Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Αυλαία στην διοργάνωση με Γκούσιν και Πεσιρίδου

Κώστας Ευθυμιάδης
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Αυλαία στην διοργάνωση με Γκούσιν και Πεσιρίδου

bet365

Η Τατιάνα Γκούσιν είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Άλλο ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου φτάνει στο τέλος του και στην σημερινή (21/8) τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, θα έχουμε άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές.

Η Τατιάνα Γκούσιν θα αγωνιστεί στον τελικό του ύψους όπου θα προσπαθήσει να κάνει ένα φετινό ή ατομικό ρεκόρ. Στόχος της, όπως είπε, είναι ένα άλμα στο 1,94μ. Ιδανικό σενάριο γι’ αυτήν, από τη στιγμή που πέτυχε τον στόχο της που ήταν η παρουσία στον τελικό, θα είναι να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα.

Ο τελικός… σφύζει από νέο «αίμα» καθώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, είναι μόλις 21 ετών, ενώ ανάμεσα στις φιναλίστ είναι και η παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων, η Αντζελίνα Τόπιτς, κόρη του σπουδαίου άλτη του ύψους, Ντράγκουντιν Τόπιτς. Παρούσα επίσης και η συναθλήτρια της Γκούσιν στο γκρουπ της Ιωάννας Σιώμου, η Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς, που ζει εδώ και λίγα χρόνια στην Ελλάδα μόνιμα, για να προπονείται εδώ.

Στα φαβορί για βάθρο εκτός της Μάχουτσικ, η Ιταλίδα Βαλορτιγκάρα, μαζί με την Γερασένκο από την Ουκρανία.

Η Πεσιρίδου στα ημιτελικά των 100μ.εμπ.

Η Γκούσιν ωστόσο δεν είναι η τελευταία ελληνική συμμετοχή. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα αγωνιστεί στα ημιτελικά των 100 μέτρων με εμπόδια. Μετά την χθεσινή της πρόκριση με 13.33, θέλει να τρέξει σε έναν καλύτερο χρόνο και όπου βγει.

Θα τρέξει στην πρώτη από τις 3 προκριματικές σειρές, αγωνιζόμενη στην δεύτερη διαδρομή. Προκρίνονται οι πρώτες δύο στον τελικό που θα γίνει 1,5 ώρα μετά, μαζί και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Η Ελισάβετ πάει με την χειρότερη φετινή επίδοση ανάμεσα στην 8αδα που θα τρέξει στην σειρά.

Το πρόγραμμα της 7ης ημέρας (21/8)

20.05 Ύψος (Γ) Τελικός Γκούσιν
20.10 100 μ. εμπ. (Γ) Ημ. Πεσιρίδου
20.40 800 μ. (Α) Τελικός
20.50 Ακοντισμός (Α) Τελικός
21.00 10.000 μ. (Α) Τελικός
21.45 100 μ. εμπ. (Γ) Τελικός
22.12 4Χ100 μ. (Α) Τελικός
22.22 4Χ100 μ. (Γ) Τελικός

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα