Εμμανουήλ Καραλής: Το πρώτο του παγκόσμιο μετάλλιο, όλες του οι διακρίσεις

Πηνελόπη Γκιώνη
καραλης

bet365

Το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο της καριέρας του στους άνδρες κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στη Γλασκόβη.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Εμμανουήλ Καραλής θα ανέβει σε βάθρο παγκόσμιου πρωταθλήματος στην κατηγορία των ανδρών αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού που ολοκληρώνεται σήμερα στη Γλασκόβη.

Ο Καραλής με 5.85μ κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση και έτσι να φορέσει το χάλκινο μετάλλιο γύρω από τον λαιμό του, μετά από μία σεζόν στον κλειστό που δεν ήταν όπως θα την ήθελε μιας και δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στα ύψη που επιθυμούσε.

Πέρυσι, το 2023, τέτοια εποχή ο Καραλής κατακτούσε το πρώτο του διεθνές μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών μιας και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου είχε κάνει 5.80μ και είχε αναδειχθεί δευτεραθλητής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια χρονιά είχε κάνει και νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου με 5.86μ.

Νωρίτερα, ο 24χρονος αθλητής είχε πάρει μετάλλια σε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ23 (δύο αργυρά το 2019 και 2021), ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό Κ18 (2016) και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ18 (2015).

Συνολικά, αυτό είναι το έκτο του διεθνές μετάλλιο!

Τα μετάλλια του Καραλή στις διεθνείς διοργανώσεις

Χάλκινο, Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Γλασκόβη 2024)
Αργυρό, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Κωνσταντινούπολη 2023)
Αργυρό, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού Κ23 (Ταλίν 2021)
Αργυρό, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού Κ23 (Γκέβλε 2019)
Χρυσό, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού Κ18 (Τιφλίδα 2018)
Χάλκινο, Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού Κ18 (Κάλι 2015)

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/Εurokinissi
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα