Τεντόγλου: Με στόχο να κερδίσει τον... Καραλή στο μίτινγκ της Λεμεσού

tentoglou karalis

bet365

Ο πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ξεκινά τη σεζόν του στη Λεμεσό στις 25/5 όπου θέλει να πετύχει τρεις στόχους, μεταξύ των οποίων είναι και να «κερδίσει» τον πρωταθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα δώσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο μίτινγκ της Λεμεσού την ερχόμενη Πέμπτη 25/5. Εκεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ίσως τον μεγαλύτερο αντίπαλό του στο μήκος, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ όμως στο μυαλό του Τεντόγλου είναι να καταφέρει μία «διπλή» νίκη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στη Λεμεσό, πρώτος στόχος του είναι να κερδίσει τον Μόντλερ στον αγώνα του μήκους και δεύτερος στόχος του είναι να «κερδίσει» τον πρωταθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή στην προσωπική τους κόντρα, που αφορά τις επιδόσεις και την αξιολόγησή τους βάσει του scoring table της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Να κάνει δηλαδή μία επίδοση που θα βαθμολογείται υψηλότερα από εκείνη που θα κάνει ο Καραλής στο επί κοντώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τεντόγλου δήλωσε: «Για μένα οι φετινοί στόχοι στο μίτινγκ της Κύπρου έχουν τρία μέτωπα: Πρώτον, Θα αγωνιστώ μαζί με τον μεγαλύτερο αντίπαλό μου τα τελευταία χρόνια, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ, που είναι κάτι αρκετά σημαντικό και θα πρέπει να τον κερδίσω. Στους αγώνες ο ένας ωθεί τον άλλο για ακόμα μεγαλύτερα άλματα και ελπίζω να γίνει εντυπωσιακός αγώνας την Πέμπτη.

Δεύτερο, έχουμε μία κόντρα με τον Καραλή, που αφορά το σύστημα αξιολόγησης και πόσους πόντους συγκεντρώνουμε ανάλογα με την επίδοσή μας. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που θέλω να κερδίσω.

Και τρίτον, έχουμε δει έως τώρα αρκετά καλές επιδόσεις από ξένους αθλητές στο μήκος και θέλω να βγω νικητής και σε αυτήν την κόντρα. Θέλω να κάνω μία αρκετά καλή επίδοση, για να δείξω ότι είμαι δυνατός και φέτος».

Στην… πρόκληση αυτή απάντησε ο Καραλής, ο οποίος βρισκόταν επίσης στη Συνέντευξη Τύπου: «Για μένα θα είναι η πρώτη χρονιά που θα αγωνιστώ στο μίτινγκ της Κύπρου. Είμαι πάρα πολύ καλά, έχοντας τελευταία εμφάνισή μου στα 5.71μ., τα οποία θέλω να ξεπεράσω και να μπορέσω να κερδίσω την κόντρα μου με τον... Μιλτάκο. Θα προσπαθήσω να προσφέρω κι εγώ θέαμα στον κόσμο, τον οποίο περιμένω στο γήπεδο».

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή στο μήκος, η κορυφαία επίδοση στον κόσμο είναι 8.42μ., από τον Τζέσγουιν Άλντριν (Ινδία), με ενώ το καλύτερο season opener που έχει κάνει ποτέ ο Τεντόγλου είναι 8.60μ., τον Μάιο του 2021.

@Photo credits: European Athletics via Twitter
 

Τελευταία Νέα