Στίβος: Αθλήτρια με προβλήματα όρασης κέρδισε τον ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης

Newsroom
Στίβος: Αθλήτρια με προβλήματα όρασης κέρδισε τον ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης

bet365

Ιστορικό επίτευγμα για την Τίγκιστ Μενγκίστου που αν και έχει απώλεια όρασης, ήταν αυτή που κέρδισε τον ημιμαραθώνιο στη Βοστώνη και με εξαιρετικό χρόνο.

Ανάμεσα στους 14.000 δρομείς που συμμετείχαν στον ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης, ήταν και μία παραολυμπιονίκης του στίβου, η Τίγκιστ Μενγκίστου.

Η αθλήτρια από την Αιθιοπία, η οποία ανήκει στην κατηγορία Τ13 (προβλήματα όρασης) όχι μόνο έτρεξε αξιοπρεπώς, αλλά κέρδισε και τον αγώνα! Εχοντας βέβαια συνοδό στη κούρσα, η Μενγκίστου έκανε μία τρομερή επίδοση για ημιμαραθώνιο, χρόνο που θα ζήλευαν και αρτιμελείς αθλήτριες.

Τερμάτισε σε χρόνο 1 ώρα 6 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, δείχνοντας πως δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τις αντίπαλές της και στέλνοντας ένα μήνυμα πως και οι αθλητές με προβλήματα όρασης μπορούν να συναγωνιστούν τους αρτιμελείς αθλητές.

Η 22χρονη ήταν στο Τόκιο η πρώτη αθλήτρια της χώρας που κέρδισε χρυσό σε Παραολυμπιακούς. Οι διοργανωτές της έδωσαν την ευκαιρία να τρέξει στον αγώνα κι αυτή τους δικαίωσε με τη νίκη και μία σπουδαία επίδοση η οποία είναι η δεύτερη κορυφαία στον κόσμο φέτος. Μάλιστα, στην διάρκεια του αγώνα είχε και πτώση, αλλά αυτό δεν την πτόησε.

«Ο αγώνας πήγε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε συντηρητικά γιατί το πρώτο μέρος της πίστας είναι πιο δύσκολο από το δεύτερο. Παρά την πτώση, κατάφερε να σηκωθεί ξανά και βάλε σημάδι», σχολίασε ο συνοδός της στο τέλος του αγώνα.

Στην κατηγορία των ανδρών, ο επίσης Αιθίοπας Χάγκος Γκεμπριβέτ, «χάλκινος» στα 5.000 μέτρα στους Αγώνες του Ρίο, επικράτησε με χρόνο 58:55.

 

Τελευταία Νέα