Στίβος: «Βολίδα» η Ράσελ, Νο2 όλων των εποχών στα ψηλά εμπόδια
Η χρυσή Ολυμπιονίκης του στίβου Μασάι Ράσελ σημείωσε την δεύτερη ταχύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 100μ με εμπόδια, ανοίγοντας εντυπωσιακά τη διοργάνωση Grand Slam Track στο Μαϊάμι, την Παρασκευή.
Η 24χρονη Αμερικανίδα σταρ τερμάτισε σε 12.17, μόλις πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ της Τόμπι Αμουζάν (12.12) από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022.
Ακολούθησε η επίσης Αμερικανίδα Τία Τζόουνς με 12.19, επίδοση που αποτελεί την τρίτη καλύτερη στην ιστορία. Και οι δύο αθλήτριες έτρεξαν με τον μέγιστο επιτρεπτό άνεμο ευνοϊκής φοράς (2,0 μ./δευτ.), καταρρίπτοντας το αμερικανικό ρεκόρ των 12.20 της Κένι Χάρισον από το 2016.
«Δεν το περίμενα, απλώς βγήκα και αγωνίστηκα. Όταν απενεργοποιείς το μυαλό και απλώς ανταγωνίζεσαι, δεν ξέρεις τί μπορείς να πετύχεις. Συνεχίζω να λέω ότι είμαι μία από τις κορυφαίες εμποδίστριες όλων των εποχών – και το πιστεύω», δήλωσε η Ράσελ μετά τον αγώνα.
Η Ράσελ, η οποία το 2023 είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πέφτοντας σε εμπόδιο, ανέβηκε το 2024 στην κορυφή του Ολυμπιακού βάθρου. Το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ ήταν 12.25 από τα αμερικανικά trials.
Από την άλλη, η Τία Τζόουνς, επίσης 24 ετών και παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ20 το 2018, είχε μια δύσκολη διαδρομή. Τραυματισμοί σε αχίλλειο (2020), ισχίο (2021) και πρόσφατα ρήξη χιαστού τον Μάρτιο του 2024 την κράτησαν πίσω. Παρ' όλα αυτά, επέστρεψε εντυπωσιακά με 12.1, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ της (12.38 από το 2022).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
