Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Κατέφθασε κερκίδα από τα Γρεβενά για τον Τεντόγλου

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Κατέφθασε κερκίδα από τα Γρεβενά για τον Τεντόγλου

bet365

Η μητέρα, η αδελφή και ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου κατέφθασαν στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του, όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Λίγες ήταν οι φορές που ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αγωνιστεί σε διεθνή διοργάνωση με την Εθνική και δεν είχε έναν συγγενή του, έναν δικό του άνθρωπο στις κερκίδες να ζητωκραυγάζει γι' αυτόν. Από όταν ήταν μικρός, η μητέρα του ταξίδευε σε όσες διοργανώσεις αγωνιζόταν ο γιος της και ήταν εκεί σε αρκετές στιγμές μεταλλίων. Μαζί και αδελφή, μπαμπάς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες.

Πέρυσι, στο Βελιγράδι και στον πρώτο του Παγκόσμιο τίτλο που είχε κατακτήσει ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε βρεθεί ολόκληρο κλιμάκιο από τα Γρεβενά στη Σερβία και πανηγύρισαν μαζί του τη μεγάλη του επιτυχία και φορώντας μπλουζάκια που είχαν τυπωμένο το πρόσωπό του. Δύο χρόνια νωρίτερα, στη Γλασκώβη και το Ευρωπαϊκό κλειστού, ήταν ακόμη περισσότεροι στο στάδιο και πανηγύριζαν μαζί τον πρώτο του τίτλο, τότε, σε Ευρωπαϊκό κλειστού. Στο Μόναχο 2022, στον τελικό του Diamond League 2022, στο Βερολίνο 2019, στο Γκέβλε 2019, στο Γκροσέτο 2017 ήταν όλοι εκεί. Αν μετρήσει κανείς και τις εγχώριες διοργανώσεις, η λίστα θα βγει πολύ μεγάλη.

Και τώρα, το 2022, η μητέρα του, Ιωάννα, με την αδελφή του Κατερίνα αλλά και τον παππού του, Λευτέρη, βρίσκονται στην «Ατάκιοϊ αρένα». Ταξίδεψαν οδικώς από τα Γρεβενά, ξεκινώντας αρκετά νωρίς τα ξημερώματα, ώστε να φτάσουν εδώ μερικά λεπτά πριν ξεκινήσει ο προκριματικός. Τον χαιρέτησαν από τις κερκίδες, του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» και έπειτα κάθισαν να τον απολαύσουν να κάνει δύο άλματα και να περνά τελικό.

Την Κυριακή θα βρίσκονται εδώ ξανά, στις ίδιες θέσεις και θα παρακολουθούν τα άλματά του με την ίδια αγωνία ενώ η μητέρα του ίσως... τον ξεματιάσει και λίγο, για να κάνει καλύτερα άλματα.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα