Καμπουντζί: Πρωταθλήτρια κόσμου στα 60μ.

Newsroom
Καμπουντζί: Πρωταθλήτρια κόσμου στα 60μ.

bet365

Η Μουτζίνγκα Καμπουντζί από την Ελβετία, έγινε πρωταθλήτρια κόσμου στα 60μ. γυναικών στο παγκόσμιο του Βελιγραδίου.

Την Έβα Σβόμποντα περιμέναμε, η Μουτζίνγκα Καμπουντζί μάς προέκυψε. Έστω και έτσι σπρίντερ από την Ευρώπη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 60μ. γυναικών για πρώτη φορά μετά το 1999 και τον θρίαμβο της Κατερίνας Θάνου στο Μπαεμπάσι.

Η Θάνου είχε νικήσει με 6.96, τόσο έκανε και η 30χρονη Ελβετίδα στο Βελιγράδι και μαζί με την Μέρλιν Ότεϊ έχουν την 3η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Η Καμπουντζί (3η στα 200μ. στο παγκόσμια της Ντόχα) έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Η Σβόμποντα, που μπήκε με τον καλύτερο χρόνο των ημιτελικών, 7.03, με αντίδραση 0.150 έμεινε στην 4η. Τέσσερις αθλήτριες χρονομετρήθηκαν με 7.04 και το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Τελικός

Από το Καμερούν πρωταθλήτρια κόσμου για την Πορτογαλία η Ντομγκό


Η Αουριόλ Ντομγκό μέχρι το 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο αγωνιζόταν για τη χώρα καταγωγής της το Καμερούν.
Μετά πήρε την πορτογαλική υπηκοότητα, στο Τορούν το 2021 έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη σφαιροβολία στον κλειστό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ήταν 4η και στο Βελιγράδι σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (20.43μ.) έγινε πρωταθλήτρια κόσμου στον κλειστό.
Η Κέιζ Ίλι από τις ΗΠΑ, με ρεκόρ ηπείρου στον κλειστό (20.21μ.) πήρε το ασημένιο μετάλλιο και η Ολλανδή, Τζέσικα Σίλντερ με 19.48μ. το χάλκινο.


 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα