Στίβος: Φουλ αγωνιστική δράση για τους Eλληνες στο εξωτερικό

Στίβος: Φουλ αγωνιστική δράση για τους Eλληνες στο εξωτερικό

bet365

Πλήρης αγωνιστική δράση στον στίβο αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο εξωτερικό για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ανοίγει τη σεζόν το Σάββατο (20/1) στο μίτινγκ του Ντόρντμουντ. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2023 είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια νέα χρονιά με πολλές αγωνιστικές προκλήσεις.

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και παράλληλα να διεκδικήσει από νωρίς μια καλή επίδοση. Ο Καραλής ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες την προετοιμασία του στη Σπάλα και είναι έτοιμος για τον πρώτο κύκλο αγώνων. Η συνέχεια γι' αυτόν θα δοθεί στο Λοτζ (27/1). Ο κλειστός ταιριάζει στον 25χρονο, αφού έχει μια σειρά με εξαιρετικές παρουσίες στις διοργανώσεις της σάλας και ατομικό ρεκόρ 5,86 μ. από την περσινή χρονιά. Πρώτος στόχος άλλωστε του αθλητή είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης.

Στο γερμανικό μίτινγκ θα ανοίξει τη σεζόν και η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η έμπειρη σπρίντερ ξεκινάει τη χρονιά με στόχο το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έχει ατομικό ρεκόρ στα 60μ. 7.23, ενώ την περσινή χρονιά διένυσε την απόσταση σε 7.39.

Παράλληλα, σε μίτινγκ στην Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσει τους αγώνες του ο Χαρίδημος Ξενιδάκης στα 800 μέτρα. Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι Μελίσσα Αναστασάκης και η Ανθή Κυριακοπούλου στα 1.500μ.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος θα είναι στη Βουδαπέστη προκειμένου να τρέξει 200μ., ενώ στη Λετονία θα αγωμιστούν οι Γιάννης Ρίζος, που θα λάβει μέρος στο επί κοντώ και οι Λάουρα Ζενέγια και Ελιμπιώνα Ζενέγια στα 400 μέτρα.

Τέσσερις ελληνικές παρουσίες περιλαμβάνει το μίτινγκ του Λουξεμβούργο την Κυριακή (21/1). Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ξεκινάει τη χρονιά με τη σκέψη στις διοργανώσεις του ανοιχτού, εκεί όπου θα διεκδικήσει την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μία ακόμη παρουσία σε Ευρωπαϊκό. Η Πεσιρίδου θα κάτσει στο βατήρα των 60 μ. εμπ. και θα κυνηγήσει από νωρίς μια καλή επίδοση.

Στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος θέλει άλματα πάνω από τα 2.20μ., ενώ στο επί κοντώ η Ελένη Πόλακ θα επιδιώξει να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό. Ντεμπούτο στη σεζόν κάνει ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ μία εβδομάδα αργότερα θα είναι στην Ισπανία για το μίτινγκ της Μαδρίτης (27/1).

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα