Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με «σημαιοφόρο» Τεντόγλου και «παραστάτη» Καραλή οι άνδρες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με «σημαιοφόρο» Τεντόγλου και «παραστάτη» Καραλή οι άνδρες

bet365

Από εννέα άνδρες αποτελείεται η αποστολή της εθνικής στην Κωνσταντινούπολη, με τον Μίλτο Τεντόγλου να αποτελεί ένα από τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης.

Δύο κάτοχοι μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις, σε επίπεδο ανδρών (Τεντόγλου, Τσιάμης), αλλά και ένας αθλητής που είναι έτοιμος για να προστεθεί στη λίστα (Καραλής) αποτελούν το 1/3 της ομάδας των ανδρών που θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Μία ομάδα με νέους, αλλά και πολύπειρους αθλητές, που μετά από καιρό συγκεντρώνει πιθανότητες για να έχει πάνω από ένα μετάλλιο (γιατί ο Τεντόγλου πρέπει… να μην κατέβει για να μην είναι στο βάθρο).

Ας τους γνωρίσουμε…

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (μήκος)

Τεντόγλου

Το να μην πάρει το χρυσό θα είναι τεράστια έκπληξη. Το να μην είναι στο βάθρο θα είναι το… σοκ του αιώνα. Ο Μίλτος με 8,41μ. φέτος, πάει με τον «αέρα» του μεγάλου φαβορί και από αυτόν εξαρτάται το χρυσό. Το ότι γίνεται πολύ νωρίς το πρωί και ο προκριματικός και ο τελικός είναι ένα μείον, αλλά και πάλι η μόνη απειλή για τον αθλητή του Πομάσκι είναι ο Μόντλερ, που δεν είναι και τόσο καλά. Μάλλον η μόνη απειλή για τον Μίλτο είναι ο ίδιος ο εαυτός του…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ (επί κοντώ)

Καραλής

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ πάει στην Κωνσταντινούπολη με δύο πολύ καλές εμφανίσεις κι ένα πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,86μ. Αυτό το ρεκόρ θα πρέπει να το επαναλάβει για να είναι στο βάθρο και το ότι ο Ντουπλάντις απουσιάζει είναι ένα «συν» για όλους τους αθλητές. O Καραλής πάει με την τρίτη καλύτερη επίδοση, ενώ 9 αθλητές έχουν κάνει φέτος πάνω από τα 5,80μ. Πολύ ανοιχτό αγώνισμα, όμως εδώ είναι η ευκαιρία του να κάνει την υπέρβαση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (60μ.)

Νυφαντόπουλος

Ο πρωταθλητής των σπριντ αντικειμενικά θα κάνει υπέρβαση αν περάσει στα ημιτελικά. Πάει με την 35η επίδοση σε 40 αθλητές και ουσιαστικά θα είναι ευχαριστημένος με ένα ατομικό ή εθνικό ρεκόρ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΤΙΤΣΑΣ (800μ.)

Κοτίτσας

Ο πρωτάρης σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης, ωστόσο έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τρέξει σε μία κούρσα υψηλού επιπέδου και να κυνηγήσει ένα ατομικό ρεκόρ. Θα τρέξει με την 25η επίδοση ανάμεσα σε 30 αθλητές.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ (60 μ. εμπ.)

Δουβαλίδης

Ο «παλιός» της ομάδας. Αν και ξεκίνησε θετικά η σεζόν, ήρθε ο τραυματισμός πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στον προσαγωγό. Πάει για την πέμπτη του παρουσία στην διοργάνωση, όμως παρά την εμπειρία του, είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα είναι όταν έρθει η ώρα της κούρσας. Το θετικό είναι ότι ξεκινά τελευταίος χρονικά από τους Ελληνες αθλητές στην Κωνσταντινούπολη και έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί. Προκρίθηκε ως 32ος στις 32 θέσεις του αγωνίσματος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΡΛΟΣ (ύψος)

Μέρλος

Το θετικό για τον Μέρλο είναι πως το ύψος φέτος στην Ευρώπη, είναι σε χαμηλά επίπεδα από τους περισσότερους. Το αρνητικό είναι πως χρειάζεται να κάνει μεγάλη υπέρβαση για να μπει στον τελικό. Αντικειμενικά αν το καταφέρει θα πρόκειται για τεράστια έκπληξη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΜΗΣ (τριπλούν)

Τσιάμης

Ο Δημήτρης Τσιάμης προ 5ετιας έκανε μεγάλη έκπληξη κατακτώντας μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού. Οπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος τότε, το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό. Το ίδιο είναι και φέτος με εξαίρεση τον Πιτσάρδο που δεν χάνει το χρυσό. Αρκεί να… κάτσει ένα άλμα για να γίνει η έκπληξη και ο Τσιάμης είναι ικανός να το κάνει. Αρκεί πρώτα να περάσει το εμπόδιο του προκριματικού, που λογικά θα το κάνει.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (τριπλούν)

Ανδρικόπουλος

Με το 16,27μ.. που έχει φέτος δεν έχει πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό. Ενα άλμα πάνω από τα 16,60μ. όμως, που το έχει, ίσως τον στείλει στην 8αδα του τελικού. Δείχνει δύσκολο, όμως το επίπεδο του αγωνίσματος δεν είναι απαγορευτικό για να κάνει την έκπληξη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (τριπλούν)

Πανταζης

Οτι ισχύει για τον Ανδρικόπουλο, ισχύει και για τον Πανταζή ο οποίος έχει φέτος 16,33μ. Μόλις 9 αθλητές έχουν κάνει πάνω από 16,50μ. φέτος στην Ευρώπη, επομένως έχει δικαίωμα να ονειρεύεται. Αρκεί να μπει στον προκριματικό με θάρρος και θράσος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα