Στίβος: 75άρης και ο Κορακίδης, φοβερό επίπεδο στη σφυροβολία ανδρών

korakidis

bet365

Στο club των... 75αρηδων μπήκε ο Γιάννης Κορακίδης στη σφυροβολία ανδρών, που για μία ακόμη χρονιά το επίπεδο στη χώρα είναι υψηλό.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Κορακίδης στη σφυροβολία ανδρών, στη διάρκεια των αγώνων “Γιάννης Φράγγογλου” στις Σέρρες.

Ο 20χρονος πρωταθλητής, έστειλε τη σφύρα στα 75.08μ και βελτίωσε κατά περίπου δυόμιση μέτρα το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 72.75μ που είχε ρίξει επίσης φέτος. Ο Κορακίδης, μάλιστα, είχε έναν συνολικά καλό αγώνα αφού οι υπόλοιπες βολές του ήταν 75.08μ, 75.03μ, 74.31μ και 71.33μ.

Ο Κορακίδης μπήκε στο club των Ελλήνων ριπτών που έχουν ρίξει 75 μέτρα και μας προϊδεάζει για φοβερούς εγχώριους αγώνες αλλά και για «κόντρες» για τις θέσεις στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η σφυροβολία ανδρών είναι ξεκάθαρα το αγώνισμα με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στον ελληνικό στίβο και όσο οι αθλητές που τα τελευταία έτη αποτελούσαν τους «μικρούς» του αγωνίσματος, μεγαλώνουν τόσο θα μεγαλώνουν οι βολές και άρα και ο ανταγωνισμός.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στην Ελλάδα εννέα σφυροβόλοι που μόνο φέτος έχουν ρίξει βολές μεγαλύτερες των 72 μέτρων ενώ έξι από αυτούς έχουν ρεκόρ καλύτερο από 75 μέτρα (Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης, Ζάλτος, Μαντζουράνης, Πολυχρονίου, Κορακίδης).

Στο ερχόμενο Πανελλήνιο (29-30/6) στον Βόλο αναμένεται μεγάλη μάχη για το βάθρο.

Καλή εμφάνιση ο Ζάλτος στο Μπέργκεν

Παράλληλα, ο Κώστας Ζάλτος αγωνιζόταν σε μίτινγκ στο Μπέργκεν της Νορβηγίας όπου έριξε 74.55μ, για να καταλάβει την πέμπτη θέση στον αγώνα και να κάνει ένα καλό τεστ ενόψει των αγώνων που ακολουθούν. Στον ίδιο αγώνα ο Ζάλτος είχε 72.30μ, 73.54μ, 72.93μ, 74.49μ και 74.18μ.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα