«Θετικός» στο Μελδόνιο ο Αχμέντ Αμπντελβαχέντ

Newsroom
«Θετικός» στο Μελδόνιο ο Αχμέντ Αμπντελβαχέντ

bet365

Ο Αχμέντ Αμπντελβαχέντ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, όμως ο Ιταλός δρομέας βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ο Αχμέντ Αμπντελβαχέντ κατέκτησε πριν από μερικές εβδομάδες το ασημένιο μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, όμως το αποτέλεσμα του τεστ αντι-ντόπινγκ που διενεργήθηκε στη διάρκεια των αγώνων «καίει» τον Ιταλό δρομέα. Ο 26χρονος πρωταθλητής βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας Μελδόνιο (Meldonium), όπως ενημερώθηκε σχετικά η ιταλική ομοσπονδία στίβου.

Ο Αμπντελβαχέντ, που κατάγεται από την Αίγυπτο αρνήθηκε πως έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας. «Μερικά πράγματα φαίνονται ακατόρθωτα μέχρι να σου συμβούν. Κινδυνεύω να τιμωρηθώ για την μία ουσία που δεν είχα ακούσει ποτέ. Ανακάλυψα για πρώτη φορά την ύπαρξη του Μελδόνιου όταν μου είπαν ότι το βρήκαν στις εξετάσεις μου. Δεν έχω πάρει ποτέ οικειοθελώς αυτήν την ουσία, γι' αυτό προσπαθώ να καταλάβω γιατί ήταν στα ούρα μου».

Ο Αμπντελβαχέντ στον τελικό των 3.000μ στιπλ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τερμάτισε στη 2η θέση σε 8:22.35, πίσω από τον Φινλανδό, Τόπι Ραϊτάνεν (8:21.80). Η Μαρία Σαράποβα είχε βρεθεί «θετική» στο Μελδόνιο το 2016 και εξέτισε ποινή 15 μηνών.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα