Οι μαχητές των ρίψεων γράφουν ιστορία με την στήριξη της bwin!

Οι μαχητές των ρίψεων γράφουν ιστορία με την στήριξη της bwin!

Κώστας Τόπας

Η έξαρση της πανδημίας προκάλεσε πολλά προβλήματα και δυσκολίες, oι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έμοιαζαν ανυπέρβλητες. Δεν ήταν λίγοι οι αθλητές οι οποίοι είδαν την πορεία τους να μην εξελίσσεται όπως θα οι ίδιοι θα περίμεναν, γι’ αυτό και τα παράτησαν.

Σε πείσμα των καιρών, η bwin όχι μόνο έμεινε στο πλευρό των αθλητών που υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια αλλά μεγάλωσε την ομάδα της, δημιούργησε την Team Future που αποτελείται από 18 επίδοξους Ολυμπιονίκες και προσφέρει τα μέγιστα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους στόχους που έθεσαν. Με την υποστήριξη της bwin, η ομάδα-θαύμα του Α.Σ Κενταύρου της Νέας Καλλικράτειας κατάφερε να ανέβει σκαλοπάτι και πλέον μπορεί να παλεύει υπό διαφορετικούς όρους στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα οι Ελίνα Τζένγκο, Τάσος Λατιφλλάρι, Αναστασία Ντραγκομίροβα, Σοφία Κεσσίδη και ο πιο έμπειρος Οδυσσέας Μουζενίδης καταφέρνουν, χάρη στην στήριξη της bwin, να γράφουν ιστορία στον αθλητισμό. Πέντε παιδιά με σπάνια προσήλωση, που έμαθαν να αψηφούν τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης και να στοχεύουν όλο και πιο ψηλά.

Οι… Fantastic Five των ρίψεων εξηγούν στο Gazzetta πως η bwin κατάφερε να τους αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

image

Αναστασία Ντραγκομίροβα

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα είναι μόλις 18 ετών. Με τον προπονητή της, Γιώργο Μποσκαρίωφ, έμαθε να παλεύει κόντρα σε κάθε αντιξοότητα και με τις επιδόσεις της έχει κάνει τους πάντες να καταλάβουν ότι το μέλλον της ανήκει. Ασχολείται με επτά αθλήματα κι έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο πένταθλο στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει επιτυχίες στο έπταθλο, στη σφαιροβολία και σε άλλα αγωνίσματα του στίβου. Στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου πήρε χρυσά μετάλλια στη σφαιροβολία Κ23 και γυναικών.

Η Ντραγκομίροβα κατάφερε να φτάσει στην κορυφή κόντρα σε όλα τα εμπόδια. Άλματα στο τσιμέντο, αγωνιστικός χώρος με τρύπες, πολύ περιορισμένες ασκήσεις σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ακόμα και προπονήσεις σε αποθήκες κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, καθώς δεν υπήρχαν οι υποδομές. «Τρέχαμε σε βουνά, στους δρόμους, εγώ έβαζα εμπόδια στο πάρκινγκ του σπιτιού μου και γενικά ήταν δύσκολο όλο αυτό. Αν το θες όμως πραγματικά, μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου», λέει χαρακτηριστικά στο Gazzetta. Η πορεία της είναι εντυπωσιακή και ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά. «Το όνειρο μου εννοείται είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο. Πιστεύω ότι για όλα τα παιδιά εδώ στην ομάδα το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το όνειρό τους. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με αυτή τη σκέψη», προσθέτει.

Η νεαρή αθλήτρια έκανε ξεχωριστή μνεία στην προπονητή της. «Αν δεν ήταν ο προπονητής, ο Γιώργο Μποσκαρίωφ, δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα». Και φυσικά, δεν ξέχασε την bwin. «Σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν ήμουν μόνη μου. Μαζί μου ήταν η bwin. Όταν με κάλεσαν για πρώτη φορά χάρηκα πάρα πολύ. Όπως και η μητέρα μου, η οποία είδε τον κόπο μου να ανταμείβεται. Η bwin με βοηθάει να κάνω πιο καλή προετοιμασία. Ολο αυτό ήταν μια ανάσα και για μένα και για τη μητέρα μου, η οποία με μεγαλώνει μόνη της και δεν είναι καθόλου εύκολο. Πλέον δεν λέω ότι δεν έχω τα χρήματα που απαιτούνται για να πάω σε κάποιον αγώνα. Ξέρω ότι η bwin θα είναι δίπλα μου και θα με πάει εκεί που πρέπει να αγωνιστώ».

image

Ελίνα Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο, γεννημένη το 2002, ήξερε από πολύ μικρή ποιο είναι το όνειρό της: Να γράψει ιστορία στον αθλητισμό! Όταν βρισκόταν ακόμα στο δημοτικό, εντάχθηκε στον Α.Σ Κένταυρο και πριν καταλήξει στο ακόντιο, πέρασε από άλλα αγωνίσματα. Έκανε σύνθετο, εμπόδια, τρέξιμο. Τελικά, βρήκε τον προορισμό της και έμαθε από την οικογένειά της να δουλεύει σκληρά για να αποκτήσει ό,τι επιθυμεί και να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες. Το 2018 είναι μία χρόνια, την οποία θα θυμάται σε όλη της τη ζωή. Κι αυτό διότι έφτασε στα όρια της, καθώς παρότι είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ δύο χρόνια πριν, δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει μέρος σε καμία διοργάνωση εκτός Ελλάδας, γιατί δεν είχε υπηκοότητα. Οι γονείς της ήταν οικονομικοί μετανάστες, όμως η ίδια είχε γεννηθεί στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να αγωνιστεί! Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με σταθερά βήματα έφτασε στην κορυφή. Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο γυναικών!

«Ήξερα από μικρή τι ήθελα να κάνω», λέει στο Gazzetta, γεμάτη αποφασιστικότητα. «Έπαιρνα πολύ σοβαρά τις προπονήσεις μου και όταν άρχισα να ασχολούμαι και με τον πρωταθλητισμό, άλλαξε η ζωή μου. Αφοσιώθηκα μόνο εκεί. Οι αδερφές μου, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από εμένα, με έβαλαν σε αυτόν τον δρόμο. Είχαν ξεκινήσει κι αυτές να κάνουν στίβο όταν δημιουργήθηκε εδώ στον Άγιο Παύλο Νέας Καλλικράτειας, αυτή η ομάδα. Εδώ, βέβαια οι εγκαταστάσεις δεν είναι και οι καλύτερες. Από αριστερά μου έχω κτήρια και από τα δεξιά μου γκρεμό. Δηλαδή πρέπει να είμαι τόσο σταθερή στα βήματα μου, γιατί είτε το ακόντιο μου θα πάει στο τσιμέντο και θα χαλάσει είτε θα φύγει στο γκρεμό και θα αναγκαστώ να κατέβω για να το πάρω», λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη και από την πλευρά της στις δύσκολες συνθήκες και στην έλλειψη υποδομών, η οποία βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική της ακεραιότητα. Ωστόσο, έχει κι εκείνη στο πλευρό της δύο «συμμάχους» που την βοηθούν να ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

«Επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά για να μη λέω και μεγάλα λόγια, θέλω να τα πάω καλά στους αγώνες της κατηγορίας μου. Θέλω να καταφέρω να πάρω και κάποια μετάλλια στις δικές μας διοργανώσεις (Κ20). Φυσικά, δίπλα μου είναι ο προπονητής μου. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Οι σχέσεις μας είναι τόσo φιλικές και είμαστε σαν οικογένεια. Είχα πρόταση να φύγω στο εκτός Ελλάδας και να πάω στις ΗΠΑ, αλλά δεν θέλω να διακινδυνεύσω να φύγω από αυτόν τον άνθρωπο. Δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Βέβαια, εκτός από τον προπονητή είχα στο πλάι μου και τη bwin. Η επαφή με την bwin ήρθε την ώρα που έπρεπε. Σε μία τόσο δύσκολη εποχή οι δυσκολίες ήταν πολλές για εμάς τους αθλητές. Ήταν μία ανακούφιση αυτή η χορηγία και φυσικά θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την καθημερινή στήριξη που μας δείχνουν. Είναι σημαντικό ο αθλητής να ξέρει ότι έχει ανθρώπους από πίσω που τον στηρίζουν και είναι δίπλα του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η bwin αυτό κάνει. Δεν απαιτεί από εμάς μετάλλια και πολύ καλές επιδόσεις. Είναι δίπλα μας ακόμα και σε έναν τραυματισμό και στις κακές μας μέρες».

image

Αναστάσιος Λατιφλλάρι

Ο Τάσος Λατιφλλάρι γεννήθηκε το 1996 και πολύ γρήγορα από μικρή ηλικία αγάπησε τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την σφαίρα. Μαζί με τον Οδυσσέα Μουζενίδη αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες ελπίδες για διάκριση στον ελληνικό στίβο. Όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, έτσι και ο Τάσος ανήκει στον ΑΣ Κενταύρου και δηλώνει χαρούμενος που αγωνίζεται υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μποσκαρίωφ. Έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό και συγκεκριμένα το 2020, ήρθε και η μεγαλύτερή του διάκριση, όταν αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στον κλειστό στίβο. Φέτος έκανε… νταμπλ, με χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία ανδρών!

Ο Τάσος θυμάται: «Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία. Παλιά, εδώ ασχολούμασταν με το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι ο προπονητής μου, Γιώργος, είχε τελειώσει το πανεπιστήμιο και συγκέντρωνε παιδιά. Προφανώς όμως εγώ δεν ήμουν για ποδόσφαιρο. Το σώμα μου ήταν διαφορετικό. Μας είδε ο Γιώργος, ήμασταν μια παρέα 4-5 άτομα και μας ξεκίνησε προπονήσεις. Μας πήγαινε από μικρά παιδιά στο γυμναστήριο, μετά μας έφερνε εδώ στον Άγιο Παύλο και δουλεύαμε. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο χώρο. Δεν υπήρχε τίποτα. Ο προπονητής μας τα έφτιαξε όλα. Εμένα με κέρδισε η σφαίρα γιατί ήταν ατομικό άθλημα. Ο προπονητής μου με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό το έργο. Αρχικά είναι εργασιομανής, έχει πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και έχει τέτοιο πείσμα που μπορεί να πιάσει τον οποιονδήποτε και να σε βάλει σε αυτόν τον δρόμο. Αρκεί να το θέλει. Όπου πάει ο προπονητής μου εγώ θα τον ακολουθήσω. Πέρα από τα τέσσερα βιολογικά του παιδιά, έχει κι άλλα πέντε, Εμάς».

Για τον Λατιφλλάρι, η bwin άλλαξε όλη την καθημερινότητα. «Βέβαια, αρωγός αυτής της προσπάθειας είναι η bwin. Όλα έχουν γίνει πιο εύκολα χάρη σε αυτή την συνεργασία. Σε όλους τους τομείς. Είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ. Έχει διευκολυνθεί η ζωή μου. Μπορώ να διαχειρίζομαι διαφορετικά μερικά πράγματα απ’ ό,τι πριν. Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται για να κάνουμε προπόνηση και για να κατεβαίνουμε σε αγώνες. Από εκεί βελτιωνόμαστε. Το όνειρο μου είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τώρα, με παραπάνω αγάπη και ευκολία. Επίσης δεν θέλω να βλέπω νέους να τα παρατάνε για τέτοιους λόγους. Συναθλητές από άλλες ομάδες, τα βρήκαν σκούρα επειδή δεν είχαν ανθρώπους να τους στηρίξουν. Κι εγώ είμαι πάρα πολύ τυχερός που βρέθηκε στο δρόμο μου η bwin, η οποία πίστεψε και πιστεύει ότι αξίζω. Σε αυτόν τον δρόμο δεν φέρνεις πρώτα το μετάλλιο και μετά έρχεται η χορηγία. Σε αυτόν τον δρόμο οδηγείσαι προς το μετάλλιο μαζί με αυτούς τους ανθρώπους».

image

Οδυσσέας Μουζενίδης

Γεννημένος το 1999, ο Οδυσσέας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το στίβο σε πολύ μικρή ηλικία. Από νωρίς διαπίστωσε το ταλέντο του στη σφαίρα και μαζί με την στήριξη του προπονητή του έχει καταφέρει σήμερα να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους σφαιροβόλους στον κόσμο. Αυτομάτως αυτό τον κάνει να είναι κι από τα φαβορί σε όσους αγώνες συμμετέχει. Διαθέτει τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη, όντας έτοιμος να παλέψει κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως δυσκολιών και εμποδίων. Ανέβηκε κι εκείνος με τη σειρά του στο βάθρο του φετινού Πανελλήνιου, καθώς πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ-23.

