Στίβος: Οι κατηγορίες του Σχεδιασμού για το 2023

Newsroom
Στίβος: Οι κατηγορίες του Σχεδιασμού για το 2023

bet365

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που θα ενταχθούν στις κατηγορίες Σχεδιασμού του 2023 συζητήθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού της Ομοσπονδίας.

Ο νέος σχεδιασμός στον ελληνικό στίβο αποτελείται από μία νέα κατηγορία την «διακεκριμένη» στην οποία εντάσσονται αθλητές και αθλήτριες με υψηλές διακρίσεις.

Το 2022 ήταν μια εξαιρετικά καλή σεζόν για τον ελληνικό στίβο και αυτό απεικονίζεται και από τα ονόματα πέντε αθλητών και αθλητριών στην διακεκριμένη κατηγορία και συνολικά των 62 στο σύνολο των πέντε βασικών κατηγοριών.

Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, που θα πάει προς έγκριση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, περιλαμβάνει επίσης 70 αθλητές και αθλήτριες στην κατηγορία Στήριξης και 51 στην προεθνική Κ23.

Με βάση τα νέα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες σχεδιασμού οι αθλητές και αθλήτριες που πέτυχαν τα κριτήρια συμμετοχής (όχι όσοι έλαβαν πρόσκληση) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εντάσσονται αυτόματα στην τρίτη κατηγορία, ενώ στην κατηγορία στήριξης μπαίνουν όσοι ήταν στην πρώτη 100αδα των αγωνισμάτων τους στο ευρωπαϊκό ranking. Θυμίζουμε πως οι νικητές σε ατομικά αγωνίσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που δεν πληρούν τα κριτήρια για ένταξη σε κάποια από τις κατηγορίες, θα λάβουν ως πριμ ενίσχυσης το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η πρόταση της ΕΠΥΑ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

Τελευταία Νέα