Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Σε 90 περιπτώσεις χρειάστηκε παρέμβαση του ΕΚΑΒ, δρομέας υπέστη ανακοπή

Κώστας Ευθυμιάδης
Γιατροί του Ερυθρού Σταυρού βοηθούν δρομέα

bet365

Τα στοιχεία της δράσης των γιατρών και διασωστών κατά την διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, έδωσε το ΕΚΑΒ.

Συνολικά 90 φορές χρειάστηκε να επέμβουν οι άνδρες του ΕΚΑΒ και οι διασώστες, κατά την διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του ΕΚΑΒ, «οι διασώστες, οι νοσηλευτές, οι ιατροί αλλά και τα επιχειρησιακά στελέχη του ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου αλλά και την Υγειονομική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, ανταπεξήλθαν με επιτυχία στην υγειονομική κάλυψη των αγώνων δρόμων της διοργάνωσης του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας».

Το Σαββατοκύριακο των αγώνων κλήθηκαν να παράσχουν επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε συνολικά 90 περιστατικά εκ των οποίων τα 36 περιστατικά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
Πιο σοβαρή περίπτωση ενός νεαρού δρομές ο οποίος υπέστη ανακοπή στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Διασώστες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο σε δύο λεπτά και στη συνέχεια, με Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ, ο δρομέας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» όπου και νοσηλεύεται.

«Στα τρία Ιατρεία Παροχής Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας, υπό τον συντονισμό των ιατρών και των νοσηλευτών του ΕΚΑΒ, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε συνολικά διακόσιους εξήντα δύο (262) αθλητές, χωρίς όμως να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή τους σε κάποιον Υγειονομικό Σχηματισμό. Επιπλέον, κατά μήκος όλων των διαδρομών των Αγώνων, από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ δόθηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από τριακόσιους (300) αθλητές» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

 

Τελευταία Νέα