Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Ο Λόπεθ νικητής στα 35 χλμ. βάδην, εγκατέλειψε ο Παπαμιχαήλ

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Ο Λόπεθ νικητής στα 35 χλμ. βάδην, εγκατέλειψε ο Παπαμιχαήλ

bet365

Ο Ισπανός, Μιχέλ Γκαρσία Λόπεθ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στα 35 χλμ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, σε ένα αγώνισμα όπου ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ εγκατέλειψε πριν από τα 30 χλμ.

Ο Ισπανός Μιχέλ Γκαρσία Λόπεθ ήταν ο νικητής στα 35 χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, με τον Ισπανό να τερματίζει σε 2:26.49 και να κατακτά με άνεση το χρυσό μετάλλιο.

Ο Λόπεθ έκανε την καθοριστική αλλαγή του ρυθμού μετά το 30ό χλμ., καθαρίζοντας τη νίκη, με διαφορά μεγαλύτερη των τριών λεπτών. Ο Γερμανός, Κρίστοφερ Λίνκε πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 2:29.30 και ο Ιταλός, Ματέο Τζουπόνι το χάλκινο με 2:30.34.

Είκοσι έξι αθλητές άρχισαν τον αγώνα, οι 17 τερμάτισαν, ανάμεσά τους δεν βρέθηκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Ο Έλληνας πρωταθλητής λίγο πριν από τα 30 χλμ. εγκατέλειψε εξ αιτίας ενόχλησης στο πόδι.

«Με τράβηξε ο δικέφαλος και δεν ήμουν σε θέση να κάνω αυτό που ήθελα. Θεώρησα πως είναι καλύτερο να μην επιβαρύνω ούτε το σώμα, ούτε ιδιαίτερα το πόδι» εξήγησε μετά ο Παπαμιχαήλ, ο οποίος στο 25ό χλμ. ο Παπαμιχαήλ ήταν στην 16η θέση με πέρασμα στο 1:53.17.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα