτηματικά της διοργάνωσης το αν θα τα καταφέρει, καθώς είναι στο ίδιο επίπεδο με αρκετούς αθλητές που θα παλέψουν να πάρουν τα τελευταία εισιτήρια του τελικού.

Εκτίμηση: 9η-12η θέση

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20χλμ βάδην)

Ο Παπαμιχαήλ πάει με προσδοκίες για έναν καλό χρόνο στην διοργάνωση. Δεν υπάρχουν φιλοδοξίες για διάκριση σε ένα αγώνισμα που στους άνδρες δεν φημιζόμαστε, αλλά θα παλέψει για ένα καλό πλασάρισμα μεταξύ των 52 συμμετεχόντων.

Εκτίμηση: 30η-40η θέση

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

Στεφανιδη

Σίγουρα η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μία αθλήτρια που δεν την ξεγράφεις ποτέ… Φέτος έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και πάει να αγωνιστεί… εντός έδρας ουσιαστικά. Με την Σιντόροβα εκτός, την Ναζότ να μην είναι σε σούπερ κατάσταση, το μεγαλύτερο εμπόδιο δείχνει να είναι η Μόρις. Ακόμη και η Μπράντσο είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί. Με αυτά τα δεδομένα, η Στεφανίδη αν πάει σε επίπεδα φετινού ρεκόρ (με επίδοση πάνω από 4,80μ.) έχει πιθανότητες να… τσιμπήσει ένα μεταλλιάκι.

Εκτίμηση: 2η-6η θέση

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)

Δεν της έχει πάει καλά η σεζόν μέχρι τώρα. Καλύτερη επίδοση στα 4,50μ., σε μία χρονιά με πάρα πολλά προβλήματα. Στόχος θα είναι η συμμετοχή στον τελικό, αλλά θα χρειαστεί ένα φετινό ρεκόρ για να μπει εκεί.

Εκτίμηση: 8η-16η θέση

Έλενα Πόλακ (επί κοντώ)

Τα ίδια ισχύουν και για την Πόλακ. Με 4,50μ. Χρειάζεται να κάνει φετινή υπέρβαση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Θα πάει όμως να το παλέψει και όπου βγει.

Εκτίμηση: 13η-24η θέση

Τατιάνα Γκούσιν (ύψος)

Μία παρουσία στον τελικό θα ήταν τεράστια υπέρβαση. Με το επίπεδο όμως να μην είναι τόσο υψηλό φέτος, με εξαίρεση 1-2 αθλήτριες, αν καταφέρει να κάνει 1,90μ. στον προκριματικό (τόσο έχει φέτος), δεν αποκλείεται να δούμε μία μικρή έκπληξη. Εχει τύχη, αρκεί να είναι έτοιμη για τον προκριματικό που είναι ο αγώνας πρόκληση. Σίγουρα όμως δεν είναι εύκολο και κανείς δεν θα την κατηγορήσει αν δεν τα καταφέρει.

Εκτίμηση: 13η-20η θέση

Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν)

Πρόκειται για μια πρωτάρα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και σπουδαίο ταλέντο. Ωστόσο φέτος είναι μία μεταβατική χρονιά καθώς έχει και διαβάσματα… Δεν πάει με προοπτική για κάτι σπουδαίο, αλλά κυρίως για να πάρει το βάπτισμα του πυρός, αφού τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει περισσότερο.

Εκτίμηση: 16η-32η

Χρυσή Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία)

Λίγες οι πιθανότητες να μπει τελικό και για να τις εξαντλήσει θα πρέπει να κάνει φετινό ρεκόρ. Μία βολή πάνω από τα 63 μέτρα ίσως της δώσει την ευκαιρία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει εύκολη αποστολή.

Εκτίμηση: 13η-22η

Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία)

Ακόμη μία δύσκολη αποστολή για την Σκαρβέλη που για να μπει τελικό πρέπει να κάνει ρεκόρ καριέρας. Πάνω από τα 72-73 μέτρα λογικά θα δώσουν θέση στον τελικό και θα προσπαθήσει να είναι εκεί κοντά τουλάχιστον για να έχει μία καλή παρουσία.

Εκτίμηση: 16η-28η

Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός)

Ενα μεγάλο ερωτηματικό για όλους είναι το πως θα τα πάει η ταλαντούχα πρωταθλήτρια. Η Τζένγκο πάει με την 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 65.40μ.,ωστόσο δεν είναι σταθερή στις βολές της. Εχει ρίξει άλλη μία φορά πάνω από τα 60 μέτρα, αλλά αρκετά πιο χαμηλά και το ζητούμενο είναι στην πρώτη παρουσία της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, να μπει στον τελικό για να επιβεβαιώσει και την βολή που έχει κάνει φέτος.

Εκτίμηση:6η- 12η

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (35χλμ)

Ντρισμπιώτη

Η Ελλάδα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, βγάζει και μία έκπληξη. Στην περίπτωση της Ντρισμπιώτη που πέρυσι ήταν 8η στο Τόκιο, δεν θα είναι έκπληξη μια ανάλογη κατάταξη. Και το ότι αγωνίζεται στο 35αρι, που για πρώτη φορά μπαίνει στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι κάτι καλό θα δούμε. Ισως και κάτι παραπάνω από μία 8η θέση… Αρκεί να βγάλει χωρίς προβλήματα τον αγώνα.

Εκτίμηση: 2η-8η

Κυριακή Φιλτισάκου (20χλμ βάδην)

Μεταξύ 42 αθλητριών πάει με την 31η επίδοση. Αν πάει σε χρόνο κάτω από 1:34.0 έχει ελπίδες να έχει ένα καλό πλασάρισμα.

Εκτίμηση: 20η-30η

Χριστίνα Παπαδοπούλου (20χλμ-35χλμ)

Δεν έχει την εμπειρία από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και στόχος είναι να κάνει ένα ατομικό ρεκόρ. Εχει δηλωθεί και στα δύο αγωνίσματα του βάδην.

Εκτίμηση: 28η-42η θέση

Ευσταθία Κουρκουτσάκη (35χλμ)

Δεν πάει με πιθανότητες να φέρει διάκριση, όμως θέλει να κάνει ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Με έναν χρόνο κάτω από τα 3:10 θα είναι σούπερ ευχαριστημένη.

Εκτίμηση: 28η-42η

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα