Στίβος: Η λίστα με τους ομοσπονδιακούς προπονητές και συνεργάτες

Newsroom
Στίβος: Η λίστα με τους ομοσπονδιακούς προπονητές και συνεργάτες

bet365

Ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ οι λίστες με τους νέους ομοσπονδιακούς και επιτελικούς προπονητές, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Με γνώμονα την ενίσχυση και στελέχωση των Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (ΚΥΑ) της χώρας, με βάση τις προπονητικές τους ανάγκες, έγινε η επιλογή των Ομοσπονδιακών τεχνικών και συνεργατών, τα ονόματα των οποίων επικυρώθηκαν στη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Η Ομοσπονδία μπαίνει στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της κάθετης δομής στον υψηλό αθλητισμό, με ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες, αποτέλεσμα των εξαιρετικών αποτελεσμάτων που σημειώθηκαν το 2022.

Την πρώτη χρονιά λειτουργίας αυτού του συστήματος, τα αποτελέσματα έγιναν ορατά σε όλους τους τομείς, από τη βάση μέχρι και την Εθνική Ομάδα των Ανδρών και Γυναικών, και δεν αφορούν μόνο στα μετάλλια και τις επιτυχίες στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και στη συνολική συνεργασία, αλληλεπίδραση και συντονισμό που υπήρξε μεταξύ όλων, προπονητών, αθλητών και τεχνικών, προάγοντας το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να χαρακτηρίζει την οικογένεια του Στίβου.

Το διοικητικό συμβούλιου ενέκρινε με πλειοψηφία (ένα παρόν κι ένα λευκό) τη λίστα με τους τεχνικούς που θα αναλάβουν να σηκώσουν στις πλάτες τους το αγωνιστικό βάρος όχι μόνο των μελών της εθνικής ομάδας Ανδρών/Γυναικών, αλλά και των μικρότερων κατηγοριών.

Το επιτελικό τεχνικό σχήμα της Ομοσπονδίας, δεδομένων και των επιτυχιών του 2022, διατηρεί την περσινή του σύνθεση, με τον Χρήστο Μελέτογλου να παραμένει στη θέση του τεχνικού διευθυντή και τους πέντε τομεάρχες να τον πλαισιώνουν.

Η επιλογή των Ομοσπονδιακών τεχνικών βασίστηκε σε συγκεκριμένα κριτήρια, με ένα αξιολογικό και μετρήσιμο σύστημα. Η βασική καινοτομία αφορά στην αξιολόγηση που προέκυψε μέσα από το σύστημα επιβράβευσης του σχεδιασμού. Βάσει αυτού, κάθε αθλητής/τρια βαθμολογήθηκε σύμφωνα με τη θέση που κατέλαβε. Η βαθμολογία αυτή αντιστοιχήθηκε με τον προπονητή/τριά του και προέκυψε ο πίνακας κατάταξης όλων των προπονητών της περιόδου 2021 – 22. Αυτή η διαδικασία επέτρεψε, στο βαθμό που είναι δυνατό, να υπάρξει μια αντικειμενική εικόνα του έργου των προπονητών και των προπονητριών.

Στις υψηλότερες θέσεις της αξιολόγησης βρέθηκαν προπονητές και προπονήτριες που ήταν συνεργάτες της Ομοσπονδίας την περίοδο 2021- 2022, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθηση ότι η κάθετη δομή στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, έφερε τα αποτελέσματα και έβαλε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά οι λίστες των ομοσπονδιακών προπονητών:

11

2

oaka

kosmas

3

a

b

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα