Ο Βαντερλέι ντε Λίμα τερμάτισε τον Μαραθώνιο 19 χρόνια μετά το «χάλκινο» της Αθήνας

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Βαντερλέι ντε Λίμα

bet365

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος πρωταθλητής στα 54 του χρόνια έκανε 2:54.29 και παρά τον… πόνο, ευχαριστήθηκε όσο τίποτε άλλο την επιστροφή του στην Κλασική διαδρομή.

Για χάρη του «χάλκινου» ολυμπιονίκη του 2004, ήρθαν ολόκληρα συνεργεία από την Βραζιλία για να απαθανατίσουν την «αναβίωση» της διαδρομής του, χωρίς αυτή τη φορά να… παρεμβαίνει κάποιος για να τον σταματήσει όπως είχε κάνει ο Ιρλανδός ιεροκήρυκας τότε, στερώντας του το χρυσό μετάλλιο.

Μάλιστα, βραζιλιάνικη παραγωγή ετοιμάζει ολόκληρο ντοκιμαντέρ για την σημερινή του παρουσία στην Αθήνα, στην οποία ο προπονητής του έλεγε πως θα τρέξει κάτω από 3 ώρες και τον δικαίωσε.

Τόσο στο 36ο χλμ, όπου του είχε επιτεθεί το 2004 ο Κορνίλιους Χόραν, όσο και στον τερματισμό, τον υποδέχτηκαν με σημαίες αρκετοί Βραζιλιάνοι στις κερκίδες, αλλά και φίλοι στον αγωνιστικό χώρο, σε μία ξεχωριστή στιγμή και για τον ίδιο.

Αποφάσισε να τρέξει στην Αθήνα τον τελευταίο του μαραθώνιο, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο, όπου στην τελική ευθεία μπήκε μαζί με τον προπονητή του και… αναβίωσαν τον πανηγυρισμό του από το 2004 όπου είχε μπει στον τερματισμό κάνοντας το… αεροπλάνο.

Ο Λίμα στον τερματισμό της Αθήνας κανοντας αεροπλανικό πανηγυρισμό

«Ηταν πολύ έντονο συναισθηματικά αυτό για μένα. Στον τερματισμό ήταν και λίγο δύσκολο, αλλά τα κατάφερα» είπε ο Βραζιλιάνος πρώην πρωταθλητής του μαραθωνίου.

 

Τελευταία Νέα