«Οι συνθήκες εδώ δεν είναι και οι καλύτερες για έναν αθλητή να προπονηθεί», είπε αρχικά ο Οδυσσέας στο Gazzetta για τα ενδημικά προβλήματα που υπάρχουν. Όμως το γεγονός αυτό δεν τον εμποδίζει να στοχεύει ψηλά! «Το καλοκαίρι έχω να πάω στο Ταλίν για το Ευρωπαϊκό Κ23, που εκεί θα κυνηγήσω βάθρο. Στόχος μου είναι το ευρωπαϊκό Κ23 για να κλείσω τη χρονιά, σαν νέος που είμαι, ευχάριστα. Όσον αφορά το όνειρο μου; Αυτό είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια είχα την στήριξη του προπονητή μου. Κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο είναι δίπλα μου. Το γεγονός ότι κατάφερα να ανέβω τόσο ψηλά οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο. Με αυτόν τον προπονητή θα τελειώσω και την καριέρα μου. Είχα προτάσεις για Αμερική, από σημαντικά Πανεπιστήμια, αλλά προτίμησα να μείνω εδώ και δίπλα στον προπονητή μου».

Όπως και στους υπόλοιπους αθλητές, η συμβολή της bwin ήταν κομβικής σημασίας για την αθλητική καριέρα και τη ζωή του: «Δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια έχω τον χορηγό μου τη bwin, η οποία από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασε. Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους προμηθεύτηκα μπάρες, κιλά, παπούτσια, πιστόλι για μασάζ, μπορούσα να πηγαίνω ταξίδια για προετοιμασίες και πολλά ακόμα, που παλαιότερα δεν μπορούσα να κάνω. Με βοήθησε ακόμα και σε πιο απλά πράγματα, όπως με το σέρβις του αυτοκινήτου μου, τις βενζίνες μου, τους λογαριασμούς στο σπίτι μου, αλλά κι ακόμα με τον αδερφό μου, ο οποίος είχε ένα χειρουργείο. Από τη μέρα που υπέγραψα συμβόλαιο με τη bwin, η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο».

image

Σοφία Κεσσίδη

Η 19χρονη Σοφία είδε τον κλασικό αθλητισμό να μπαίνει από νωρίς στη ζωή της και το 2018 αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο. Την ίδια χρονιά πήρε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες. Ένας τραυματισμός την άφησε για λίγο εκτός, ωστόσο, μαθημένη κι εκείνη στα δύσκολα, τον ξεπέρασε γρήγορα. Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήρε ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία γυναικών, δείχνοντας ότι τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά της.

«Θα ήθελα να σας πω ότι η γενιά μας αποτελείται από πολύ ταλέντο. Δεν αναφέρομαι μόνο στον σύλλογό μου. Υπάρχουν παιδιά αξιόλογα που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον αθλητισμό και όχι μόνο. Πρέπει όμως να μας στηρίξουν. Εάν συμβεί αυτό, να είσαστε έτοιμοι να δείτε πολλά από εμάς. Τα όνειρα δεν σταματάνε ποτέ», δήλωνε χαρακτηριστικά η δισκοβόλος του Κενταύρου και η στήριξη, την οποία αναζητούσε, ήρθε από την bwin!

Έχοντας μάθει κι εκείνη να ξεπερνά όλα τα εμπόδια ως μέρος της ομάδας του Γιώργου Μποσκαρίωφ, η Κεσσίδη γνωρίζει καλά πως με την στήριξη που βρήκε από την bwin μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται συνεχώς, να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο προπόνησης και να συμμετέχει σε περισσότερα τουρνουά. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του Κενταύρου, κάνουν όνειρα και κατανοούν πλήρως πως χάρη στον νέο τους σύμμαχο, η πραγματοποίησή τους πλέον είναι ρεαλιστικός στόχος!