Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Για τον ιστορικό, τρίτο συνεχόμενο τίτλο ο Τεντόγλου

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Για τον ιστορικό, τρίτο συνεχόμενο τίτλο ο Τεντόγλου

bet365

Το πρωί της Κυριακής 5/3 ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα κυνηγήσει τον ιστορικό τρίτο συνεχόμενο τίτλο του σε Ευρωπαϊκά κλειστού στίβου. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Το πρωί της Κυριακής το «σιγουράκι» της ελληνικής ομάδας θα αγωνιστεί στον τελικό του μήκους ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κληρώθηκε να πηδάει δεύτερος, μετά τον μοναδικό που μπορεί να τον κοντράρει, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να έχει πει πως οι πρωινοί αγώνες δεν του αρέσουν όμως αν κάτι τον ενοχλεί περισσότερο είναι το να χάνει. Έτσι, φαίνεται δύσκολο να επιτρέψει σε κάποιον να τον κερδίσει όμως δεν πρέπει ποτέ να σβήνουμε τα περιθώρια εκπλήξεων στους μεγάλους αγώνες.

Ο Τεντόγλου, με ατομικό ρεκόρ 8.55μ. και φετινό ρεκόρ 8.41μ., έχει κερδίσει ήδη δύο φορές τον τίτλο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και το ποσοστό νίκης του αυτή τη στιγμή είναι στο 100% αφού έχει δύο νίκες με ισάριθμες συμμετοχές. Παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, αν κερδίσει και αυτό τον τίτλο θα γίνει ο μοναδικός μηκίστας με τρία συνεχόμενα χρυσά σε Ευρωπαϊκά κλειστού.

Ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ είνναι αρκετά δυνατός και σταθερός στη σεζόν και τα άλματά του στον προκριματικό ήταν πολύ καλά αλλά δύσκολα θα νικήσει τον Έλληνα. Όμως, μία θέση στο βάθρο -λογικά η δεύτερη- είναι πιθανότατα δική του. Η τρίτη θέση είναι εντελώς ανοιχτή.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 5/3 στις 09:12 το πρωί.

Η λίστα εκκίνησης:

start list tentoglou
@Photo credits: eurokinissi
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα