Στίβος: Επιτέλους… ξεκινάει η κατασκευή του γηπέδου ρίψεων στη Ν. Ηράκλεια

Newsroom
Στίβος: Επιτέλους… ξεκινάει η κατασκευή του γηπέδου ρίψεων στη Ν. Ηράκλεια

bet365

Ευχάριστα νέα για την Ελίνα Τζένγκο και το υπόλοιπο γκρουπ του Γιώργου Μποτσκαρίωβ, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του γηπέδου ρίψεων.

Μετά από πολύ καιρό, πολλά παράπονα και αφού… ήρθαν τα μετάλλια στον στίβο από την Ελίνα Τζένγκο, υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή Γηπέδου Ρίψεων Ν. Ηράκλειας από τον Δήμαρχο της Νέας Προποντίδας, Μ. Καρρά.

Ολες οι εμπλεκόμενες πλευρές υπέγραψαν την σύμβαση, με το κόστος του έργου να ανέρχεται στις 205.500 ευρώ και να χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε το έργο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε η ομάδα στίβου του Α.Σ Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας, η ομάδα του Γιώργου Μποτσκαρίωβ, η ομάδα των διακρίσεων και των επιτυχιών να έχει επιτέλους τον χώρο που της αξίζει» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Δίνεται επιτέλους λύση για το γκρουπ των αθλητών που εκτός της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον ακοντισμό, υπάρχουν και οι Μουζενίδης, Λατιφλάρι (αμφότεροι στην Team Future της Bwin) κι άλλα σπουδαία ταλέντα υπό την επίβλεψη του Μποτσκαριώβ και οι οποίο όλα αυτά τα χρόνια προπονούνται σε άθλιες συνθήκες.

Ποια έργα θα γίνουν στο γήπεδο

Οσον αφορά το έργο, στη διαμόρφωση και κατασκευή του χώρου για τις ρίψεις, θα γίνουν τα εξής:

Στο προπονητήριο:

  • στο βόρειο τμήμα μία (1) βαλβίδα δισκοβολίας, οι εγκαταστάσεις του ακοντισμού με ένα διπλό διάδρομο φοράς και μία (1) βαλβίδα σφυροβολίας,
  • στο ανατολικό τμήμα μία (1) βαλβίδα σφαιροβολίας.
  • Ο χώρος περιμετρικά θα περιφραχθεί με περίφραξη που θα είναι πακτωμένη σε περιμετρικό τοιχίο.

Οι βασικές εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

  1. Εκσκαφή του υπάρχοντος φυσικού εδάφους (φυτικές γαίες), απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής και αντικατάστασής τους με κατάλληλο θραυστό υλικό λατομείου.
  2. Διαμόρφωση της εξυγιαντικής στρώσης σε όλη την έκταση του έργου και επαρκώς συμπυκνωμένη.
  3. Κατασκευή περιμετρικού τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα για την οριοθέτηση του χώρου και στερέωση επί αυτού των κατακόρυφων μεταλλικών σωλήνων στήριξης της περίφραξης από συρματόπλεγμα.
  4. Τοποθέτηση περιμετρικής περίφραξης
  5. Κατασκευή πόρτας δίφυλλης για την είσοδο/ έξοδο από το χώρο.
  6. Κατασκευή 3 βαλβίδων (σφαιροβολίας, σφυροβολίας, δισκοβολίας) και διαδρόμου φοράς ακοντισμού με συνθετικό τάπητα.
  7. Τοποθέτηση και χρήση τριών φορητών κλωβών (πέριξ των βαλβίδων της δισκοβολίας, της σφαιροβολίας και της σφυροβολίας) για προστασία των αθλητών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα