Τεντόγλου: Πρεμιέρα με νίκη και άλμα στα 8,12μ. στο Γκέτεμποργκ

Newsroom
Τεντόγλου: Πρεμιέρα με νίκη και άλμα στα 8,12μ. στο Γκέτεμποργκ

bet365

O Μίλτος Τεντόγλου άρχισε με νίκη το 2023, έχοντας καλύτερο άλμα στα 8.12μ., στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ.

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα για τον Μίλτο Τεντόγλου για το 2023, αγωνιζόμενος στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ κατέλαβε την πρώτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8,12μ.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε νικηφόρα τη σεζόν, αφού σε έναν προπονητικού χαρακτήρα αγώνα κατάφερε να δείξει σε πολύ καλή κατάσταση. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος πρωταθλητής άρχισε τον αγώνα του με 7,96μ., σημείωσε δύο διαδοχικά άλματα στα 8,12μ., συνέχισε με άλμα στα 8,06 μ., άφησε το πέμπτο του άλμα και έκλεισε τον αγώνα του με 8,07μ.

Η σημερινή του επίδοση είναι η τρίτη στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το 8,19 μ. του Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος σήμερα ήταν δεύτερος με 7,80μ.

Ο Τεντόγλου βρίσκεται από τις 19 Ιανουαρίου στη Σπάλα της Πολωνίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον επόμενο αγώνα του στο Τορούν, την Τετάρτη (8/2).

Πρωτιά και για Πανταζή

Στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ υπήρχαν κι άλλες ελληνικές συμμετοχές, με τους Ανδρέα Πανταζή και Νίκο Ανδρικόπουλο να κάνουν το «1-2» στο τριπλούν.

Ο Πανταζής ήταν νικητής με 16.33μ., επίδοση που έβγαλε στο 6ο άλμα του. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είχε δύο ακόμη προσπάθειες πάνω από τα 16,00μ., τη δεύτερη στα 16,15μ. και την 3η στα 16,02μ.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 16,05 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Οι δύο αθλητές διεκδικούν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης μέσω του ράνκινγκ, καθώς βρίσκονται εντός την πρώτης 18άδας που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Στο ύψος η Ελευθερία Χριστογεώργου κατέλαβε την 3η θέση με 1,78μ. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο (4/2) στο μίτινγκ ύψους στο Χουστοπέτσε.

 

Τελευταία Νέα