Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Το πρώτο εμπόδιο κόστισε στον Τραΐκοβιτς, όγδοος στον κόσμο (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη
μιλαν τραικοβιτς
Το πρώτο εμπόδιο κόστισε μία ακόμη καλύτερη επίδοση στον Μίλαν Τραΐκοβιτς, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γλασκόβη.

Αποστολή στη Γλασκόβη: Πηνελόπη Γκιώνη

Ο Κύπριος πρωταθλητής των 60μ με εμπόδια, Μίλαν Τραΐκοβιτς, έχοντας κάνει δύο πολύ καλές κούρσες σε προκριματικό και ημιτελικό (7.59 και 7.53 αντίστοιχα) και προκρίθηκε στον τελικό με την έκτη επίδοση.

Στον τελικό, που έτρεξε στον τέταρτο διάδρομο, αφού ξεκίνησε χτύπησε το πρώτο εμπόδιο πράγμα που του κόστισε τη συνέχεια της κούρσας αφού οριακά χρειάστηκε να ξεκινήσει από την αρχή και τότε έχασε εντελώς τον ρυθμό του, τερματίζοντας σε 7.59. Ωστόσο, η επίδοση που έκανε είναι πολύ καλή αν σκεφτεί κανείς πως νωρίτερα είχε χτυπήσει ένα εμπόδιο.

Τραΐκοβιτς στο Gazzetta: «Πήγε χαμένη μια ευκαιρία»

Ο ίδιος, μιλώντας στο Gazzetta, εξήγησε πως τον απογοήτευσε από που συνέβη όμως θα προσπαθήσει να κρατήσει τα θετικά για τη συνέχεια:

«Στο πρώτο εμπόδιο χτύπησα, με σταμάτησε εντελώς, Σταμάτησα και ξανά ξεκίνησα. Και εννοείται ότι από 'κει και πέρα δεν μπορούσα να ζητήσω και κάτι περισσότερο. Έκανα ένα χρόνο ο οποίος ήταν ίδιος με τον προκριματικό το πρωί, με αυτό το πάτημα και αυτό το σταμάτημα που με κάνει να σκέφτομαι πως σίγουρα ήμουν για πολύ πιο κάτω. Πήγε μία ευκαιρία χαμένη.

Εννοείται ότι χάρηκα πάρα πολύ που μπήκα στον τελικό και από πριν και μου έλειπε αυτό, το να επιστρέψω στους μεγάλους αγώνες, να μου δώσει αυτοπεποίθηση για το καλοκαίρι τώρα που χρειαζόμαστε. Τώρα, θα πάω πίσω, να ξεκουραστώ λίγο και να ξεκινήσω σκληρή δουλειά, ακόμη παραπάνω. Αύριο είναι μια νέα μέρα γιατί έχουμε Ολυμπιακή χρονιά, έχουμε και το Ευρωπαϊκό και δεν έχουμε πολύ χρόνο να χάνουμε. Πρέπει να γυμναστούμε!

Όσο για αυτό που είπες για την εμπειρία, ναι έχω. Έχω προσέξει τον εαυτό μου ότι όταν διαχειρίζομαι πολύ ωραία τον αγώνα, με το μυαλό μου ξέρω τι να κάνω, ξέρω πώς να συμπεριφερθώ και νομίζω το κάνω καλά. Αλλά εντάξει, απέναντι στον τελικό δεν ήταν απλά ένα λάθος το οποίο συμβαίνει και μπορούσε να συμβεί σε όλους».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα