Στίβος: Αυτό είναι το προπονητικό κέντρο όπου η Εθνική στίβου θα προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Στίβος: Αυτό είναι το προπονητικό κέντρο όπου η Εθνική στίβου θα προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Σε προάστιο έξω από το Παρίσι θα είναι η βάση της εθνικής ομάδας στίβου το 2024 πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μπορεί να είμαστε ακόμη 18 μήνες μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως ο ΣΕΓΑΣ έκλεισε ήδη το προπονητικό κέντρο όπου θα είναι η βάση της εθνικής ομάδας στίβου λίγο πριν την διοργάνωση στο Παρίσι το 2024.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Χρήστος Μελέτογλου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Γιάννης Μυστακίδης, ταξίδεψαν στην Γαλλία και συγκεκριμένα τον Δήμο Αντονί, ένα προάστιο περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Παρισιού, όπου τσέκαραν τις εγκαταστάσεις πριν καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Μένοντας ικανοποιημένοι από τα όσα είδαν, έκλεισαν την εγκατάσταση στην οποία περίπου δέκα ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, θα χρησιμοποιήσουν για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Γήπεδο Αντονί

Μάλιστα, είχαν και… ελληνική υποδοχή στο Αντονί, καθώς αντιδήμαρχος στον Δήμο είναι ο Ελληνας Ιωάννης Βουλδούκης. Να τονιστεί πως η επιλογή του προπονητικού κέντρου δεν έγινε τυχαία, καθώς εκεί εργάζεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αρμενίας, κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος και φίλος της χώρας μας, Ρόμπερτ Εμιγιάν.

Γήπεδο Αντονί

Γήπεδο υψηλών προδιαγραφών και smart track

«Το προπονητικό κέντρο είναι υψηλών προδιαγραφών και διαθέτει όλα όσα χρειάζεται η ομάδα μας για την προετοιμασίας της. Υπάρχει προπονητήριο για τις ρίψεις και φυσικά εξοπλισμένες αίθουσες ενδυνάμωσης και εκ γύμνασης. Η εικόνα που αποκομίσαμε ήταν πολύ καλή. Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους στο Δήμο που μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά» ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου μετά την επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο του Georges – Suant Stadium.

Ο ελαστικός τάπητας τοποθετήθηκε το 2021 και είναι smart track με σένσορες ανά πέντε μέτρα, που μπορούν και πιάνουν χρόνους των αθλητών που τρέχουν στα 100 μ., τα 400μ., αλλά και το μήκος.

Γήπεδο Αντονί

Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο προπονητικό κέντρο από την Οργανωτική Επιτροπή Παρίσι 2024, ενώ διαθέτει και υπερσύγχρονη ιατρική μονάδα, η οποία θα είναι στη διάθεση της εθνικής μας ομάδας. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα το μοιραστεί με άλλες εθνικές ομάδες του στίβου, ή αν θα το έχει σε αποκλειστική χρήση.

Γήπεδο Αντονί

Το στάδιο όπου θα είναι η βάση της εθνικής ομάδας, λειτουργεί για τον τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, αλλά και για ένα πρότζεκτ αθλητικής εκπαίδευσης που διοργανώνει ο Δήμος.

Γήπεδο Αντονί

Διαθέτει 8 κουλουάρ και αρκετούς διαδρόμους για τα αγωνίσματα των αλμάτων, ενώ περιμετρικά έχει 19 γήπεδα τένις (7 κλειστά), γυμναστήριο, γήπεδο μπιτς χάντμπολ και γήπεδο μπάσκετ.

@Photo credits: polytan
 

Τελευταία Νέα