Η βουτιά στη λίμνη των στιπλ της Γερμανίδας, Λέα Μέγιερ, πρόσφερε την φωτογραφία της χρονιάς

Newsroom
Η βουτιά στη λίμνη των στιπλ της Γερμανίδας, Λέα Μέγιερ, πρόσφερε την φωτογραφία της χρονιάς

bet365

Ο Βρετανός, Μάρτιν Ρίκετ απαθανάτισε τη βουτιά τής Γερμανίδας, Λέα Μέγιερ στη λίμνη των στιπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, χαρίζοντας την καλύτερη φωτογραφία για το 2022.

Η πτώση τής Λέα Μέγιερ με το κεφάλι στη λίμνη των στιπλ κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Όρεγκον, επιλέχθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ως η κορυφαία φωτογραφία της χρονιάς.

Το στιγμιότυπο ανήκει στον Βρετανό φωτογράφο, Μάρτιν Ρίκετ, που εργάζεται για την PA Media από το 2001 και έχει καλύψει όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Το αξιοσημείωτο είναι πώς ο Ρίκετ τράβηξε τη φωτογραφία, λέγοντας: «Μπορούσα να δω στο βάθος ότι κάποιος είχε πέσει, οπότε πάτησα το τηλεχειριστήριο για να ενεργοποιηθεί η κάμερα, αλλά δεν ήξερα αν η κάμερα είχε όντως ενεργοποιηθεί. Έπρεπε να περιμένω μέχρι το τέλος των αγωνισμάτων, για να πάρω την κάμερα, για να δω πώς είχαν βγει οι φωτογραφίες».

Η πτώση της Γερμανίδας αθλήτριας έγινε στη διάρκεια των σειρών στα 3.000μ. στιπλ, με την Μέγερ να λέει: ««Αν και μπορεί να μην ήταν η καλύτερη στιγμή για μένα προσωπικά, η ίδια η φωτογραφία είναι απίστευτη. Εκ των υστέρων, η φωτογραφία περικλείει κατά κάποιον τρόπο πώς εξελίχθηκε όλη μου η σεζόν. Το 2022 ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα και έδειξε κάθε φορά που πέφτω –κυριολεκτικά ή μεταφορικά μιλώντας– πάντα σηκώνομαι».

Η Λέα Μέγερ λίγες εβδομάδες μετά όχι μόνο δεν σκόνταψε σε κάποιο εμπόδια, αλλά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, με ατομικό ρεκόρ στα 9:15.35.


 

Τελευταία Νέα