Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο Πιτσώλης έκανε την έκπληξη, άφησε δεύτερο τον Γκελαούζο (vids)

Newsroom
Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο Πιτσώλης έκανε την έκπληξη, άφησε δεύτερο τον Γκελαούζο (vids)

bet365

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με ένα σπριντ στα τελευταία δύο χιλιόμετρα πέρασε τον Γκελαούζο και κέρδισε τον Αυθεντικό μαραθώνιο.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τον 39ο Αυθεντικό μαραθώνιο.

Εχοντας το πιο σταθερό τέμπο από όλους τους πρωτοκλασάτους αθλητές, άρχισε να ανεβαίνει μετά το 25ο χιλιόμετρο και δύο χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, πέρασε και τον εξαντλημένο Κώστα Γκελαούζο, για να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν μαραθώνιο.

Μέχρι το 22ο χιλιόμετρο, Γκελαούζος και Καραϊσκος πήγαν μαζί.

Εκεί ανέβασε ταχύτητα ο αθλητής του Παναθηναϊκού, δημιούργησε μία διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων. Ωστόσο, η κόπωση από τον αγώνα του Βερολίνου άρχισε να του μειώνει τις δυνάμεις και ο Πιτσώλης έκανε την αντεπίθεσή του. Από τέταρτος μετά το 27ο χιλιόμετρο πέρασε τρίτος και πήγε ως την Αγία Παρασκευή μαζί με τον Καραϊσκο.

Συνέχισε να πηγαίνει στο ίδιο τέμπο με τον Γκελαούζο να έχει εξαντληθεί και τον Πιτσώλη να τον προσπερνά στο 40ο χιλιόμετρο, για να τερματίσει πρώτος σε χρόνο 2:23.44.

Ο Γκελαούζος τερμάτισε φανερά εξαντλημένος δεύτερος με χρόνο 2:24.45, με τον Κώστα Σταμούλη να τερματίζει τελικά τρίτος με 2:25.37 και τον Καραϊσκο να ακολουθεί τέταρτος με 2:26.28.

Πιτσόλης: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα»

Αμέσως μετά τον τερματισμό του, ο Χ. Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισσου, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι είχε κερδίσει τον αγώνα.

«Η τακτική μου πήγε εκπληκτικά. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα! Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα αργά τα πρώτα 10 χλμ. Ηταν δύσκολο, αλλά πέρασα στα μισά στον χρόνο που ήθελα. Οταν τον είδα μπροστά μου δεν το πίστευα. Είπα «αποκλείεται!». Εχει τέσσερις νίκες σερί. Απίστευτο. Καταπληκτική η νίκη. Αφιερώνω στη γυναίκα μου τη νίκη που μου έκανε το καλύτερο δώρο, το οποίο έρχεται σε λίγους μήνες» ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

Τελευταία Νέα