Στίβος: Ολα για όλα η Πόλακ το 2024

Κώστας Ευθυμιάδης
H Ελένη Πόλακ

bet365

Μετά την απογοήτευση του 2023, η Ελένη Πόλακ ξεκίνησε προπονήσεις με στόχο να διεκδικήσει μια καλή παρουσία σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Πόλακ μετά την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν, την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας της, δεν είχε ανάλογη συνέχεια, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο και το ότι συνεχώς είχε προβλήματα τραυματισμών.

Μετά το Παγκόσμιο μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως δεν έχει νόημα να συνεχίσει, ωστόσο επιστρέφει στις προπονήσεις, με ένα 2024 γεμάτο μεγάλους αγώνες.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έχει τον ανοιχτό στο στόχαστρό της, όπου στην αρχή της σεζόν υπάρχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον Αύγουστο φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Το 2022 ήταν η χρονιά που δεν μπορούσα να τρέξω εξαιτίας της κήλης στη μέση. Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη χρονιά. ΄Έκανα πολλά άκυρα και είχα στο μυαλό να ξεκινώ από χαμηλά μόνο και μόνο για να μην ακυρωθώ, αυτό είχε ως συνέπεια να μην βάζω τον εαυτό μου στη διαδικασία να διεκδικεί το παραπάνω. Είχα εγκλωβιστεί στο να μην ακυρωθώ. Το ίδιο φοβισμένα ξεκίνησα και το 2023. Αυτό που ήθελα την περσινή χρονιά ήταν να φτάσω να πηδάω 4,60 μ., δεν ήρθε αυτό, ωστόσο κατάφερα να σταθεροποιηθώ στα 4,40 μέτρα» είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

«Ξεκινάω (για το 2024) με πολύ όρεξη. Θέλω να δουλέψω και να κυνηγήσω τους στόχους μου. Αρχικά με ενδιαφέρει να πετύχω στη διάρκεια του κλειστού το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο κλειστού. Θέλω να διεκδικήσω τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, θέλω εκεί να είμαι σε θέση να πετύχω μια θέση ψηλά στην κατάταξη κι έπειτα θέλω να είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Φέτος θα τα δώσω όλα, για όλα. Ανεξάρτητα από το τι θα έχω πετύχει στο τέλος του 2024, σημασία έχει που θα έχω βάλει τον πήχη ψηλά» πρόσθεσε η Πόλακ.

 

Τελευταία Νέα