Πομάσκι για τον Αγιο Κοσμά: «Μας είπαν ότι θα ετοιμαστεί νέο γήπεδο και τώρα δεν έχουν που να πάνε οι αθλητές»

Κώστας Ευθυμιάδης
Πομάσκι για τον Αγιο Κοσμά: «Μας είπαν ότι θα ετοιμαστεί νέο γήπεδο και τώρα δεν έχουν που να πάνε οι αθλητές»

bet365

Οργισμένοι είναι αθλητές και προπονητές στον στίβο καθώς το Ελληνικό προχωρά σε έργα ανάπλασης και θα πρέπει να φύγουν δίχως να υπάρχει άλλο μέρος να προπονηθούν.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τάξεις του στίβου το ότι ως το τέλος του χρόνου ο Αγιος Κοσμάς θα πρέπει να εκκενωθεί, χωρίς να υπάρχει γι αυτούς εναλλακτική λύση. Για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, μίλησε στον Αθήνα 9,84 ο Γιώργος Πομάσκι.

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, θύμησε πως υπήρχαν υποσχέσεις ότι έως ότου βρεθεί νέος χώρος για τους αθλητές δεν θα φύγουν από τον Αγιο Κοσμά, όμως οι εξελίξεις τους πρόλαβαν και στους επόμενους μήνες θα πρέπει να έχουν φύγει όλοι από το Κέντρο.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν έχουν και που αλλού να πάνε όπως τονίζει ο προπονητής.

«Δέκα χρόνια τώρα φωνάζουμε ”πάρτε σωστές αποφάσεις”. Κανείς δεν ασχολήθηκε να προετοιμάσει την επόμενη μέρα και τώρα είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο», ανέφερε αρχικά.

«Μας είχαν πει ότι θα ετοιμαστεί ένα καινούριο γήπεδο στη βόρεια πλευρά του Άγιου Κοσμά, στο χώρο του Ελληνικού προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι αθλητές για να μπορούν να προπονούνται. Όμως, κάτι τέτοιο θα χρειαστεί 4-5 χρόνια για να γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εντός του Λεκανοπεδίου γήπεδο που να μπορεί να στεγάσει αγωνίσματα όπως η σφυροβολία ή το ακόντιο ενώ ούτε και η εναλλακτική του ΟΑΚΑ είναι βιώσιμη καθώς οι ξενώνες δεν μπορούν να φιλοξενήσουν το σύνολο των αθλητών», τόνισε.

Πομάσκι: «Ακατάλληλο το ΣΕΦ, ανοίξτε την Παιανία»

Ο Πομάσκι τόνισε ότι και στο ΣΕΦ υπάρχουν προβλήματα καθώς είναι ακατάλληλο για προπονήσεις και αγώνες.

«Δεν υπάρχει καινούριο δάπεδο που θα βοηθάει τους αθλητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους ώστε να μπορούν να εξελιχθούν αγωνιστικά για να γίνουν ανταγωνίσιμοι στο παγκόσμιο στερέωμα. Κάθε χρόνο υπάρχουν μεγάλες διοργανώσεις και εμείς θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Γι’ αυτό δουλεύουμε», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με την απομάκρυνσή τους από τον Αγιο Κοσμά.

«Υπάρχουν παιδιά που έρχονται πρώτη φορά από την επαρχία και σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν χρήματα για τη στέγασή τους. Ζούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρω πως μπορεί να βρεθεί λύση», σχολίασε.

Την ώρα που στα νότια προάστια δεν υπάρχουν λύσεις για να προπονούνται οι εκατοντάδες αθλητών που χρησιμοποιούν τον Αγιο Κοσμά, ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στον κλειστό, καθώς το ΣΕΦ και διαθέσιμο δεν είναι για αγώνες και προπονήσεις, και με την Παιανία δεν έχουν τρέξει ακόμη το άνοιγμά της.

«Η απόφαση είναι πολύ εύκολη αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί λύση. Σε λίγο που θα κρυώσει ο καιρός θα είναι πολύ δύσκολη η προετοιμασία. Καλώ τους αρμόδιους να έρθουν να ανοίξουμε την Παιανία και να διορθώσουμε ότι χρειάζεται εκεί. Διαθέτει μια καλή, καινούρια πίστα και θα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας», επισήμανε, απευθύνοντας έκκληση προς την πολιτεία να μεριμνήσει.

«Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά να αγωνίζονται. Τον τελευταίο καιρό μόνο τα γυμνάζουμε. Δεν είναι ανταγωνίσιμα, έχουν φόβο. Οι επιδόσεις τους φέτος ήταν πολύ μέτριες λόγω της έλλειψης αγώνων. Αυτό με πονάει γιατί πρόκειται για παιδιά με όνειρα και πρέπει να τα βοηθήσουμε να τα πραγματοποιήσουν. Αλλιώς, ας πάμε σπίτι μας» κατέληξε ο Πομάσκι.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αθλητές και προπονητές

Εν τω μεταξύ, αθλητές και προπονητές αντιδρούν στην απομάκρυνσή τους, χωρίς πρώτα να έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι να βρεθεί νέα στέγη.

Εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας και ενδέχεται από βδομάδα (πιθανόν και τη Δευτέρα) να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας για την απομάκρυνσή τους από τον Αγιο Κοσμά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα