Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πρώτη φορά διοργάνωση χωρίς Ελληνίδα επικοντίστρια

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πρώτη φορά διοργάνωση χωρίς Ελληνίδα επικοντίστρια

bet365

Από το 2012 έχει να γίνει τελικός στο επί κοντώ γυναικών σε μεγάλη διοργάνωση χωρίς ελληνική παρουσία και αυτό θα συμβεί φέτος στο Βελιγράδι.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια το γυναικείο επί κοντώ θα είναι άνευ ελληνικού ενδιαφέροντος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Με την Στεφανίδη να έχει αποφασίσει να μην κατέβει στον κλειστό, την Κυριακοπούλου να είναι ανέτοιμη και να μην αποδέχεται την πρόσκληση της παγκόσμιας ομοσπονδίας και την Πόλακ να μην προκρίνεται ούτε μέσω ranking, η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς η τελευταία ήταν πριν δέκα χρόνια και πάλι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού (Κωνσταντινούπολη). Από τότε δεν έχει υπάρχει μεγάλη διοργάνωση (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου) που να μην υπάρχει ελληνική παρουσία έστω στα προκριματικά.

Από εκείνη τη χρονιά ως και το 2021, το ελληνικό επί κοντώ έχει κατακτήσει 14 μετάλλια σε αυτές τις διοργανώσεις και θα είναι κάτι πρωτόγνωρο να μην δούμε Ελληνίδα αθλήτρια σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

Στον τελικό του Βελιγραδίου θα αγωνιστούν οι: Ναζότ, Μόρις, Γκρούβερ (ΗΠΑ), Σούτεζ (Σλοβενία), Μόζερ (Ελβετία), Σίλβα (Κούβα), Ζου (Κίνα), Σεβριέ (Γαλλία), ΜακΤάγκαρτ (Νέα Ζηλανδία), Σβαμπικόβα (Τσεχία), Μολιναρόλο, Μπρούνι (Ιταλία), Χλάντιτσουκ (Ουκρανία).


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα