Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Το παλεύει για την παραμονή στην 2η κατηγορία η Κύπρος

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Το παλεύει για την παραμονή στην 2η κατηγορία η Κύπρος

bet365

Το Ευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων στην 2η και την 3η κατηγορία ξεκίνησε στην Πολωνία, με την Κύπρο να δίνει μάχη για παραμονή στην 2η κατηγορία, όπου τον πρώτο λόγο για την άνοδο έχουν Ουγγαρία και Κροατία.

Η Ουγγαρία κάνει την έκπληξη μετά την πρώτη ημέρα στην 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων στίβου.

Οι Μαγυάροι πάνε ολοταχώς για την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» καθώς μετά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης έχουν 159 βαθμούς, 45 μπροστά από την 4η θέση (οι πρώτοι τρεις ανεβαίνουν κατηγορία).

Και η Ουκρανία έχει θέσει τις βάσεις για άνοδο καθώς χωρίς να έχουν αγωνιστεί τα «βαριά» της ονόματα, είναι δεύτερη με 138.5 βαθμούς. Για το τρίτο εισιτήριο όπως όλα δείχνουν, θα γίνει μάχη μεταξύ Σλοβενίας, Ρουμανίας, Λετονίας και Κροατίας. Με 122 βαθμούς η Σλοβενία έχει προς το παρόν το προβάδισμα.

Οσον αφορά την Κύπρο, είναι στην 12η θέση με 87 βαθμούς, με την Σερβία να αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη καθώς είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην 14η θέση, με 77 βαθμούς, μαζί με Μολδαβία (66) και Λουξεμβούργο (59).

Σε ατομικό επίπεδο, η Βαλεντίνα Σάββα έκανε σπουδαία επίδοση στην σφύρα με 65,47μ., που είναι η κορυφαία στον κόσμο φέτος για την Κ20. Κορυφαία εμφάνιση από την Φωτοπούλου στα 100 μέτρα όπου τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 11.34, που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ.

Στην τρίτη κατηγορία που διεξάγεται παράλληλα, μετά την πρώτη ημέρα προβάδισμα για την άνοδο έχουν η Αυστρία (159), η Ιρλανδία (156) και το Ισραήλ (131).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα